Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - skaczace obroty

kwah - 16 Paź 2006, 15:46
Temat postu: skaczace obroty
wiec jest tak :
silnik zimny czy cieply ,czasem gdy odpalam lub jade (dowolna losowa sytuacja)obroty skacza do gory na "maxa" lub skacza z normalnych na wysokie kilkukrotnie i wraca do normy ,nie dlawi sie . "przygazowanie" czasem pomaga czasem nie . ktos wie o co chodzi ? czy to silnik krokowy czy moze "komputer" zwariowal ?
pzdr

jackrzec - 16 Paź 2006, 16:55

Jeśli aż na maxa, to ciężka sprawa, może być CPP, może być i komp, bo reszta raczej powoduje nierówne obroty - falowanie. Map sensor też nie. Sprawdź linkę od gazu - może się zacina?
pawel_kaz - 16 Paź 2006, 17:22

jackrzec napisał/a:
Sprawdź linkę od gazu - może się zacina?

Dokladnie tak samo bylo u rodzicow - zacinala sie linka przez wiszace przewody pod obudowa filtra powietrza. Teraz sa przypiete i oddalone od linki. :jupi:

kwah - 16 Paź 2006, 17:45

linka sprawdzona z "kazdej" strony wiec raczej nie to :( moze to ten uklad podpiety do silnika krokowego ?
pzdr

pawel_kaz - 16 Paź 2006, 19:51

kwah napisał/a:
linka sprawdzona z "kazdej" strony wiec raczej nie to :( moze to ten uklad podpiety do silnika krokowego ?
pzdr

Zobacz ten opis - nam tez pomogl, skoki obrotow ustapily.
Linka sie zacinala pozniej.

kwah - 17 Paź 2006, 10:27

ok dzieki za odpowiedzi . jutro rozpoczynam sledztwo i sciganie usterki ;)
pzdr

swayze - 17 Paź 2006, 15:36
Temat postu: U mnie jest to samo...
hejka,
ja mam dokladnie to samo w swojej fiescie, podczas zmainy biegów, lub czy też na biegu jałowym obroty mi szaleńczo wzrastają, na kilka sekund czasem kilkanaście poczym wracaja do normy i tak sie to powtarza przez jakiś czas, później samo przechodzi.

Wykorzystam ten skan może u mnie to pomoże.

pozdrawiam

kwah - 20 Paź 2006, 10:40

bylem na diagnostyce i magik powiedzial ze to wina czujnika polozenia przepustnicy.
teraz kolejne pytanie ktos wie gdzie to mozna kupic w dobrej cenie ? :)
pzdr

pawel_kaz - 21 Paź 2006, 01:19

kwah napisał/a:
bylem na diagnostyce i magik powiedzial ze to wina czujnika polozenia przepustnicy.
teraz kolejne pytanie ktos wie gdzie to mozna kupic w dobrej cenie ? :)
pzdr

Przydalby sie jakis nr fabryczny...

jackrzec - 21 Paź 2006, 01:43

pawel_kaz napisał/a:
Przydalby sie jakis nr fabryczny...
Do czego ten numer? We fieście 1,1 z 95 roku był tylko jeden rodzaj CPP - czarny. Żadnych innych nie było!Ajak juz tak chcesz numer, to sobie przeczytaj: http://jackrzec.republika.pl/www/img/krok/cpp.jpg
abla - 21 Paź 2006, 15:24

jackrzec napisał/a:
We fieście 1,1 z 95 roku był tylko jeden rodzaj CPP - czarny. Żadnych innych nie było...

Może wg katalogu tak, ale ja mam czerwony (na 99% nie był zmieniany).

Pablo - 21 Paź 2006, 17:18

Z tego co mi gadali w serwisie to kolor nie ma znaczenia ... czerwony czy czarny.... z tego co wiem to większość miała czerwony

P.S. Ja miałem czerwony teraz mam czarny i jest OK :P
Pozdro