Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Podświetlanie podłogii..

Gumis - 26 Cze 2006, 16:43
Temat postu: Podświetlanie podłogii..
.. wie może ktoś jak podłączyć neony montowane na nogami aby oświetlały podłogę. tak aby podświetlany podłogę jak otworzę drzwi i gasły jak zamknę.
1. Skąd pociągnąć najlepiej zasilanie... poza konsolą na środku?
2. Jak i gdzie podłączyć i jakie kable ( bo mamy tylko 2 od neona ) abyu zapalał się gasł tak jak wspominałem.

Pozdrawiam Neonki mam 23cm, z diody 10mm.. ipo metrze kabla z każdj strony.

Jareczek - 26 Cze 2006, 17:06

Podłącz się pod światło w podsufitce, bedą zapalały Ci się przy otwarciu drzwi
Gumis - 26 Cze 2006, 18:16

ok to jeszcze takie laickie pytanie, bo nigdy nei rozbieraem jeszcze fieśćiny tak bardzo.. dopiero mam zamiar jak mi RKRman zapoda moją nową podsufitkę..:) tak że chciałbym wiedzieć którę dy to pociągąć? Czy jak zdejmę podsufitę to poprostu pociągć bokiem po rancie tak jak np. leci antena samochodowa? I tak z czystej ciekawości wie mozę którym rantem (prawym czy lewym) leci kabel antenowy?
Bit1 - 26 Cze 2006, 18:53

Kabel sobie pociagnij do tej "skrzyneczki" którą masz po lewej stronie przy pedałach dalej puść po uszczelce w drzwiach odciągnij ją przy boku puść i znów załóż i potem ściągnij tą listwę co jest przy szybie (jedna śrubka u góry pociągnij i zaczepki się zwolnią) i tam lecą 3 kabelki czerwony to +12V i dwa brązowe (jeden z dodatkowym czerwonym paskiem) i jak podłączysz te twoje neony do tego czerwonego i brązowo-czerwonego to przy otwartych drzwiach ci świecić będzie.
Pozdro

pawloplus - 30 Cze 2006, 00:31

antena leci z prawej strony. umnie przynajmniej
Gumis - 30 Cze 2006, 13:48

ok, jak zdejmę podsufitkę to będize jasne wszystko..:) tylko na razie nowej podsufity nie mam bo niestety RKRman ma tylko z dziUrką na szyberA...:)
Kamil - 11 Lip 2006, 10:49

ja bym pociągną kabelek + od aku a mase złapał od guzików przy drzwiach które są odpowiedzialne za właczanie lampki
bash - 13 Lip 2006, 11:05

Kamil napisał/a:
ja bym pociągną kabelek + od aku a mase złapał od guzików przy drzwiach które są odpowiedzialne za właczanie lampki

i to jest najlatwiejsze rozwiazanie - po co ciagnac slupkami az do lampki - bez sensu, skoro neony maja byc nad stopami, to masz blisko + z bezpiecznikow a mase z wylacznika drzwi - przewod wchodzi do kabiny , bodajze brazowy z paskiem(?)

jaco11 - 16 Lip 2006, 21:50

Kamil napisał/a:
proste szybkie rozwiązanie polecam :D
synsytium - 19 Gru 2008, 15:07

a jak podlaczyc w mk6 gdzie nie ma czujnikow w drzwiach tylko jest jakis pod maska?