Forum FiestaKlubPolska -

Sport w FKP - Dyskusja na temat ORMFKP

Darekmk3 - 30 Wrz 2006, 12:38

:ok: :ok:
dobra teraz pytanie czy poprzednie zloty sląska na wyrazowie dotyczy to czerwcowego i sierpniowego bedą wliczane w tą klasyfikacje? :P :D :devil:

trzeci - 30 Wrz 2006, 12:45

Zapisane mam wyniki jedynie z ostatniego Spotu, gdzie ganialiście razem z frakcją Łódzką.
I te stanowią dla nas punkt wyjścia jako I Eliminacja ORMFKP.
Jeśli macie spisane poprzednie zawody (czerwcowe) to możecie je przesłać.
Chyba, że chcecie dać równe szanse na przykład Frakcji Łódzkiej, która udział wzieła dopiero niedawno w sierpniu.
Pozdro ...

Darekmk3 - 30 Wrz 2006, 12:49

trzeci napisał/a:
Zapisane mam wyniki jedynie z ostatniego Spotu, gdzie ganialiście razem z frakcją Łódzką.
I te stanowią dla nas punkt wyjścia jako I Eliminacja ORMFKP.
Jeśli macie spisane poprzednie zawody (czerwcowe) to możecie je przesłać.
Chyba, że chcecie dać równe szanse na przykład Frakcji Łódzkiej, która udział wzieła dopiero niedawno w sierpniu.
Pozdro ...

mamy dokładnie spisane czasy z czerwca i sieprnia,hmm pomyślimy zobaczymy :P hehe
dzieki za odpowiedz pozdro :)

Daras84 - 30 Wrz 2006, 13:32

nie no wydaje mi sie ze poprzednie czasy sa bezsensu..... klasyfikacje mozemy rozpoczac od udzialu grupy łodz!! tak bedzie sprawiedliwie ;)
Darekmk3 - 30 Wrz 2006, 13:35

Daras84 napisał/a:
nie no wydaje mi sie ze poprzednie czasy sa bezsensu..... klasyfikacje mozemy rozpoczac od udzialu grupy łodz!! tak bedzie sprawiedliwie ;)

tak jest panie kapitanie :P heheh
mi to pasi 8)
pozdro :)

zefir - 30 Wrz 2006, 20:25

kochana grupa ja, xr (jebax teoretyx) i diesle hehehehehehe
do zobaczenia miski old old old old

Darekmk3 - 30 Wrz 2006, 20:36

zefir napisał/a:
kochana grupa ja, xr (jebax teoretyx) i diesle hehehehehehe
do zobaczenia miski old old old old

diesle zostaw mnie :P reszte Ci dam :P hehehe
mi sie moja grupa tez podoba :D :devil:

trzeci - 30 Wrz 2006, 22:22

Wklepałem wyniki z wrześniowego Wyrazowa.
Sprawdzcie je pod kątem poprawności: nicków, silników, czasów.
Dane które wpisałem, skopiowałem z Waszego tematu na Forum.
Zależy mi głównie na poprawnej pisowni nicków, wbrew pozorom to bardzo ważne :)
Startujące dieselki to Mk3 z 60KM ?
Mamy też inne auta, poza Fiestami, co z nimi ?
Mają być ujęte w klasyfikacji czy robimy klasę GOŚĆ ? ;-)
Pozdro ...

Darekmk3 - 30 Wrz 2006, 22:37

trzeci napisał/a:
Wklepałem wyniki z wrześniowego Wyrazowa.
Sprawdzcie je pod kątem poprawności: nicków, silników, czasów.
Dane które wpisałem, skopiowałem z Waszego tematu na Forum.
Zależy mi głównie na poprawnej pisowni nicków, wbrew pozorom to bardzo ważne :)
Startujące dieselki to Mk3 z 60KM ?
Mamy też inne auta, poza Fiestami, co z nimi ?
Mają być ujęte w klasyfikacji czy robimy klasę GOŚĆ ? ;-)
Pozdro ...

