Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - BRA...czyli skajowa osłona na maske

Kamil - 20 Paź 2006, 10:35
Temat postu: BRA...czyli skajowa osłona na maske
Witam.

Kolega namawia mnie na zakup czegoś takiego do fofi

http://www.allegro.pl/ite...tanio_nowa.html

Co o tym myślicie?Pasowało by do fofi czy nie bardzo?Wogule jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Pozdro.

mix - 20 Paź 2006, 10:54

moim skromnym zdaniem badziew!
nawet jesli bedzie pasowac to bedzie to kiepawo wygladac!

semek711 - 20 Paź 2006, 11:14

szkoda kasy na to ;-|
Noc - 20 Paź 2006, 12:20

wedłg mnie jest to dobre, kamienie nam maski nie poobijają no i owadów nie będzie tak widac na masce
piterak - 20 Paź 2006, 12:38

Jak na mój gust to bardzo fajny dodatek :P
Podoba mi sie, ale w fieście mk3 nie pasuje bo ma dziwny kształt maski, w mk4 wyglądałoby fajnie bo ma troche podobną maske do VW Polo 6n.
Taki Cult Style, fajne old

Bart_Skrzyszow - 20 Paź 2006, 12:53

EE nie kupuj tego - nei szkoda Ci kasy??
Ja mam białe auto - każdy kamyczek widać a co tydzień mycie bo czarne od owadów i tego typu stworzeń ale za choler bym czegoś takiego nie założył

djpleban - 20 Paź 2006, 14:08

belt
deejay - 20 Paź 2006, 14:58

nieee tylko nie to ...nie zakladaj takiego dziadostwa :/ nie rób tego...
maerik - 20 Paź 2006, 15:56

Eee, dobre - w sam raz na mojego pękającego badlooka! Dzięki!
Kamil - 20 Paź 2006, 16:38

Weżcie pod uwage ze jest to szyte na wymiar i mozna im podać wymiary a oni uszyją.
mix napisał/a:
moim skromnym zdaniem badziew!
nawet jesli bedzie pasowac to bedzie to kiepawo wygladac!

nie pomyślałeś o tym że tą dolną część maski też można zakryć.....

[ Dodano: Pią Paź 20, 2006 15:40 ]
no...wola gustu....jeszcze to przemyśle.....

Bart_Skrzyszow - 20 Paź 2006, 17:37

No wiadomo że cąłą maske zakrywa, ale Kamil - nie szkoda Ci stówy?
Noc - 20 Paź 2006, 18:44

Bart_Skrzyszow napisał/a:
Ja mam białe auto - każdy kamyczek widać a co tydzień mycie bo czarne od owadów i tego typu stworzeń ale za choler bym czegoś takiego nie założył

ja też mam białe auto i właśnie licze kase czy sobie tego nie kupic żeby się nie bawić w ciagłe mycie maski po komarak i innych stworzeniach.

Ja jestem za tym żeby kupił ;)

Bart_Skrzyszow - 20 Paź 2006, 19:04

Chcesz to kupuj - nie ja z tym będę jeździł - po prostu wypowiadam swoje zdanie do czego mam pełne prawo.
Wg mnie takie cos jest fuj fuj i jeszcze raz fuj. W życiu bym tego nie założył - chyba że by było też w białym kolorze a ja miałbym obitą maske lub więcej rudej niż białego - wtedy bym się zastanawiał, ale na dzień dzisiejszy wole wziąść szczotke, wiadro i przeczyścić autko

LOY - 20 Paź 2006, 19:37

jak dla mnie ...ciało obce :he: kawałek skóry na masce auta któro ..musi popsuć linię ..i myslę ze i milion komarzych trupków wygląda lepiej niz toto. A najlepsze ze dbając o lakier ...niszczymy go :-) Osłona pracuje ..rewelacyjnie matowiac lakier zakładając osłone czesto- zwłaszcza na ostrym słoncu szybko mozna mieć ..maske dwu kolorowa :)
bo zmieni kolor nierównomiernie ....jak dla mnie wymysł amerykanów i w ameryce mógł pozostac . lepiej poobijac maske ..a potem dołożyć druga stówę i pomalowac ją raz jeszcze ..ciesząc się aerodynamiczną fabryczną linia .

trzeci - 20 Paź 2006, 20:26

Dołączam się do zdania większości.
Nie kupuj i nie zakładaj tego Kamil
Posłuchaj zwłaszcza argumentów LOYa
Ja również wolę mieć niczym nie oszpecony przód auta, nawet z drobniutkimi śladami po uderzających kamykach niż "to" na masce.
Pozdro ...

piterak - 20 Paź 2006, 20:35

BRA na masce jest tak samo przydatna jak np nakłądki na progi czy inne spoilery, jest to tylko do poprawy wyglądu a nie po to żeby kamyki nie obijaly maski :P
Pasuje to w autach jeśli ktoś robi cult style, fiesta nie jest zabardzo cultowa jak np. golf I więc mogłoby to nie wyglądać zbyt ciekawie,
golf ma kanciaste kształty i na fotkach w aukcji naprawde fajnie to wygląda :)
Do fiesty bym tego nie zakładal, moze do mk1 ale nie nowszych ;-)

