|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - światła nie działają długie swiatła
obal - 10 Paź 2006, 23:39 Temat postu: światła nie działają długie swiatła witam moim problemem jest to iż nie chodzą mi długie światła na dodatek jak przełanczam na długie to wyłaczaja mi sie mijania nawet na krotko nie działaja anie nie swiieci sie kontrolka
zokko - 11 Paź 2006, 11:07
prawdopodobnie masz zepsuty przełącznik, ale sprawdź też przekaźniki (znajdziesz je po wyjęciu skrzynki z bezpiecznikami;) od długich jest ten żółty po środku pierwszy od prawej
jackrzec - 11 Paź 2006, 13:21
zokko napisał/a: | prawdopodobnie masz zepsuty przełącznik, ale sprawdź też przekaźniki (znajdziesz je po wyjęciu skrzynki z bezpiecznikami;) od długich jest ten żółty po środku pierwszy od prawej | Niekoniecznie! Może mieć tylko spalony bezpiecznik - za światła odpowiadają bezpieczniki nr 9 i 11. Przekaźnik też może być, ale najpierw sprawdź bezpiecznik!
zokko - 16 Paź 2006, 12:40
Uh, ja ostatnio rozebrałem troche swoją mrs. F. i próbowałem popatrzyć na te światła. Sytuacja wygląda tak, że jak wsadzę przekaźnik od długich, załączę światła i wrzucę długie, to te długie się już trzymają, nie idzie wrócić do mijania.. :/ Do tego, jak chwile potrzymałem długie, to poszedł delikatny dymek z okolic tego ciemnego przekaźnika i kostki w 'pająku', przy przełączniku świateł :( Miał ktoś podobną sytuację?
Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Paź 26, 2006 10:41 ]
Nikt? :/ Dziś jak znów spróbowałem, to od razu włączają się długie, i nic.. Jak włącze mijania, to długie same wskakują, a jak włącze postojowe to moge mrygać długimi. Jakaś podpowiedź? Pająk do wymiany? Czy może da się coś z tym zrobić?
Pozdrawiam,
|
|