Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK4] Brak mocy - 1.25

kaczoro - 17 Cze 2006, 15:09
Temat postu: [MK4] Brak mocy - 1.25
FAQ nie działa ("not found") wiec postanowilem zalozyc ten temat chociaz wiem, ze było już to wałkowane. Ale przyznam sie, ze z takim przypadkiem jak moj sie nie spotkalem :/ Mianowicie fiestka chodzi jak złoto, ale nie chce sie wkrecac powyzej 5000obr./min (jakby jakas blokada była i nie pojdzie dalej). Wymontowałem cpp i wyczyscilem go wg opisu jaki znalazłem na forum (wiercąc w nim dziurke i psikając wd40 :-) ) Filtr paliwa, filtr powietrza (wkladka K&N) oraz swiece były wymieniane 5 tys km temu. Teraz pytanie czym moze byc spowodowana taka sytuacja? kable wn tez przeczyscilem na ile było to możliwe... Czy może być winny przeplywomierz? albo podobno termostat dolotowy tez jest za takie cos odpowiedzialeny... a moze pompa paliwa? podpowiedzcie za co sie zabrac w pierwszej kolejnosci albo co jeszce ewentualnie sprawdzic. Z góry dzieki :)
Pozdrawiam!

Rycho - 17 Cze 2006, 17:03

bo kabli się nie czyści tylko wymienia. Jesli w nocy odpalisz silnik podniesiesz maskę i po dodaniu gazu zobaczysz dyskotekę, to będziesz wiedzial wszystko.

Rycho

hbr - 17 Cze 2006, 17:14

kaczoro napisał/a:
FAQ nie działa ("not found")

Działa. Przewiń tę stronę na dół, znajdziesz tam post z aktualnymi linkami.

Kolin - 17 Cze 2006, 17:38

przeplywomiez powietrza moze byc
kaczoro - 17 Cze 2006, 19:09

że tez nie zauważyłem, że działające linki są na dole banghead
Zaczne od przepływomierza... w związku z tym chciałbym sie dowiedziec czym go wyczyscic? Podobno jakis płyn do czyszczenia układu hamulcowego jest ok.... a czy np. możnaby go przeczyszcic benzyną ekstrakcyjną albo jakims innym rozpuszczalnikiem? i jak to zrobic zeby nie uszkodzic juz do reszty tego przeplywomierza ;-) ?

Kolin - 17 Cze 2006, 20:44

to jest rzecz elektroniczna wiec niewiem czy da sie to wyczyscic tak mi powiedzieli w Servisie mitshubishi bo ojczulek ma taka fure Lancera i bylo trzeba nowy cenna orginala 3 tys zl z montazem i komputerem:P
Rycho - 18 Cze 2006, 22:52

A możę byś jednak te kable sprawdził najpierw ?? Pozatym płynu hamulcowego nie polecam. Już lepiej użyj benzyny ektrakcyjnej.

Rycho