Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - Chary Fiesta Project

chary - 1 Paź 2006, 19:26
Temat postu: Chary Fiesta Project
Witam
O to kilka fotek mojej Fiestki i historia jej zmian:

Zewnętrzne: ospoilerowanie RS, postojówki led,usunięte listwy boczne, lusterka M3 Look, alufelgi ford RS, wydłużona maska, bad look, zmieniony wlew paliwa na wlew z klapką, wygładzona tylna klapa,usunięta antena, wygładzone zderzaki, lakier z palety Kawasaki + dodatki, usunięta wycieraczka tylnej klapy i zamek,zawieszenie-sprężyny -40mm

Wewnętrzne: kierownica z xr2i, reszta jeszcze w planach.

Mechaniczne: .... w planach. ;-)

Kilka fotek w trakcie prac:

Podczas lakierowania:

Oto efekt końcowy :-)

Parch - 1 Paź 2006, 20:08

Właśnie, właśnie.

Jakby co to będę miał za jakieś 2 tyg. do sprzedania oryginalną lotkę do kompletu ospojlerowania RS.

Samochód zrobiony bardzo elegancko, ogólnie wielkie :brawo:
Jak dla mnie tylko te rejestracje na spojlerach trochę nie pasują, ale jak się chce mieć gładką klapę i gładkie zderzaki, to nie ma lekko.

Pozdrawiam

chary - 1 Paź 2006, 20:13

lotka... była wczesniej ale jej nie chciałem :yes:
Parch - 1 Paź 2006, 20:31

Ja też mam ospojlerowanie RS i właściwie z tego kompletu to IMHO lotka jest najlepsza.

Chociaż teraz zmieniam lotkę, na tą "zwykłą".

doogi - 1 Paź 2006, 21:31

skoro takie zmiany to czemu nie xr2i/futura design ??
bardziej sie to podoba ? :)

Daras84 - 1 Paź 2006, 23:16

ładna ;) ale powroc do tego daszka na klape ;)
hbr - 1 Paź 2006, 23:21

Parch napisał/a:
Jakby co to będę miał za jakieś 2 tyg. do sprzedania oryginalną lotkę do kompletu ospojlerowania RS.

Tę nad, czy pod szybę? Zestaw ospojlerowania też? Odezwij się do mnie na priv, co? :)

Piesek - 2 Paź 2006, 16:18

bardzo ładna fiesta! poprostu fiesta rs ;) miło się patrzy na takie autka, co oryginał to oryginał wszystko idealnie pasuje i jest ze smakiem. Tylko trzeba coś zrobić z tymi felgami, odświeżyć je... i będzie wtedy fajny oryginalny rsik, tylko jeszcze jakiś inny zawias by się przydał
Fordon - 2 Paź 2006, 19:49

Ej no chlopaki Chary robi auto wg. swojego gustu... kolor skads mi znajomy ;) felgi fakt ze przydala by im sie kuracja odmladzajaca...natomiast co do daszka na klape to kwestia gustu... jak byscie nie zauwazyli napisane jest ze...
Cytat:
zawieszenie-sprężyny -40mm

i jest to jak najbardziej rozsadny wybor na nasze drogi...

Pozdrawiam

semek711 - 2 Paź 2006, 19:57

Fordon napisał/a:
Cytat:
zawieszenie-sprężyny -40mm

i jest to jak najbardziej rozsadny wybor na nasze drogi...

Tez sie z tym zgadzam. Bo jak zobaczylem Fordona fiestke z tym bykiem pod maska i jak to nisko siedzi to sie dziwilem ze tym mozna jezdzic :D

chary - 2 Paź 2006, 20:04

co do felg... to się nimi zajme :) , a na wiosne może zmienie na inne, następne zadanie-to modernizacja wnętrza, trzeba by je było nieco odświezyć(szara tapicerka nie pasuje za bardzo teraz ;-| ) i mysle, że jak sie z tym uporam to nastepnym krokiem bedzie zmiana silnika ;)
Fordon - 2 Paź 2006, 20:30

Do srodka zalecam czarne wykonczenie:) z konca produkcji oraz boczki MK4 przdo i tyl... :)
Felgi mysle ze sa odpowiednie... starczy je odrestawurowac... i albo dac na bialo albo polerke walnac... :)

djpleban - 2 Paź 2006, 20:35

zgadzam się z przedmówcami na temat lotki i felg
opony troche niższy profil i będzie :ok:
kolor bajeczny
ogólnie auto piękne :ok:
jak narazie masz mój głos na tytuł MISS FIESTA 2007 hooray

chary - 2 Paź 2006, 21:11

djpleban napisał/a:

jak narazie masz mój głos na tytuł MISS FIESTA 2007 hooray

dzieki :lol: :ok:

Kowal - 3 Paź 2006, 13:07

A mi sie fotki niepowiekszaja :-/ i niemoge sobie dokładnie oblookac tego autka !!!
KacpeRS - 6 Paź 2006, 16:53

popęka ci szpachla na tylnym zderzaku a do tego brzydko wygląda ta rejestracja na resie ja się cały czas zastanawiam czy wycinać w rsie dziure na rejestracje, badlook mi sie nie opdoba ogólnie w fiestach, trzeba jeszcze troszke obniżyć, kolorek WYPASIONY :brawo: :brawo: za włożoną prace bo wiem ile to rzeźby
Bart_Skrzyszow - 6 Paź 2006, 17:11

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: bigok bigok
Kupa fajnej roboty

Wodz - 6 Paź 2006, 23:38

Kolor bardzo,a to bardzo ładny!!!Jakoś badlock w fieście mk3 nie ten teges :sad:
Z@char 19 - 10 Gru 2006, 16:51

chary,

siemnako widze ze y wiesz jak zrobic bad looka wiec moz emi to opiszesz

chary - 10 Gru 2006, 18:09

wycinasz odpowiedni kształt z blachy, dopasowujesz do maski i spawasz, następnie szlifujesz spawy, szpachlujesz kładziesz podkład i lakierujesz.(od spodu zabezpieczasz spawane miejsca, bo rudy szybko złapie :D )
..a co do przednich lamp to należy je nieco cofnąć, musisz kombinować do tego momentu aż maska nie bedzie dotykac lamp old

dobry - 10 Lut 2007, 16:49

calkiem ladne tylko drzi pozniej byly malowane i to widac pozdrawiam :) )
chary - 10 Lut 2007, 23:20

dobry napisał/a:
tylko drzi pozniej byly malowane i to widac
:) )

zdaje ci się na fotkach moze tak wyglada ale na żywo to zupełnie inaczej :yes:

Mati_99 - 11 Lut 2007, 11:13

Całkiem ciekawie wygląda ta fiestka :) Tylko tablica rejestracyjna z przodu mysle ,ze wyglądała by lepiej na środku a nie z boku .Ale to kwestia gustu. :P
Za całokształt brawa . 8)