nicki sie chyba zgadzaja :)
co do dieselkow to seryjne 1.8d
a inne auta nie goscie tylko np.Pablo_zio to byli posaidacze fiest a rudy astra to znajomi od nas z klubu
co do gosci to raczej sie nie licza wpadli na tor i poprostu chcieli zeby im czas zmierzyc :)

ps.no to czyli ten kto bedzie miec najmniej punktow wygrywa hehe

Piter - 30 Wrz 2006, 22:48

Uważam że skoro jasteśmy Fiesta Klub, to wyniki do klasyfikacji ( nagrody ) powinny dotyczyć tylko fiest.
Można stworzyć grupę gość, ale tylko jako informacja dla uczestników.

PS. Z tego podziału to fiesty 1.1 teoretycznie sa poza rywalizacją ;-|

Darekmk3 - 30 Wrz 2006, 22:53

FKP Piter napisał/a:
Uważam że skoro jasteśmy Fiesta Klub, to wyniki do klasyfikacji ( nagrody ) powinny dotyczyć tylko fiest.
Można stworzyć grupę gość, ale tylko jako informacja dla uczestników.

hmm ale patrz 1.3 miala podobny czas jak 1.1 wiec moim zdaniem szanse sa rowne bo naprawde na tym torze miedzy 1.1 a 1.3 nie ma takiej przepasci jak miedzy 1.6T czy 1.6 8V czy 1.8 16V klasy sa dobrze podzielone tylko klasa diesel musiala by byc bo jednak ciezej sie rozpedza niz 1.1 ale co wyniki pokazaly ze diesel tez daje rade :)
to ze ja wykrecilem tak iczas hmm sam nie wiem jak to sie stalo :P i tak czas słaby :-P
pozdro :-)

trzeci - 30 Wrz 2006, 22:54

FKP Piter napisał/a:

Pozornie, może to tak wyglądać, ale zobacz Piotr, jak jedyneczki są wymieszane z innymi. Nie ciagną się na szarym końcu.
I jeszcze jedno, zobacz czas Darkamk3 z silnikiem 1,3 i porównaj go z najsilniejszymi ;-)
Jego czas równy z 1,8 djplebana raczej zaciera różnice między silnikami :)
Pozdro ...

Piter - 30 Wrz 2006, 23:07

Tak tak zwróciłem na to uwagę i jestem pod wrażeniem :brawo:

He he więc do zobaczenia na torze :)

Darekmk3 - 30 Wrz 2006, 23:18

FKP Piter napisał/a:
Tak tak zwróciłem na to uwagę i jestem pod wrażeniem :brawo:

He he więc do zobaczenia na torze :)

e tam przesadzacie 1.3 nie ma szans z 1.8 czy 1.6 na torze w tej wersji co jezdzilismy czyli preferującej szybsze auta ...
pozdro i dzieki za mile słowa :-)

cinot - 1 Paź 2006, 00:51

Miło, że nasze niedzielne zabawy rozijaja się na cały klub, a rok ich namawiałem żeby na wyrazów przyjechali teraz co miesiąc przyjeźdzają :-D
Intruder - 1 Paź 2006, 09:11
Temat postu: Re: Okręgowe Rajdowe Mistrzostwa FKP o Puchar Zarządu FKP
trzeci napisał/a:

5. Uzyskane czasy (sekundy) będą przeliczane na punkty do klasyfikacji ogólnej. (1:1)

uważam to za bezsens...

rozumie przez to, że wygra ten kto będzie miał najmniej punktów tak??? OK ale co wtedy gdy ktos sie nie zjawi na starcie?? automatycznie bedzie mial duzo mniej pkt-ów niż ten kto bedzie z pierwszym czasem i co wtedy??

Moja propozycja punktacji.

Liczba punktów dodawanych w klasyfikacji równa będzie różnicy czasów między zawodnikiem z najniższym czasem w danej klasyfikacji (danego dnia) a zawodnikiem dla którego obliczane są punkty.

