Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - Jak podnies moc? w 1.4i monowtrysk

Kolin - 30 Lip 2006, 22:55
Temat postu: Jak podnies moc? w 1.4i monowtrysk
Wiec witam panowie chcialbym podniesc w swoim fordziku troszke moc :P macie jakies sugestie co mozna zamontowac i jakie czesci kupic od jakiego modelu bo powiem szczerze podoba mi sie dynamika tego silniczka ale chcialbym wprowadzic jakies drobne modyfikacje co by spowodowalo jego lebsze przyspieszenie i wieksza predkosc maxymalna bo spodobala mi sie fiesta na maxa i chcialbym ze ladnie silnik cykal mial dobre przyspieszenie:) i ladne brzmienie posiadam juz zamontoway tłumik sportowy sam tył 100mm czekam na jakies propozycje i w przybylizeiu koszty:)
LOY - 30 Lip 2006, 23:53

kiepsko szukasz..kolego bo temat wałkowany i rozwałkowany ...szukaj tematu Maerika i RKRmana...oni doktoryzowali się w madrym podnoszeniu mocy 1,4 i mieli efekty. A na przyszłość ....szukaj i czytaj nasze forum ..napewno dużo się dowiesz
maerik - 31 Lip 2006, 09:13
Temat postu: Re: Jak podnies moc? w 1.4i monowtrysk
Jak chcesz przerobic na multiwtrysk to moge cie podratowac potrzebnym osprzetem Kolin.
Kolin - 31 Lip 2006, 10:51

Maerik to co proponujesz:) i jak to cennowo bedzie wygladac:)
doogi - 31 Lip 2006, 12:43

zapraszam tu : http://www.maerik.tk/
coś tam chyba ma :)
a koszta jak to koszta :) małe nie są i licz na niespodzianki bo napewno jakieś będą :)

maerik - 31 Lip 2006, 21:32

Cenowo tak jak w opisie - ew. mogę trochę spuścić z ceny. Co Ci to da? 3 dodatkowe wtryski paliwa, hehehe. Czyli trochę nowsze technologicznie rozwiązanie niż monowtrysk. Mocy raczej znacznie nie zwiększy ale może wzrosnąć sprawność i zmniejszyć się spalanie.
Co do teorii to udaj się do kogoś kto jest mechanikiem z prawdziwego zdarzenia, bo ja jestem raczej teoretyx (ale nie jebax) :ok: