Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - tapicerka w mk4

Piesek - 11 Wrz 2006, 11:44
Temat postu: tapicerka w mk4
Czy boczki przednie w mk4 3drzwiowej i 5 drzwiowej sa takie same? Sprzedawca twierdzi że tak...
dtm - 11 Wrz 2006, 12:25

ja mam 3 drzwiową i wydaję mi się, że nie są takie same. W 3 drzwiowych były dłuższe bo i drzwi są większe.
Paweł F - 11 Wrz 2006, 12:27

w MK3 na pewno nie niech sprzedawca sprawdzi długość drzwi, w Focusie na pewno nie pasuje od 3 drzwi do 4. Chyba że piłka i ciach ciach a resztę sie dopasuje.
Kacper - 11 Wrz 2006, 13:38

na 1000% nie pasuje.
LOY - 11 Wrz 2006, 14:47

dłuższe drzwi w 3 drzwiówce -niema szans zeby pasowały z 5-cio . Bzdury gada handlarz
Piesek - 11 Wrz 2006, 19:41

oki dzieki za odpowiedz:) dalej szukam boczki od mk4/5 z przyciskami od elektryczych szyb :P
ElGrey - 11 Wrz 2006, 22:21

Piesek napisał/a:
dalej szukam boczki od mk4/5 z przyciskami od elektryczych szyb :P

nie tylko ty :-/

Kacper - 11 Wrz 2006, 22:34

swoją drogą wyjątkowo wredny pomysł, zamiast dać zaślepki po przyciskach i w razie czego tylko montowac przyciski, to ford zrobił inne tapicerki....a tak by sie kupilo przycisk, zaślepke po korbce i po wszystkiemu :D
Piesek - 11 Wrz 2006, 22:41

a niewystarczy kupić samej rączki z przyciskami i założyć jej do wersji z korbką?
marcel20 - 12 Wrz 2006, 04:53

Nie bierz zabardzo Piesek do serca co piszą na allegrą, a już tym bardziej w to :he:
Jak to możliwe ;/

Kacper - 12 Wrz 2006, 09:23

Piesek napisał/a:
a niewystarczy kupić samej rączki z przyciskami i założyć jej do wersji z korbką?

możliwe, ale kup same rączki. w fordzie pewnie nie dostaniesz, a nikt Ci nie oderwie tych rączek z tapicerki bo w tedy juz tapicerki nie sprzeda. przerabiałem ten temat,i doszedłem do wniosku ze lepiej gdzieś indziej przyciski wsadzic.
Widzialem taki fajny patent z przyciskami wbudowanymi w panel, który się przczepiało w miejsce po korbce do tapicerki. No bo kupić taki sam wzór tapicerki to sztuka, a wyrywania samego panelu nie bralem pod uwage :ok:

ElGrey - 12 Wrz 2006, 18:52

tyle ze miejsce po korbkach jest do bani i kolanem otwierasz szyby i jest to operacja wyjatkowo niewygodna, przynajmniej ja dlatego szukam orginalnej tapicerki z przyciskami :vbad:
Arkadius - 12 Wrz 2006, 19:20

ja w mk3 dałem sobie tak jak montuje opel za lewarkiem biegów... wygodne i chyba wygodniejsze niż przyciski w boczkach mi sie wydaje :) teraz jeszcze musze zdobyć zaślepki w drzwi za korbki
Kacper - 12 Wrz 2006, 21:35

hehe a ja nie zdazylem rozwiazac problemu - teraz mam kolo lewarka zmiany biegów, przyzwyczaiłem sie i uwazam za całkiem wygodne. poczatkowo wkurzało mnie, bo nie da sie zmieniac biegow i jednoczesnie okna otwierac, ale ze mozna sobie poradzic :D
Dynamike - 13 Wrz 2006, 08:26

ElGrey napisał/a:
Piesek napisał/a:
dalej szukam boczki od mk4/5 z przyciskami od elektryczych szyb :P

nie tylko ty :-/

To miłego szukania, jakbyście wcześniej się odzywali to leżały takie u mnie od 3 drzwiowej ghii, cały komplet z klamkami, ale teraz to już po ptakach...raczej :lol:

lukesk - 13 Wrz 2006, 12:18

Dynamike napisał/a:
[...] ale teraz to już po ptakach...raczej :lol:

jakie raczej jakie raczej ? na blachę po ptakach :P