|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - pod¶wietlenie nóg...
Arkadius - 17 Sie 2006, 18:09 Temat postu: pod¶wietlenie nóg... Jako ze mam troche zbędnych niebieskich diód dyfuzyjnych 10mm stwierdziłem ze zrobie sobie pod¶wietlenie nóg auta juz sobie wzór płytki na której będ± diody juz sobie zrobiłem i mam do was pytanie gdzie się z nimi podłaczyć? mam 2 koncepcje
1. Włacza się razem ze ¶wiatłami (podpioł bym się do pod¶wietlenia regulacji ¶wiateł)
2. Wł±czaj± się dopiero po otwarciu drzwi wpinam się w przewód masy od włacznika krańcowego drzwi i po otwarciu niezależnie czy ¶wiatła s± właczone czy nie włacza się pod¶wietlenie nód kierowcy i pasażera
Któr± wybrać?? 1 czy 2??
Bit1 - 17 Sie 2006, 19:14
Opcja numer 2 bo po co ci maj± "¶wiecić nogi" jak będziesz jechał i powinne¶ patrzeć na drogę a nie na buty.
jaczylibodzio - 17 Sie 2006, 19:20
Dokladnie tak jak Bit1 powiedzial. Ja tez mialem diodki w klamkach ale zrezygmnowalem z tego. W autku ma byc ciemno i fajno A podswietlanie z masy na nogi to fajna i wygodna sprawa.
Michael - 17 Sie 2006, 20:50
Arkadius, podepnij sie pod lampke podswietlajaca nawiew - nie rob zbyt monych diod to podczas jazdy tez bedze Ci swiecic ( ja tak mam ;p )
|
|