|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - Oświetlenie wskazówek...inny kolor inne wskazówki ?
Gumis - 21 Cze 2006, 23:48 Temat postu: Oświetlenie wskazówek...inny kolor inne wskazówki ? Witam, podświetlam aktualnie na inny kolor zegary i się zastanawiam w jaki sposób zrobić aby podświetlana była wskazówka od paliwa, prędkościomierza itp.. np, na czerwono.. co jest potrzebne... czy trzeba zminiać wskazówki..?
djpleban - 22 Cze 2006, 00:04
tak, trzeba wskazówki zmienic na przewodzące światło
zawsze możesz pomalowac je flamastrem/farbką rozpraszającą światło, ale za efekt nie ręczę... zapewne jest ass
oley - 25 Cze 2006, 23:26
Wymiana wskazówek to nie takie proste sam z tym walczyłem i ostatecznie wróciłem do seryjnych. Problem jest z kalibracja licznika jak założysz wskazówki inne to już waga jak i środek ciężkości się zmienia i licznik zaczyna wariować. Ja zakładałem wskazówki od focusa przycinałem zmniejszałem wagę a i tak strasznie przekłamywał licznik szczególnie przy większej prędkości. Może ktoś się wypowie jak poradził sobie z tym problemem bo ktoś już na forum miał wskazówki chyba od fabi.
Kamil - 26 Cze 2006, 09:34
ja założyłem od matiza i już wiem dla czego nie wskazuje mi ile mam paliwa...za cięza wskazówka...
Gumis - 26 Cze 2006, 16:37
No olej chyba miał od Fabii właśnie....
kratek - 27 Cze 2006, 10:59
mam wskazowki od fabii - generalnie z podswietlniem nie jest łatwo, paliwo i temp to pikus - jest duzo miejsca pod spodem zeby diode dac - duzo gorzej jest pod predkosciomierzem - nie ma w ogole miejsca i trzeba to zrobic precyzyjnie zeby dioda nie dotykala sprezyny - bo nie bedzie wskazan na predkosciomierzu.Malo tego trzeb uwazac zeby nie uszkodzic tej sprezyny. - jest ogrom pracy z dokladnym ustawieniem ich na miejca - zeby nie bylo przeklaman - ja moje wskazowki skracalem i szlifowalem od spodu bo byly za ciezkie - najlepsza sprawdzoną metodą ustawienia jest jazda na 2 auta i rozmowa przez kom ja tak zrobilem ale mam pewnosc ze dziala poprawnie.Pozdro
|
|