| |
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Ubytek p造nu ch這dz帷ego - przyczyny
Moby - 5 Lis 2006, 20:16 Temat postu: [MK3] Ubytek p造nu ch這dz帷ego - przyczyny Siemka dzis zauwazyelm ze w zbiorniczku wyr闚nawczym z plynu chlodz帷ego jest suchutko.... jeszcze nie dawno byl plyn- fakt ze malo ale byl, mam instalacje LPG. pojechalem na stacje benzynowa i kupilem 1 litr Borygo r霩owego i dolalem. ale co sie stalo ze starym plynem?? i jaki najlepiej wlac po usunieciu przyczyny ubytku plynu???
Kolin - 5 Lis 2006, 21:12
duzo osob chwali p造n Petrygo ale niech sie jeszcze wypowiedza inni...
a ze p造n ubywa sprawdz wszystkie w篹e czy ktorys nie jest przetarty lub pekniety moze to jest przyczyna...
ciaastus - 5 Lis 2006, 21:21
| Moby napisa�/a: | | kupilem 1 litr Borygo r霩owego i dolalem |
P造n Borygo nie nadaje si�!!!! Nie lej tego. Lej p造n taki jaki miale�, a je郵i nie wiesz jaki mia貫� to lej jaki� "glikolowy" np: Petrygo.
Jak dawno masz LPG, pewnie na wpi璚iu w篹y do parownika Ci gdzie� cieknie. Jak zwykle gaziarze co� spartocz�. Najlepiej wzi望 kas� i naprz鏚. Jak si� wepn� to ubytek(nawet 3 litry) uzupe軟i� wod� (z kranu) i nic nie powiedz�, a ty zamarzaj zim�. Cho� powinni wymieni� ca造 plyn (co pewnie jest wliczone w cen�).
[ Dodano: Nie Lis 05, 2006 20:23 ]
Mo瞠sz te� wla� fordowski koncentrat, wychodzi cenowo podobnie. Ale jeszcze trzeba go z wod� destylowan� zmiesza� (te� kosztuje).
Moby - 6 Lis 2006, 00:41 Temat postu: ;] no juz zapuzno... wlalem ale chyba silnik sie z tego powodu nie wysypie. poki co niech jezdzi a jak bedzie chwila czasu to zmienie. a LPG mam z 1,5 roku. aha no nie bylo na BP petrygo mieli tylko borygo... leprzy rydz niz nic
Piter - 6 Lis 2006, 07:45 Temat postu: Re: Gdzie sie podzia� p造n ch這dz帷y???
| Moby napisa�/a: | | ale co sie stalo ze starym plynem?? |
1. Wa� si� poci i jest na ulicy ( cho� poprostu odparowuje )
2. Uszczelka pod g這wic� siada i jest i oleju.
Darekmk3 - 6 Lis 2006, 10:03
jeszcze moze byc jedna opcja ze pompa wody sie rozciekla.. ja 2 lata temu na zime tez mialem takie ubytki(nie mialem lpg jeszcze)i okazalo sie ze pompa wody sie rozciekla-sprawdz na obkolo czy nie jest mokto obok niej..
ale to co FKP Piter wymienil tez moze byc
ciaastus - 6 Lis 2006, 11:04
| Darekmk3 napisa�/a: | | to co FKP Piter wymienil tez moze byc |
Jak masz gara� to sobie pod逝� jak捷 folie na noc pod przedni� po這w� auta. Niech troch� pochodzi zanim zgasisz na postoju.
Sprawd� te� poziom oleju, czy nie ma go za du穎. Jak uszczelka pod g這wic� p鎩dzie to te� mo瞠 na "gary" wali� p造n i b璠zie para sz豉 z rury po odpaleniu.
Ale ja raczej stawia豚ym na jak捷 nieszczelno嗆 na w篹ach.
Mia貫m kiedy� minimalna dziurk� w w篹yku (by� skrusza造) w jakim� aucie. Tak sprytnie p造n ucieka� 瞠 nie mog貫m zlokalizowa�. Ju� g這wice mia貫m odkreca� i okaza這 si�, 瞠 on kapie dopiero pod siedzeniami tylnymi. Sp造wa� po skrzyni i po tych sankach od niej i jako� dopiero tam skapywa�.
Poruszaj w篹ami, poogl康aj te� jak kolega m闚i� pomp� itd.
Powodzenia.
Moby - 6 Lis 2006, 17:19 Temat postu: ;] no dzieki panowie za pomoc bede musial sprawdzic ale tak wstepnie przegladalem te w瞛e i byly ok. ale sprawdze dokladnie
|
|