|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Map sensor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Marcinus - 7 Wrz 2006, 18:53 Temat postu: Map sensor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam taki problem z silnikiem z jego elektryką obroty mi strasznie falują podłączyłem pod kompa i wyszło że map sensor i czujnik powietrza zasysanego.
1 Dzisiaj byłem w sklepie forda nabyłem map sensor zresetowałem kompa i żadnej zmiany chodził jak wczesniej wiec odałem i sprawdziłem z facetem ze sklepu jeszcze dwa map sensor i to samo.
2 Ale zauważyłem jak odłącze tą wtyczke od map sensor to chodzi elegencko obroty nie skaczą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! banghead
3 Teraz sie zastanawiam czy ten map sensor jest z czymś powiązany i czy można go odłączyc i jezdzić bez ?
4 A co czujnika powietrza zasysanego jak go odpiołem to silnik zaczął szalec nie był w stanie utrzymać i wydaje mi sie że jest sprawny i chyba niema wpływu na obroty silnka poprawcie mnie jak sie myle ?
A tak pozatym wyczysciłem go bo był zalany olejem i żadnej zmiany.
5 Niewniem co dalej robić odłanczałem sonde lambda czujnik predkości żeby sprawdzić czy obroty sie ustabilizują i żadnej poprawy ?
Co dalej robic ? banghead
Mafios - 7 Wrz 2006, 21:28
jak cos u mnie mapsensor jest za 30pln ;-)
szynszyl - 9 Wrz 2006, 11:23
Marcinus napisał/a: | Ale zauważyłem jak odłącze tą wtyczke od map sensor to chodzi elegencko obroty nie skaczą | a przepatrz wszystkie kable i inne pirdoły które do niego dochodzą.. mi wężyk przygięło i silnik trochę głupiał.
|
|