Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Zabudowa CAR audio by MOby - panele przednie

Moby - 8 Paź 2006, 23:59
Temat postu: Zabudowa CAR audio by MOby - panele przednie
Siemka, jak juz kiedys wpomnialem mialem zamiar zrobic panele przednie no i wyszlo ;) powiem tylko tyle ze są to całe nowe boki robione przezemnie. pozdross
trochelipne fotki ale to z fonu.
bez siatki maskujacej:

z siatexem.

No to tyle ;)

Baraccuda - 9 Paź 2006, 07:31

Dla mnie Super fajne :ok:
maerik - 9 Paź 2006, 09:43

Baraccuda napisał/a:
Dla mnie Super fajne :ok:

Ciekawy pomysl i z tego co widac dobre wykonanie.
Szkoda, ze foto słabe i brakuje mi tych seryjnych przetloczen. Boczek bez nich jest moim zdaniem zbyt plaski i banalny.
Aha - mialem zapytac - jakie glosniki? 16tki?

Kamil - 9 Paź 2006, 09:44

:brawo: :brawo: :brawo: bardzo ładnie :brawo: :brawo: :brawo:
mógł byś zarzucić jakiś opisik jak je zrobiłeś :fox:
podoba mi sie i jestem ciekaw jak to zrobiłes

tomek23 - 9 Paź 2006, 09:48

jestem za:) prosze o opis:) mysle u siebie nad takim rozwiazaniem 8)
Moby - 9 Paź 2006, 15:34
Temat postu: ;]
Ciesze sie , ze sie wam podoba. teraz krotki opis:

Najpierw zaczolem od wyprofilowania odmierzonego kawałka blachy tak zeby pasował jak oryginalny panel na te zaczepy na podszybiu - to jest kwestia wyklepania odpowiedniego. potem do tego kawałla blachy przymocowana (przynitowana) jest płyta ta cienka (takie jak są zawsze tylne scianli mebli) i to stanowi podstawe ten rogowy panel wykonany jest osobno w płyty wiurowej - uszczelniony siliconem i pianką i przymocowany do tej plyty. Potem calosc pokrylem najgrubszą pianką jaka jest - taka pod panele jak sie w domu kladzie i na to materiał - niby skóra ;D potem pociagnac kable montay na drywiach i heja...

Co do glosnikow to sa tam 165mm Lanzar (przywozone z USA oryginalne - nie made in china z allegro) do tego zwrotnice POwer Bass (rowniez z USA) no i na przedniej desce tweeter Tonsil. w bagazniku to co bylo skrzynka blaugtb300
calosc gra bardzo fajnie. :) - nie ma wyjscia

jaco11 - 9 Paź 2006, 16:22

Bardzo ładne a do tego opisik cool :ok:
KacpeRS - 10 Paź 2006, 08:58

ładnie ładnie ale brakuje mi tu kieszonek które są bardzo praktyczne
Arkadius - 10 Paź 2006, 09:08

troszke tak pusto na tych drzwiach.... kieszonki da się przeżyć ale bym szukał teraz tych innych trzymajek co idą aż pod klamke (wiesz o co chodzi :) )
Moby - 10 Paź 2006, 17:36
Temat postu: ;]
PANOWIE juz mam koncepcje na rozjasnienie drzwi - ale takie tez mi sie podobają ... w sumie to jakby mi sie nie podobaly to bym zrobil inaczej, ale zobaczycie jak skoncze ;D wazne ze gra fajnie ;D