|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Typy lakieru
Shakal - 6 Lip 2006, 01:32 Temat postu: Typy lakieru Witam chciale sie zpytac jakie sa typy lakieru do aut..ktory ejst najdrozszy i ktory najtanszy...i osobiscie chcialem swoja fieste pomalowac na czarno..ale niewiem czy na metlaik..czy na taki zwyklejszy...pomozcie...jaki byscie polecali...nie vhodzi mi tu o kolor lecz o typ!!!!
Laskosz - 6 Lip 2006, 19:39
Lakiery:
Akryl (turbo) - czasem lepiej kryje jak Akryl (stosowany na ciężarówki) cena około 150zł litr może drożej, może taniej, pewny nie jestem
Akryl - cena 190zł - dobre krycie
Baza - 290zł może to być baza do Akrylu lub metaliku/perły
Kameleon od 600 do 6000
Ceny za litr w systemie Autocolor w komplecie czyli:
Akryl/Akryl (turbo) - rozpuszczalnik + utwardzacz
Baza - bezbarwny + utwardzacz + rozpuszczalnik
Co do zdecydowania to zależy od zasobności portwela i czy zmeniasz kolor czy nie.
jackrzec - 6 Lip 2006, 20:38
Laskosz napisał/a: | Baza - bezbarwny + utwardzacz + rozpuszczalnik | Chyba coś pomyliłeś. Jak jest baza ,to jest w kolorze, na to dopiero idzie clar - czyli bezbarwny itd.
Laskosz - 6 Lip 2006, 21:48
jackrzec napisał/a: | Laskosz napisał/a:
Baza - bezbarwny + utwardzacz + rozpuszczalnik
Chyba coś pomyliłeś. Jak jest baza ,to jest w kolorze, na to dopiero idzie clar - czyli bezbarwny itd. |
Źle mnie zrozumiałeś miałem na myśli że jak kupujesz zestaw za 290zł dajmy na to litr to masz zestaw baza + bezbarwny + utwardzacz + rozpuszczalnik nie musisz kupowac osobno, masz gotowe do malowania po wymieszaniu przy zachowaniu proporcji
jackrzec - 7 Lip 2006, 14:46
Laskosz napisał/a: |
Źle mnie zrozumiałeś miałem na myśli że jak kupujesz zestaw za 290zł dajmy na to litr to masz zestaw baza + bezbarwny + utwardzacz + rozpuszczalnik nie musisz kupowac osobno, masz gotowe do malowania po wymieszaniu przy zachowaniu proporcji | Fakt, coś nie tak zrozumiałem Oczywiście masz rację
|
|