|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - SWAP 1.8 diesel - 1.6 RST
Piesek - 1 Paź 2006, 13:20 Temat postu: SWAP 1.8 diesel - 1.6 RST Witam! Około miesiąca temu zakupiłem silnik 1.6 rst od klubowicza Intrudera . Po zamontowaniu silnika i podłączeniu wszystkich wiązek przyszedł czas na pierwszy rozruch niestety nieudany, powód brak iskry na świecach, uszkodzony przewód przy cewce zapłonowej. Po naprawie tego przewodu jest już iskra, ale silnik dalej nie chce się dać uruchomić. Po sprawdzeniu co jest dalej nie tak widzę że paliwo dochodzi do listwy ale wtryskiwacze się nie otwierają co powoduje ze paliwo nie dostaje się do komory spalania . Wczoraj załatwiłem sobie schemat elektryczny i sprawdziłem całą wiązkę i okazało się że wiązka jest sprawna. Widzę że wtryskiwacze są zasilane plusem po zapłonie i sterowane masą ze sterownika silnika ( ecu ). Plus po zapłonie jest, ale przy próbie uruchomienia, kiedy silnik już się obraca powinna pojawiać się masa, która biedzie otwierać wtryskiwacz, ale się nie pojawia. Czy ktoś z was może ma pomysł, co może być przyczyną?????
squadak - 2 Paź 2006, 11:13
odkrec wiazke od sterownika wtrysku i sprawdz miernikiem czy kable idace do wtryskiwaczy sa ok(dwa kable, po jednym na dwa wtryskiwacze), jak beda wpozadku to juz raczej cos wewatrz sterownika
Mafios - 2 Paź 2006, 11:20
sprawdz glowna wtyczke ta do ktorej podlaczasz wieche od silnika czy kolory sie zgadzaja mam nadzieje ze wzialas cale instalacje od Janka aha a przekaznik czerwony zalozyles do puszki od pompki paliwa ? zbiornik zmieniles wraz z pompka ? bo wiem ze klamoty maja inacze rozwiazana pompke paliwa
Lokmen - 2 Paź 2006, 12:01
Piesek napisał/a: | Czy ktoś z was może ma pomysł, co może być przyczyną????? | posprawdzaj mase
Piesek - 2 Paź 2006, 18:14
wszystko z tych rzeczy co wymieniliście zostało już sprawdzone wcześniej... :cry:
Lokmen - 2 Paź 2006, 18:30
mówie ci masa poszła sie j..ać - posprawdzaj jeszcze raz - lub zrób obejście masy tu masz piny masy 60, 40, 20 i 16
ewentalnie posprawdzaj pin wtrysków A - Nr 58
i pin wtryków B - Nr 59
Mafios - 2 Paź 2006, 19:40
a ja sie upieram ze przy glownej kosci sa piny zmienione tak samo bylo w milce
Piesek - 2 Paź 2006, 20:53
masy są sprawdzone jak i inne przewody według schematów autodaty. I dalej lipa...
Mafios - 3 Paź 2006, 20:50
sprawdzales glowna kosc pod ktora sie wpiales czy kolory sie zgadzaja ? nie ma bata na mariole musi dzialac
|
|