|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Tłuczenie w przednim zawieszeniu
jacek5321 - 10 Lis 2006, 12:10 Temat postu: [MK4] Tłuczenie w przednim zawieszeniu witam smigam mk 4 z97 od kilku dni cos sie tlucze z przodu tak jakby w prawym kole nie az tak bardzo glosno ale drazni moze ktos mi powie co sprawdzic.
mam jeszcze jedna sprawe ostatnio bylem zmuszony sciagnac kola 14" i zalozyc 13" teraz czasami kierownica jakby byla lekko przekrecona w lewa strone odnosze takie wrazenie jak jade prosto ale nie zawsze moze to przez te 13".
prosze o odp
pozdrawiam
Nobel - 10 Lis 2006, 21:39
Cudów to tam nie ma na początku do sprawdzenia tuleje gumowe na wahaczu i końcówka wahacza. Póżniej koncówki drążków kierowniczych i końcówki stabilizatorów.
Jak auto stoi na kołach złap za opone i "potermoś" autem, powinieneś wyczuć czy dochodzą jakieś niepokojące odgłosy. Jak sie sam nie zamierzasz bawić w diagnozy to zajedź na stacje niech oni sie tym zajmą.
Co do ściągania sprawdź zbieżność i spróbuj zamienić z opone przednia z tylną powinno pomóc.
Pzdr
jacek5321 - 11 Lis 2006, 14:12
dzieki stary za rady
daro - 12 Lis 2006, 17:16
moim skromnym zdaniem to gumy na stabilizatorze sie wybily tez mam ten problem.Przy wymianie na nowe owin nowa gume stabilizatora kawałkiem gumowego paska i to wszystko skrec do kupi i bedziesz mial to z glowy na jakis czas
|
|