Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - co myślicie o takim zestawieniu?

hors_e - 17 Sie 2006, 16:28
Temat postu: co myślicie o takim zestawieniu?
witam!
w końcu nadszedł czas aby zakupić jakieś granko do fieścinki, fundusze są ciut ograniczone ale też nie tak małe- 2000zł
co myślicie o takim zestawieniu?co byście zmienili i na co?
czekam na porady!dzięki za pomoc!
radyjko
głośniki przód
wzmacniacz
skrzynia do bagażnika

zefir - 17 Sie 2006, 17:15

szczerze chyba przy tym zestawieniu skierowal bym sie ku radio Alpine.
sam mam radio Pioneer 4700MPB z ktorego jestem zajebiscie zadowolony ale w moim odczuciu Alpine sa lepsze do mocniejszego grania.
Bo mialem przyjemnosc sluchac Pionka bodajze 7800 i porownywalny model Alpine w sklepie na glosnikach JBl,skrzynce i wzmacniaczu Infinity.

kaczoro - 17 Sie 2006, 17:20

Radyjko jest klasa, sam na ten model choruje, ale niestety brak funduszy :(
Nie znam sie na car-audio, ale ta skrzynia basowa nie budzi mojego zaufania i osobiście polecałbym zrobienie skrzyni pod taki np glosnik http://www.allegro.pl/ite...ktura_vat_.html
napewno bedzie grał lepiej niż jakieś świecące neonami cudo :hahaha:
Pozdrawiam!

hors_e - 17 Sie 2006, 17:38

w tym sęk że ja chcę kupić gotową skrzynie a nie robić bo nie mam na to czasu.może polecisz jakąś inną skrzynię?2-3stówki myślę że się znajdą dodatkowo-jak kupować to raz
molu - 17 Sie 2006, 17:46

http://www.allegro.pl/ite..._end_od_ss.html
to bedzie duzo lepsze i nie potrzebuje duzo "papu" ;-) 8)
pzdr

madek - 17 Sie 2006, 19:04

Przede wszystkim odpusc sobie radia w ktorych placisz za animacje z delfinkami i podswietlenie 50 kolorami, chyba ze bardziej ci zalezy na wygladzie niz jakosci muzyki ;)

Wez cos z Alpine/JVC w podobnej cenie. Te drugie maja juz porty USB co moze sie okazac fajna sprawa (np. JVC KD-G721/KD-G722), a graja bardzo przyzwoicie.

Daj sobie tez spokoj z glosnikami 13cm. Kupujesz tutaj dystanse mdf i zakladasz 165 ktore zagraja niebo lepiej. Proponuje np. zestaw Rainbow 265 SLX albo cos z nowej serii Powerbassa.

Na wzmacniaczach sie generalnie nie znam ale ten Magnat nie bedzie chyba zły.
A skrzynka ktora podał molu jest git ;)

Pamietaj o wygluszeniu drzwi!

pozdr

hors_e - 17 Sie 2006, 21:22

dzięki wielkie za pomoc!!
składam taki zestawik:
radio clarion dxz 658
głośniki JBL GTO 6507
skrzynia JL Audio 10W0
wzmacniacz Magnat The Rock 600