Przykład:
Liczymy punktu dla zawodników w Klasie MAX 60: (najniższy czas 59.0 sek)
1. Darekmk3 Fiesta 1,3 czas 50,3 (59,0 - 50,3 = 8,7 pkt)
2. Berni Fiesta 1,3 czas 53,5 (59,0 - 53,5 = 5,5 pkt)
3. Baktro Fiesta 1,1 czas 53,8 (59,0 - 53,8 = 5,2 pkt)
4. Basia Fiesta 1,3 czas 53,9 (59,0 - 53,9 = 5,1 pkt)
5. Qubi Fiesta 1,8D czas 54,1 (59,0 - 54,1 = 4,9 pkt)
6. Cinot Fiesta 1,3 czas 54,7 (59,0 - 54,7 = 4,3 pkt)
7. pablo784 Fiesta 1,8D czas 55,4 (59,0 - 55,4 = 3,6 pkt)
8. Przepol Fiesta 1,1 czas 55,4 (59,0 - 55,4 = 3,6 pkt)
9. Kubol Fiesta 1,8D czas 55,9 (59,0 - 55,9 = 3,1 pkt)
10. Osimek1 Fiesta 1,3 czas 58,1 (59,0 - 58,1 = 0,9 pkt)
11. Danio Fiesta 1,1 czas 59,0 (59,0 - 59,0 = 0 pkt)

Klasa UNDER 100: (najniższy czas 59,0 sek)
1. zefir Fiesta 1,25 czas 51,8 (59,0 - 51,8 = 7,2 pkt)
2. rudy Opel Astra 1,4 czas 54,5 (59,0 - 54,5 = 4,5 pkt)

Klasa POWER 100: (najniższy czas 59,0 sek)
1. Adi08 Fiesta 1,6 czas 46,6 (59,0 - 46,6 = 12,4 pkt)
2. Daras84 Fiesta 1,8 czas 47,1 (59,0 - 47,1 = 11,9 pkt)
3. Puma Fiesta RST czas 47,8 (59,0 - 47,8 = 11,2 pkt)
4. djpleban Fiesta 1,8 16V czas 50,3 (59,0 - 50,3 = 8,7 pkt)
5. pablo_zio Golf 1,8 czas 53,0 (59,0 - 53,0 = 6 pkt)

Niestety ostatni zawodnik zostaje bez punktów ale właśnie na tym polega ta metoda. Daje nam ona zarówno porównanie z danej klasie jak i w całej klasyfikacji.

0 pkt-ów otrzymuje zawsze zawodnik z ostatnim czasem i zawodnik który się nie pojawił.

Jak dla mnie metoda jest bardzo wiarygodna i bardzo dobrze nadaje się do porządanego rozliczenia punktacji.

Jeśli zdecydujecie, że metoda się wam podoba zezwalam ORMFKP na wykożystanie mojej metody :)

cinot - 1 Paź 2006, 09:36

Intruder dobrze, gada, a jako , ż ejużprzeprowadził obliczenia to proponuę go jako pomysodawce pomysłu uczynićklubowy rachmistrzem od tej sprawy :D
Darekmk3 - 1 Paź 2006, 10:19

Intruder ma racje ale ,punktacja1:1 tez moze byc bo przeciez mamy liste zawodnikow ktorzy stratowali i np. roznica po dwoch takich zlotach miedzy jednym a drugim zawodnikiem wyniesie te 50s to oczywiste ze nie strtowal to chyba ze ten tor przeszedl pieszo w przeciągu dwoch minut :P ,oby dwa sposoby przeliczania sa dobre moim zdaniem-i sposob przeliczania pkt to najmniejszy problem bo przeciez wszystko jest zapisane :)
wiekszym problemem moim zdaniem jest to co zrobic z bylymi posiadaczami fiest ktorzy przujezdzaja innymi autami na zlot i ktorzy zawsze są mile widziani i tez chca uczestniczyc w zabawie:),moze jakies wyroznienie albo co no nie wiem ...

