|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Układ hamulcowy : wyciek płynu
Adamm - 15 Paź 2004, 12:48 Temat postu: Układ hamulcowy : wyciek płynu Mam wydawaloby sie proste pytanie Jak przymocowany jest zbiorniczek plynu hamulcowego do tego czarnego preta hehe (full lameriada) wiem ze jest osadzony na dwoch laczeniach i na tym laczeniu blizej tego czarnego okregu (serwa????) mi sie poci da rade to jakos zrobic ?? Wymienicz uszczelke czy cos?? Poradzcie bo musze zrobic przeglada a wyglyglada na to ze od tego mi sie heble zapowietrzaja i prawdopodobnie dlatego tez mam bicie na kierownicy podczas hamowania ( zaznaczam ze tarcze i klocki sa wymienione)
JoeMix - 15 Paź 2004, 16:48
Na wcisk, trzeba wyrwac normalnie, z tym że delikatnie zeby coś nie pękneło,...
Adamm - 15 Paź 2004, 17:35
a jak go wyciagne to co zrobic zeby nie cieklo ?? wymienic uszczelki a potem go znow wcisnac??
JoeMix - 15 Paź 2004, 17:46
Uhum...
Żółwik Tuptuś - 15 Paź 2004, 19:30
Dodam tylko że ten czarny pręt to Pompa Hamulcowa ,
Zbiorniczek nalezy wyciągać równomiernie z obu otworów ( coby nie pękł )
do pompy nie należy nic wrzucać
płyn hamulcowy jest zabójczy dla lakieru więc ostrożnie
diodalodz - 16 Paź 2004, 00:33
A leci ci w tym miejscu płyn ?? jeśli nie to uszczelki sa ok . A co do bicia kół to raczej nie tędy droga bo coś takiego nie ma wpływu . Ja na twoim miejscu pozamieniał bym opony przód<=> tył i spawdził wtedy . A to ze ci szarpie hamulec to może byc kilak przyczyn . Wybite sprężyny w zaciskach porąbane bębny albo jajowate opony ewentualnie luz na przednich łożyskach .
Pozdrawiam
|
|