Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - Nadkola i progi z XR2i do 5-drzwiowej MK3?

WRonX - 1 Sie 2006, 16:17
Temat postu: Nadkola i progi z XR2i do 5-drzwiowej MK3?
Witam.

Gadalem wlasnie z gosciem, ktory ma komplecik nadkola+progi. Stwierdzil, ze ktos od niego to ostatnio kupil do 5-drzwiowej i bum, nie pasuje. Czy fachowcy moga sie wypowiedziec?

Jak dowiedzialem sie od LOYa, wymiary sa te same (nie mam pod reka specyfikacji). Jak z tym jest?

LOY - 1 Sie 2006, 19:55

no ...bo autorytet LOY-a wisi na włosku ...jak z tym jest ?

Chłopy ..poziom naprawdę spada nawet jeśli cos troche nie pasuje -bo kwestia wycięcia wgłębienia na słupek "B" czy dociecia do tylnego progu .... to przeciez mówimy tu o głupich progach od XRki a nie adaptacji wiezyczki od leoparda do fiesty mk3 ... dajcie spokój i trochę garazowej praktyki polecam...szybko pierdoły przestanął byc problemem

WRonX - 1 Sie 2006, 19:59

No dobra, biore na odpowiedzialność szefa.

Dodatkowe pytanie: czy nakladki na nadkola zejda sie z seryjnymi zderzakami tak jak ze zderzakami z XR2i, czy beda jakies wieksze szpary etc.?

maerik - 3 Sie 2006, 00:34

WRonX napisał/a:
czy nakladki na nadkola zejda sie z seryjnymi zderzakami tak jak ze zderzakami z XR2i, czy beda jakies wieksze szpary etc.?

Zderzaki z XRki są szersze więc nie polecam nakładek XR2i w połączeniu z seryjnymi zderzakami, bo choć nie musi być to na pierwszy rzut oka rażące, to auto jako całość nie będzie zbytnio atrakcyjne... pogadamy na spocie :ok:

Wojtass - 3 Sie 2006, 23:05

Zderzaki jszcze z tym jakoś spasujesz ale pewnie zdziwisz się jak zamontujesz i spróbujesz tylne drzwi otworzyć. Wtedy albo bedziesz mial z tym problemy albo... chrupnie.

polecam wiec na przyszłość

WRonX - 5 Sie 2006, 17:31

No i dupa, bylem u goscia - dobrze, ze akurat mialem w Warszawie do zalatwienia pewna sprawe, bo jakbym tam specjalnie jechal z Krakowa, to by mnie wscieklo. Male przerobki moze i by byly do zrobienia, ale nie jestem ani blacharzem-lakiernikiem, ani modelarzem, a takowy by byl chyba konieczny do spasowania tylnego nadkola. W moich realiach - garazu rowniez nie posiadam - jest to nie do zrobienia, wiec rezygnuje.

Wojtass, mozesz podrzucic ten link w jakiejs czytelnej formie? Odnosnik do dzialu, czy cos? Bo FT nie pozwala na hotlinkowanie.