ogolnie wszystkim chodzi o dobrą zabawe a przy okazji o poznanie swoich mozliwosci za kierownica i mozliwosci samochodu - bo to potem moze zaprocentowac pewniejszym prowadzeniem samochodu w jakis ekstremalnych sytuacjach albo co,poprostu przyjemne z pożytecznym ::)

trzeci - 1 Paź 2006, 10:23
Intruder napisał/a:
trzeci napisał/a:

5. Uzyskane czasy (sekundy) będą przeliczane na punkty do klasyfikacji ogólnej. (1:1)
uważam to za bezsens...

Ale Intruder, to jest metoda wzięta prawie, że żywcem z KJS-ów.
Mogę Ci podesłać kilka tabel z wynikami, z rajdów gdzie startowali nasi Klubowicze, popatrzysz sobie i zobaczysz. :)
Więc nazywanie jej bezsensem to, to tak trochę ... ;-)
Czasami warto najpierw sprawdzić, z czego coś się wzięło, zanim się to skrytykuje ;-)
Z taką punktacją jaką podałeś, spotykam się pierwszy raz.
Obliczanie punktów/czasów na podstawie innych zawodników, jest w przypadku na przykład taryf, ale nie przy sumowaniu punktów.
Teraz porównajmy za i przeciw:
1. W obydwu przypadkach zawodnik nie startujący ma "0" punktów.
2. Pierwszy sposób obliczania jest prosty i powszechnie stosowany w czasie KJS-ów.
3. W drugim sposobie, kryje się ryzyko a właściwie pewność, że uzyskane przez kogoś punkty nie będą w 100% zależały od tego jaki czas on wykręcił, tylko w dużej mierze od tego jaki czas wykręcił ostatni zawodnik. Bo w końcu jego punkty obliczamy: czas ostatniego - mój czas = moje punkty.
Dla mnie to nie problem, bo ja nie startuje, a w Excelu mogę przeliczyć jeszcze bardziej zawiłe obliczenia. ;-)
Wasz wybór jak chcecie mieć naliczane punkty. :)
Pozdro ...

Darekmk3 - 1 Paź 2006, 10:35
trzeci napisał/a:

Wasz wybór jak chcecie mieć naliczane punkty. :)
Pozdro ...

Artur lepiej zostac przy pierwszej opcji - i nie ma juz co kombinowac bo rowinie dobrze mozna zrobic punktacje za dane miejsce np do 8 ale jaki to ma cel hehe wiec przeliczamy pierwszym sposobem zapodanym przez Ciebie i wszystko jasne jest ;)

cinot - 1 Paź 2006, 11:40

Co do osób w innych samochodach ( nie forach fiesta) proponowałbym utworzyć klasy tak jak dla fiest . Dużego zamieszania nie będzi,e bo dużó nas nie ma :D

Raptem ja w BMW, pablo w Golfie, kolega W Astrze, dalibyśy rae myśłę

Darekmk3 - 1 Paź 2006, 12:00

cinot napisał/a:

Raptem ja w BMW, pablo w Golfie, kolega W Astrze, dalibyśy rae myśłę

no w swoich klasach cienko jakos dajecie rade:P ale to nic poproawic sie macie:P :-)

cinot - 1 Paź 2006, 13:58

Jak cienko :-D ja całkiem dobrze (50''17)wypraszam sobie :)

Koniec OT

adi08 - 1 Paź 2006, 19:13

Trzeci czy moge zgłosić małe niedopatrzenie w podziale na klasy? ;)
Z tego co przeczytałem w Twoim początkowym poście moje wzidełko zalicza sie do klasy UNDER 100 a nie POWER 100 :twisted: Moja fiestka to mk2 i fabryka podaje, że jej moc to 71kW czyli około 96 KM ... tak na prawde dla mnie to mała różnica ale jak regulamin to regulamin i trzeba sie go 3mać!!!

