Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - z czego kratka do zderzaka od mk4

Hwarang - 25 Sie 2006, 14:22
Temat postu: z czego kratka do zderzaka od mk4
http://www.foto-studio-labor.pl/new_page_2b.htm zakupilem taki zderzak jak kolega Thomas:) ale nie mam kratki,tej pomiedzy halogenami, skad moge skombinowac? szroty? sklepy? moze ktos z Was ma na zbyciu?
bash - 25 Sie 2006, 18:45

ja kupilem takie coś (co prawda w miejsce paska plastiku pod maska ale ci podpasuje)

http://www.allegro.pl/ite...mega_wybor.html

http://www.allegro.pl/ite...uzy_format.html

Arkadius - 25 Sie 2006, 18:55

idź do sklepu z częściami do ciągników/kombajnów i popytaj do filtry do kombajnu z siatki na pewno dostaniesz i pewnie taniej
Hwarang - 25 Sie 2006, 20:20

dzieki za info - a jak z mocowaniem? przykleic? przykrecic?
Arkadius - 25 Sie 2006, 20:27

jak ja bym to robił to chyba bym przynitował... zawsze można przykręcić ale kleić hmmm..... jakoś do klejów nie mam zaufania :P ale można też kleić ;]
Crash_1 - 25 Sie 2006, 20:32

moze komus to sie wyda smieszne ale znajomy lakiernik wali siateksy na szpachel (wali "gluta " szpachlowki zwyklej ) i sie trzyma jak powinno :)
west - 25 Sie 2006, 23:40

Crash_1 napisał/a:
moze komus to sie wyda smieszne ale znajomy lakiernik wali siateksy na szpachel (wali "gluta " szpachlowki zwyklej ) i sie trzyma jak powinno :)

no i właśnie... szpachlex, siatex, drutex i tak się zaczyna wiejska przygoda z tjuninkiem... :he:

LOY - 26 Sie 2006, 01:27

west napisał/a:
Crash_1 napisał/a:

no i właśnie... szpachlex, siatex, drutex i tak się zaczyna wiejska przygoda z tjuninkiem... :he:

eeee tam nie uogólniajmy ..siła w improwizacji . Sam nieraz korzystam z półproduktów które kiedys były na przykład...mniejsza z tym ;) ważne żeby na koncu robiło właściwe wrażenie.

Kamil - 26 Sie 2006, 08:36

proponuje przykleić na klej do szyb napewno nie odpadnie a i zerwać potem nie jest łatwo
west - 26 Sie 2006, 13:43

A ja proponuję dorobić zatrzaski. W zderzaku są zaczepy do oryginalnej kratki. Pomyśl trochę a na pewno dorobisz jakieś dyskretne, mocne zaczepo-zatrzaski które umieścisz na siatce. Bardzo ważne jest aby nie przymocować siatki na stałe.. bo potem możesz mieć problem ze ściągnięcia zderzaka... ja przynajmniej potrzebowałem wyjąc kratkę żeby przełożyć rękę w celu odkręcenia mocowania zderzaka po prawej stronie.

Pamiętaj ,że zanim coś zrobisz pomyśl najpierw dziesięc razy jaki może byc tego skutek.
Przykład - mój znajomy... zrobił sobie auto bez klamek do którego już z 5 razy wchodził przez wybitą szybę bo mu żal było kasy na firmowe siłowniki :ok:

Hwarang - 27 Sie 2006, 11:22

:rotfl: z tym mnie zabiles :hahaha: mam tam zaczepy plastikowe wiec cos wykminie na pewno,poki co w pon.podjade do blacharza kolo mnie i zapytam czy nie maja jakiejs starej kratki,a noz spasuje :) a potem zabieram sie za zakladanie zderzaka z mk4 do mojego mk3 :-) ..jak najlepiej dostac sie do tych glownych srub od zderzaka?
west - 27 Sie 2006, 19:45

Auto na podnośnik, klucz grzechotka chyba 13` na przedłużce, lekka gimnastyka rąk, parę papierosów na ukojenie nerwów i gotowe.