Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Syczenie w zbiorniku wyrównawczym

sawcio1234 - 21 Sie 2006, 11:59
Temat postu: [MK3] Syczenie w zbiorniku wyrównawczym
Przy nagrzanym silniku syczy powietrze w zbiorniku wyrównawczym Czy to normalne?
Płynu mi nie ubywa 1300km i jest tyle samo Płyn jest czysty Proszę o poradę

p.s Gdzie jest złącze diagnostyczne bo u mnie przy akumulatorze to jest takie podwójne zaślepione czerwonymi zatyczkami Czy to to? kaput

chary - 21 Sie 2006, 12:37

to chyba normalne bo u mnie też syczy :he:
sawcio1234 - 21 Sie 2006, 12:57

Dzięki. A co z tym gniazdem diagnostycznym? Może ty coś wiesz? Gdzie go szukać?
Kamil - 21 Sie 2006, 13:15

wymień korek może już się psuć
abla - 21 Sie 2006, 14:51
Temat postu: Re: Syczenie w zbiorniku wyrównawczym
sawcio1234 napisał/a:
Przy nagrzanym silniku syczy powietrze w zbiorniku wyrównawczym Czy to normalne?
Płynu mi nie ubywa 1300km i jest tyle samo Płyn jest czysty Proszę o poradę

Masz nieszczelny korek. Wymień go.
sawcio1234 napisał/a:
p.s Gdzie jest złącze diagnostyczne bo u mnie przy akumulatorze to jest takie podwójne zaślepione czerwonymi zatyczkami Czy to to? kaput

Tak, to jest to, a dokładnie to jest to czarne złącze. Jeśli masz oba czarne to dojdziesz po kolorach przewodów - poczytaj tu http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=18242
Pozdro :)

palic - 22 Sie 2006, 16:08

A czy w zbiorniku wyrównawczym powinno byc odpowietrzenie jakies? bo ja mam szczelny korek i po nagrzaniu silnika odkrece to spore cisnienie jest-słychac jak powietrze uchodzi
Czy tak powinno byc? czy raczej cisnienie w zbiorniku podczas jazdy powinno sie wyrównywac ui powietrze powinno uchodzic np korkiem?
Pozdr
palic

szynszyl - 22 Sie 2006, 16:18

zagotuj wode w cvzajniku, ale najpierw zaspawaj gwizdek .. :cojest: :cojest: :cojest: :cojest:
sawcio1234 - 22 Sie 2006, 16:38

Proszę kolegę szynszyla o wyrażanie się odrobinkę jaśniej z góry dziękuję notw
palic - 22 Sie 2006, 16:57

zrozumiałem ze powinno byc odpowietrzenie, czyli jak mam duze cisnienie po nagrzaniu silnika to znaczy ze odpowietrzenia u mnie nie ma?
Czy to moze miec zwiazek ze słabszym , zamulonym autem po nagrzaniu?
Pozdr
palic

szynszyl - 22 Sie 2006, 18:44

sawcio1234 napisał/a:
Proszę kolegę szynszyla o wyrażanie się odrobinkę jaśniej z góry dziękuję notw
ciecz czy to w czajniku czy w układzie chłodniczym po zagrzaniu paruje, powiększa objętośc ----- czyli powoduje wzrosty ciśnienia. jak ten korek bedzie super szczelny to rozwali cały układ w stylu wybuch i dlatego powinien przepuszczać przy wzroście ciśnienia ponad miarę.
sawcio1234 - 22 Sie 2006, 19:50

I o takie odpowiedzi chodzi jasno i dla wszystkich Czyli zamykając temat "niech syczy to go nie wyrwie z pod machy" Amen