Co do sposobu punktowania to metoda Intrudera wydaje mi sie bardzo ciekawa i godna głebszego zastanowienia

PS. Będzie klasyfikacja generalna? 8) 8) 8)

trzeci - 1 Paź 2006, 19:28

adi08 napisał/a:
Trzeci czy moge zgłosić małe niedopatrzenie w podziale na klasy? ;)
Z tego co przeczytałem w Twoim początkowym poście moje wzidełko zalicza sie do klasy UNDER 100 a nie POWER 100 :twisted: Moja fiestka to mk2 i fabryka podaje, że jej moc to 71kW czyli około 96 KM ... tak na prawde dla mnie to mała różnica ale jak regulamin to regulamin i trzeba sie go 3mać!!!

Co do sposobu punktowania to metoda Intrudera wydaje mi sie bardzo ciekawa i godna głebszego zastanowienia

PS. Będzie klasyfikacja generalna? 8) 8) 8)

Ad1. Faktycznie to moje niedopatrzenie, bo zapomniałem, że masz mk2.
Z drugiej strony wstydziłbyś się Adi ze swoim autem i umiejętnościami schodzić do klasy niżej ;-)
Zresztą zaraz można to skorygować, robiąc: UNDER 90 i POWER 90 ;-)
Ad2. Tak jak pisałem wcześniej, to już Wasz wybór jak będzie liczona punktacja.
Ale ja sugerowałbym trzymanie się punktacji, gdzie wszystko zależy od Twojego czasu, a nie od czasu ostatniego zawodnika.
Ad3. Tak oczywiście, generalkę tez można zrobić. :)
Pozdro ...

osimek1 - 2 Paź 2006, 01:36

a ja proponuje pkt ze:
1 miejsce - 10pkt
2 miejsce - 8 pkt
3 miejsce - 7pkt
4 miesjce - 6pkt
.
.
.
10miejsce - 0pkt

chyba bylo by to najlatwiejsze do oceny pozniej bo tak jak bylo napisane wyzej ze przelicznik 1:1 to raczej malo wymierny jest bo jak pozniej ktos niewystartuje to ciezko bedzie ocenic to kto byl najlepszy/najszybszy

Danio - 2 Paź 2006, 01:41

a mnie to w tej chwili wszystko jedno która punktacja będzie bo wg każdej mam 0 ...hahaha (to tak żartem napisane :) )
Darekmk3 - 2 Paź 2006, 20:34

osimek1 napisał/a:

chyba bylo by to najlatwiejsze do oceny pozniej bo tak jak bylo napisane wyzej ze przelicznik 1:1 to raczej malo wymierny jest bo jak pozniej ktos niewystartuje to ciezko bedzie ocenic to kto byl najlepszy/najszybszy

nie bedzie ciezko bo jest lista startujących to raz,a dwa przeciez wiadomo ze jak np.odbeda sie dwie eliminacje i na jednej ktos nie wystrtuje o np wejsmu moj przyklad np ja to przeciez Artur nie weznie mnie pod uwage bo niedalbym rade zrobic czasu w dwoch obkrazeniach na poziomie 50s bo to nie realne jest ,punktacja do miejsca 10 moim zdaniem to nie bardzo bo jak wiecej fiest niz 10 startowalo to jakos sie naleza te punkty za odwage chociaz i chec proby -takie moje zdanie...

trzeci - 18 Paź 2006, 21:26

Termin wyznaczony na dyskusje minął więc jeszcze dzisiaj lub najpóżniej jutro naniosę poprawki do zasad, będą one dotyczyły:
- klas, tu głównie zrobione pod Adiego i jego 96 KM
- punktacji, będziemy prowadzili rownolegle dwie punktacje: przeliczanie czasów na punkty oraz intruderowską.
- pojawi się zapis, że klasyfikowane będą auta osób zarejestrowowanych na Forum FKP, niezalażnie od tego czym jeżdżą.
Bo cały czas pamiętajmy o naszej "złotej" zasadzie, że FKP to nie samochody (czytaj Fiesty) ale ludzie.
Dyskusje przeniosę do osobnego tematu.
Pozostanie czekać na wyniki kolejnej Eliminacji ORMFKP ;-)
Pozdro ...

cinot - 23 Paź 2006, 10:16

Uaktualnijcie wyniki moi drodzy , są już
nowe czasy trzeci kontaktujm z darkiem mk3
to ci podeśle :D

trzeci - 23 Paź 2006, 10:22

Już jestem na bieżąco, obrobię się z pracą i siąde do tego :)
Będzie co robić, bo i generalka i klasyfikacja ogólna w klasach ;-)
Pozdro ...

