|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - pas dolny z przodu i z tyłu MK 3-wymiana?
waber - 1 Lis 2006, 21:23 Temat postu: pas dolny z przodu i z tyłu MK 3-wymiana? Mam takie pytanie dotyczące Pasów blachy , które są pod zderzakami. A dokładnie chodzi mi o to czy to się da jakoś wymienić albo jakoś naprawić? Bo mam ten pas w strasznym stanie całe w rdzy i pogięte i właśnie chciałem się dowiedzieć jak to zrobić. Chodzi mi o fiest 94 mk3
Kamil - 2 Lis 2006, 09:13
Witam.
Z przodu można wymienić sam pas dolny.Koszt takiego pasa jest nie wielki.Polcar w swojej ofercie ma go za 36 zł.
waber - 2 Lis 2006, 21:49 Temat postu: Re Aha a co z tyłem??. A ten pas przedni to wymiana tego jest jakas skomplikowana ??
odyniec - 2 Lis 2006, 23:48
nic nie jest skomplikowane :mad:
borsch -> ucinasz -> wspawanie nowego -> malowanie (choćby barankiem pokrycie aby nie rdzewialo)
a z tylu to juz troszke ciężej...
a żywica nie da rady??
Noc - 3 Lis 2006, 11:38
waber, też miałem pordzewiały trochę więc jak konserwowałem auto na zimę to wyczyściłem z rdzy rzuciłem szpachel i zamalowałem bitumexem i po problemie
waber - 3 Lis 2006, 15:28 Temat postu: Re No najlepiej by tak było tylko jest taki problem ze oprócz tego, że jest w nim pare dziurek to jeszcze jest całe pogiente no i nie wiem jak to zrobić :/ wieczorem wrzuce fotki to może mi coś doradzicie
andrew - 3 Lis 2006, 15:44
Mysle zetaka fotka powinna ci wystarcxzyc jak to sie robi i w jakich miejscach go wspawac
waber - 22 Lut 2007, 00:00 Temat postu: Re A pas przedi tez trzeba spawac czy on sie odkreca???
LOY - 22 Lut 2007, 03:15
spawac
QBOSS - 22 Lut 2007, 07:42
Niestety konstruktorom fiesty nie przyszło do głowy że ludzie będą nimi aż tak długo jeździli a z czasem będą chcieli naprawić swoje auto dla tego nie zaprojektowali błotników i innych pierdół przykręcanych ,tylko wszystko jest na stałe eh
Bongo - 16 Mar 2007, 12:25
bo zgrzewane sa mocniejsze kolego niz skrecane....jak wszystko do kupy poskladasz to calosc ma wieksza wytrzymalosc niz te skrecane
LOY - 17 Mar 2007, 00:32
Bongo napisał/a: | bo zgrzewane sa mocniejsze kolego niz skrecane....jak wszystko do kupy poskladasz to calosc ma wieksza wytrzymalosc niz te skrecane |
eeee to zadna reguła :-( Samoloty są nitowane ...land rowery tez ...czołgi, wozy pancerne sa skręcane i nitowane ...zgrzane czy połaczone w inny sposób ale punktowo ...bedzie reagowac na zginanie podobnie -co innego lutowanie czy klejenie . A w poczciwej fiestce zgrzewy stosowano wyłacznie przez oszczednosć ...po prostu ford zwlekał z wprowadzeniem nowej metody połaczenia i z uporem dalej zgrzewał,pozatym czas połaczenia zgrzewem błotnika z nadwoziem jest znacznie krótszy niz czynnosć skrecania wkrętami .....i tu nasuwa mnie sie pytanie w której edycji błotniki zaczeto przykrecac ?
waber - 16 Cze 2007, 22:35 Temat postu: Re A gdzie moze kupic ten pas dolny tylni ?? bo pilnie potrzebuje ??
odyniec - 17 Cze 2007, 00:53
LOY napisał/a: | .....i tu nasuwa mnie sie pytanie w której edycji błotniki zaczeto przykrecac ? |
tak jak gadałem z Qbosem w Radomiu, to9 mowil ze czesc zgrzewana, a czesc przykrecana byla w jego fiescie.
koli - 9 Kwi 2009, 23:13
a gdzie mozna dstac ten pas przedni w okolicach poznania w dobrej cenie? Bo najtanszy jest na alegro za 60 zł a tu ktos pisal ze w polcarze jest taniej tyle ze to post stary juz jest. Jak myslicie ile kosztuje wspawanie?
|
|