Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Żarówka- jak wymątować

vaval - 6 Lis 2006, 20:26
Temat postu: Żarówka- jak wymątować
Chłopaki jest problem... w niedziele padła mi żarówka od świateł drogowych(przód), jest w takim śmiesznym czymś, nie wiem co to dopiero zaczynam przygode z moją fiestką także jest to mój pierwszy raz :-P Chce ją wyciągnąć, kupić nową i tą nową wsadzić, tak żeby działało. Klosz udało mi sie sciągnąc, chodzi o samą zaróweczke. pozdrawaim!! :-( :-( :-( :-(
Laskosz - 6 Lis 2006, 21:53

jest takie gumowe coś :) ale najpierw odczep styki z kabelkami (kostka) póxniej ściągnj ten gumowy kondon, poxniej widzisz tył żarówki o ichwyt co ją trzyma, musisz przekecić go w lewo i wtedy wyciągasz ten uchwyt i żarówke, składasz w odwrotnej kolejności 8)
iceman1979G - 6 Lis 2006, 22:05

ja jak pierwszy raz zaruwke wymontowywalem to wykrecilem caly reflktor :ups:
diodalodz - 6 Lis 2006, 22:47

taka jest procedura w mk4 . podnosisz maske szarpiesz grill do góry wyskoczy . Potem płaskim szerokim śrubokrętem albo torxem odkręcasz lampy (3 śruby) . Wyciągasz cała lampe . Odczepiasz kostke przewodów i otwierasz wieczko i masz wszystko jak na tacy . Tylko uwaga nie ma tam żarówki H4 tylko chyba H7 ale głowy nie dam
vaval - 6 Lis 2006, 22:50
Temat postu: SPOKO....
Sprawdze jutro, jak nie dam rady to będę sie pytał jak coś, narazie dzięki ;]
Laskosz - 6 Lis 2006, 22:57

nie zauważyłem że problem tyczy sie mk4 za co przepraszam
vaval - 6 Lis 2006, 23:02

aha... czuje się doinformowany :D To jutro działa, ostatnio juz klosz zdjołem tylko kostki nie odłączyłem i stąd problem. Dzięki za pomoc. Pozdrawaim!! :-) :-) :-)