Darekmk3 - 24 Paź 2006, 10:52

no i chyba juz wszystko jasne jest,dodam by wykluczyc ewentualny bład pomiaru czasy były mierzone rownolegle czyli dwoma stoperami i sprawdzane jaka jest ewentualna roznica ;) ,bo niestety fotokomurki kosztuja... :P ,a my mielismy komurki :P :D heheh
pozdro

cinot - 24 Paź 2006, 11:23

Komórki były z aparatami czyli jednak fotokomórki
trzeci - 24 Paź 2006, 15:36

Macie już wrzucone wszystko.
W klasyfikacjach ogólnych klas oraz w generalce, w nawiasach macie podaną ilość startów danego zawodnika.
Sprawdźcie sobie czy wszystko OK, bo wiadomo, że mogłem się gdzieś walnąć.
Ja mam prośbę o sprawdzenie swoich nicków, ich pisowni, chcę je mieć od razu poprawne, żeby nie głowić się potem, przy wypisywaniu nagród i dyplomów uczestnictwa.
Pozdro ...

osimek1 - 24 Paź 2006, 17:19

Kod:
.3 Qboss Fiesta 1,8 D (2) 8,9 pkt
.10 Kubol Fiesta 1,8 D (1) 3,1 pkt

jak na moj gust to jest jedna i ta sama osoba tylko ze poprostu na poczatku osoba zapisujaca wyniki zle zrozumiala - na 90% tak bylo z tego co pamiteam ale niejestem pewien jezeli jestem w bledzie to niech mnie ktos poprawi:)

Przepol - 24 Paź 2006, 17:36

osimek1 napisał/a:
jak na moj gust to jest jedna i ta sama osoba tylko ze poprostu na poczatku osoba zapisujaca wyniki zle zrozumiala - na 90% tak z tego co pamiteam ale niejestem pewien jezeli jestem w bledzie to niech mnie

Tez mam takie wrazenie :D

cinot - 24 Paź 2006, 18:14

Tak ro QBOSS jest darek zle zapisal ale to ta sama osoba
adi08 - 24 Paź 2006, 18:49

Kiedy kolejna eliminacja? Mam nadzieje że dopiero na wiosne bo mój budżet na ten sezon jest wykończony...a jeszcze te durnowane opłaty za wjazd na tor- paranoja!!!

Proponuje zorganizować jeszcze 2 eliminacje (łacznie bedzie 4), a do klasyfikacji całego cyklu brać pod uwage tylko 3 z nich. UZASADNIENIE: 1. chyba wszyskie (albo prawie wszystkie) cykle imprez łacznie z mistrzostwami polski nie biora do klasyfikacji końcowej wszystkich przprowadzonych eliminacji. 2. część zawodników (klubowiczów) musi sobie odkładać pieniązki na taki wyjazd (ja również) i nie jest w stanie "oskoczyć" każdej eliminacji. 3. wśród nas sa i tacy którzy studiują zaocznie i jest wysoce prawdopodobne, że w dany umówiony weekend trzeba bedzie iśc na uczelnie na zajęcia

CO WY NA TO?

trzeci - 24 Paź 2006, 18:49

W wynikach z pierwszej Eliminacji mam z kolei zapisanego go jako Qubi, domyśliłem się, ze chodzi o Qbossa, ale teraz z tym drugim nickiem "Kubol" mam wogóle zamieszanie.
Bo w pierwszej Eliminacji mam podane czasy i dla Qbossa i dla Kubola.
Niech wypowie sie sam zainteresowany może, albo ktoś kto spisywał wyniki z I Eliminacji.
Jeśli na bank to jedna i ta sama osoba, to jeden nick i ten gorszy czas się usunie.
Pozdro ...

