Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Dolewka oleju do skrzyni biegów

Michael - 7 Sie 2006, 15:56
Temat postu: [MK3] Dolewka oleju do skrzyni biegów
witam. chcialem sobie sprawdzic poziom oleju w skrzyni biegow tak dla pewnosci ze jest wszystko OK, widzialem ze na forum polecacie zrobic to przez jakas srube na imbus nr 6 odkrecic, zobaczyc , ew. dolac.

mam prosbe kaput - czy mogbly mi ktos zrobic jakies zdjecie telefonem kom. no ew aparacikiem :rotfl: gdzie jest ta sruba ??

nie chce nic rozkrecac niepotrzebnie a jakos nie umiem jej zlokalizowac.

wiem ze temat walkowany pare razy ale jak bedzie zdjecie to mozna bedzie i przykleic i bedzie dla potomnych

[ Dodano: Pon Sie 07, 2006 18:27 ]
no to moze mi chociaz ktos powie gdzie szukac tej sruby mniej wiecej w ktorym miejscu jest to moze jakos cos wymysle 8)

Bit1 - 7 Sie 2006, 22:43

Jutro Ci zrobię zdjęcie tego i wkleję to zobaczysz. Taka podpowiedź to wogóle nie wygląda jak śruba :D
Michael - 8 Sie 2006, 12:03

no widzisz a ja bym szukal jak poj.... ;p czekam na fotke :D
Bit1 - 9 Sie 2006, 11:26

Dobra więc tak najpierw widok z góry:

To jest ta śruba midzy tymi dwoma, najlepiej to zdjęcie ściągnąć sobie i powiększyć
i widok z dołu:

Mam nadzieję, że to wyjaśnia wszystko.
Powodzenia

Michael - 9 Sie 2006, 15:44

DZIEKI !! za te foty !! naprawde "wszystko to wyjasnia" co jak i gdzie :D

i o statnie pytanie :-) - jak odkrece ta srube mam zalac olej az pod sam gwint ?

dzieki w weekend biore sie do roboty

trzeci - 9 Sie 2006, 16:03

Michael napisał/a:
i o statnie pytanie :-) - jak odkrece ta srube mam zalac olej az pod sam gwint ?

Tak, pod sam gwint.
Pozdro ...

Bit1 - 9 Sie 2006, 16:04

Stawiasz auto na równym i nalewasz aż się zacznie przelewać.
Z doświadczeia wiem że fajnie by było jakbyś miał jakiś przyrząd żeby przed dolaniem oddessać ten stary olej no przynajmniej jego część.