Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Map sensor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marcinus - 7 Wrz 2006, 18:53
Temat postu: Map sensor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam taki problem z silnikiem z jego elektryką obroty mi strasznie falują podłączyłem pod kompa i wyszło że map sensor i czujnik powietrza zasysanego.

1 Dzisiaj byłem w sklepie forda nabyłem map sensor zresetowałem kompa i żadnej zmiany chodził jak wczesniej wiec odałem i sprawdziłem z facetem ze sklepu jeszcze dwa map sensor i to samo.

2 Ale zauważyłem jak odłącze tą wtyczke od map sensor to chodzi elegencko obroty nie skaczą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! banghead

3 Teraz sie zastanawiam czy ten map sensor jest z czymś powiązany i czy można go odłączyc i jezdzić bez ?

4 A co czujnika powietrza zasysanego jak go odpiołem to silnik zaczął szalec nie był w stanie utrzymać i wydaje mi sie że jest sprawny i chyba niema wpływu na obroty silnka poprawcie mnie jak sie myle ?
A tak pozatym wyczysciłem go bo był zalany olejem i żadnej zmiany.

5 Niewniem co dalej robić odłanczałem sonde lambda czujnik predkości żeby sprawdzić czy obroty sie ustabilizują i żadnej poprawy ?

Co dalej robic ? banghead

Mafios - 7 Wrz 2006, 21:28

jak cos u mnie mapsensor jest za 30pln ;-)
szynszyl - 9 Wrz 2006, 11:23

Marcinus napisał/a:
Ale zauważyłem jak odłącze tą wtyczke od map sensor to chodzi elegencko obroty nie skaczą
a przepatrz wszystkie kable i inne pirdoły które do niego dochodzą.. mi wężyk przygięło i silnik trochę głupiał.