cinot - 24 Paź 2006, 19:43

Jest tak

Kubol = QBOSS- biała k3 1.8 diesel

Qubi to inna osoba z frakscji sląskiej bordową mk3 1.8 diesel

już wiadomo chyba wszystko :D

trzeci - 24 Paź 2006, 19:50

Teraz tak :yes:
Dzięki, tylko następnom razom pisać mi te nicki od razu prawidłowo. ;-)
Pozdro ...

Darekmk3 - 25 Paź 2006, 11:08

adi08 napisał/a:
Kiedy kolejna eliminacja? Mam nadzieje że dopiero na wiosne bo mój budżet na ten sezon jest wykończony...a jeszcze te durnowane opłaty za wjazd na tor- paranoja!!!

Proponuje zorganizować jeszcze 2 eliminacje (łacznie bedzie 4), a do klasyfikacji całego cyklu brać pod uwage tylko 3 z nich. UZASADNIENIE: 1. chyba wszyskie (albo prawie wszystkie) cykle imprez łacznie z mistrzostwami polski nie biora do klasyfikacji końcowej wszystkich przprowadzonych eliminacji. 2. część zawodników (klubowiczów) musi sobie odkładać pieniązki na taki wyjazd (ja również) i nie jest w stanie "oskoczyć" każdej eliminacji. 3. wśród nas sa i tacy którzy studiują zaocznie i jest wysoce prawdopodobne, że w dany umówiony weekend trzeba bedzie iśc na uczelnie na zajęcia

CO WY NA TO?

Adi rozumie ze nie wszyscy maja pieniadze na takie cos w danym momencie ale teamt o wyrazowie byl zapodany z miesic wczesniej -jak nie lepiej wiec szlo przygotowac sie na to,było dosyc czasu na zorganizowanie kasy itd..

co do opłat uwazam ze sa ok -jesli tor bedzie w lepszym stanie itd-bo ta kasa jest przeznaczona na utrzymanie toru-juz teraz bylo widac ze bylo czysto itp ,wszystko kosztuje wiec i to tez a przynajmniej ktos sie tego podjął i ten tor nie zniknie z pola widzenia za jakies dwa lata tylko mam nadzieje ze bedzie sie to w miare mozliwosci rozwijac tam ;)
wiec opłaty wcale nie sa bzdurne-bo i tez takie wygurowane nie sa,

jeszcze raz co do terminu to byly brane rozne pod uwage i wiekszosci pasowal wtey 22 o ile dobrze pamietam -kogo nie bylo no coz niech zaluje i trudno takie zycie nie zawsze mozna byc na spotach z roznych powodow

Daras84 - 25 Paź 2006, 13:38

no jasne to ma byc dla zabawy i nei bedziemy podciagac pod takie wysokie kategorie.... aj teraz bylem an wyrazowie a nie startowalem i jakos mi to nie przeszkadza :P a tylko 4 eliminacje i nastepne dopiero na wiosne :( a co my bedziemy teraz robic :P
basia - 25 Paź 2006, 13:42

Daras84 napisał/a:
no jasne to ma byc dla zabawy i nei bedziemy podciagac pod takie wysokie kategorie.... aj teraz bylem an wyrazowie a nie startowalem i jakos mi to nie przeszkadza :P a tylko 4 eliminacje i nastepne dopiero na wiosne :( a co my bedziemy teraz robic :P

Jak to co będziemy robić ? Zima=śnieg=ślisko=ćwiczenie poślizgów :D

adi08 - 25 Paź 2006, 14:35

no problem...tylko proponowałem
Daras84 - 25 Paź 2006, 16:53

8)
Piter - 25 Paź 2006, 22:50

II eliminacje - ostatni :-/
Ogólna klasyfikacja - ostatni ;-(

Więcej z wami nie jeźdzę ;/