PS. to jest dla mnie przegięcie :ra:
http://cgi.ebay.de/Us-Bra...1QQcmdZViewItem
I niestety dla niemcow sie to podoba i zakładają na swoje fahrzeugi :-) tragedia

Bart_Skrzyszow - 20 Paź 2006, 20:40

Jak to cos biało by być do poprawy wyglądy a nie do ochorony maski przed niczym to ja DZIEKUJĘ.
Prawie z krzesła spadłem :D :D :D :D

Kamil - 20 Paź 2006, 22:42

w sumie przekonaliście mnie już...do fofi stanowczo nie pasi...
ale jednak moze być to jakis sposób na zakrycie czegoś brzytkiego...
ale chyba nie w mk3

Leon_SSJ - 21 Paź 2006, 07:26

a ja na taka oslone poluje juz z pol roku az w koncu jest mozliwosc i to nei drogo wczesniej widizalem tylko po 200zl bede mial ja w polowie nastepnego tygodnia to zapodam fotki jakies... ja kupilem to z dwoch powodow jeden ze mi sie podoba (btw mam czarne zderzaki i czarne dokladki rs i chyba fajnie bedzie to wygladac) i i tak mialem kupic a drugi mam deliaktnie wgnieciona maske z przodu i wole za to dac 100 niz 300 za malowanie. pozdr
Kamil - 21 Paź 2006, 08:08

to jeżeli będziesz mógł to zapodaj te fotki bardzo jestem ciekaw...
Danio - 21 Paź 2006, 13:20

mnie sie to też całkiem widzi ...szczególnie do cultstyle...nie wiem czemu ale od razu auto zyskuje na agresywności w dużo ciekawszy sposób niż robienie badlooka. Co do mk3 to sie poważnie zastanawiam ponieważ ten kształt maski nie jest pod skórkę idealny...ale kto nie ryzykuje ten nie ma. Póki co mam inne plany i zmartwienia z fofi ...jednocześnie mam maskę całą poobijaną w tym miejscu (taką już kupiłem) więc w przyszłości o ile mi nie przejdzie, pomyślę nad tym :)
Noc - 22 Paź 2006, 12:25

Leon_SSJ, czekamy na fotki z BRDą i wtedy będzie można dokładnie ocenić wygląd
Artone^ - 22 Paź 2006, 19:49

mi sie tez to podoba i moze kiedys ?

na golfach 1 wyglada to pieknie :)

Kamil - 23 Paź 2006, 09:17

no mimo wszystko bardzo jestem ciekaw jak to bedzie wyglądało.....
Leon_SSJ - 23 Paź 2006, 21:04

bra bedzie prawdopodobnie na srode gotowa wiec bede mial ja dopiero w piatek lub sobote i niezwlocznie zamieszcze fotki :D :D :D
maerik - 24 Paź 2006, 12:47

No to ciekaw jestem ;)
firefighter1 - 24 Paź 2006, 13:17

gdyby to było pod kolor nadwozia to jeszcze ujdzie, ale tak to jak wózek inwalidzki. No i pewnie wilgoć będzie siedzieć pod tym wiec blacha dostanie.
Kamil - 24 Paź 2006, 13:58

więc czekamy....
Jareczek - 12 Lis 2006, 14:38

Leon_SSJ napisał/a:
bra bedzie prawdopodobnie na srode gotowa wiec bede mial ja dopiero w piatek lub sobote i niezwlocznie zamieszcze fotki :D :D :D

Jak tam zdjęcia? Opisz jakie masz wrażenia itepe :)

Leon_SSJ - 14 Lis 2006, 06:52

no niestety przesylka sie troche odwlekala bo sprzedawca nie mial materialu itp az w koncu bylem zmuszony wydac pieniadze odlozone na bre :-( bede ja mogl kupic gdzies dopeiro w grudniu, wiec moze ktos mnie uprzedzi? :P
Kamil - 14 Lis 2006, 10:22

niestety ja zrezygnowałem z tego pomysłu....
troche pocharatałem bok fofi zaczepiając o barjerke...
a że sam sobie to naprawiałem,dotchłem się przy okazji do maski i zrobiłem badluka(nie wiem czy dobrze to napisałem)i jest git...jeżeli koleszka nie oddał aparatu to strzelimy fotki i zarzuce....

Iwo - 14 Lis 2006, 10:52

I dobrze, że zrezygnowaliście 8) Badziewnie to wygląda a poza tym rewelacyjnie muszą maski gnić pod spodem - wody do pełna się tam zbiera - a w zimie z solą... rewelacja :-P
maerik - 14 Lis 2006, 14:51

Ale może ma jakieś dziurki na odpływ wody?
Kamil - 14 Lis 2006, 15:59

ciężko wyczuć...
było by trzeba to w realu zobaczyć....

Noc - 15 Lis 2006, 16:17

Iwo napisał/a:
I dobrze, że zrezygnowaliście 8) Badziewnie to wygląda

na ten temat była juz rozmowa i zostało stwierdzone że to rzecz gustu

Kamil - 16 Lis 2006, 13:04

Cytat:
Iwo napisał/a:
I dobrze, że zrezygnowaliście Badziewnie to wygląda

na ten temat była juz rozmowa i zostało stwierdzone że to rzecz gustu