Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Sp³on±³ mi PIONEER

Intruder - 16 Cze 2006, 11:53
Temat postu: Sp³on±³ mi PIONEER
wczoraj wieczorem sp³on±³ mi w aucie moj PIONEER ( i to dos³ownie) gdyby nie pomoc Zefirka sta³bym w mie¶cie i czeka³ nie wiem dok±d, na szcze¶cie na kolegów zawsze mo¿na liczyæ:) i uda³o mi siê dojechaæ do domu. Na pocz±tku czu³em ¿e co¶ ¶mierdzi a potem zobaczy³em chmure dymu i na szcze¶cie uda³o mi siê w pore zareagowaæ i zgasiæ auto. Niestety na radiu siê nie skoñczy³o i mam do zrekonstruowania czê¶æ instalacji wraz z diodami które wogóle nie mam pojêcia do czego s³u¿±. W ka¿dym razie mam do naprawy instalacje w okolicach radia.

Pytanie do was... w wi±zkach pod kierownic± s± dwa przewody ¿ó³to-czarny i bia³o czarny po³±czone diodami. Do czego one s³u¿±??? Jedna z nich stopi³a siê ca³kowicie i pêk³a.

Mafios - 16 Cze 2006, 13:19

a nie jest to przypadkiem zasilanie ze stacyjki ?
Intruder - 16 Cze 2006, 13:39

nie... zauwa¿y³em ¿e pojawia siê na nich masa po w³±czeniu ¶wiate³
odyniec - 16 Cze 2006, 19:54

podswietlanie deski rozdzielczej? po wlaczeniu swiatel podswietlanie sie wlacza.
diodalodz - 17 Cze 2006, 17:13

moze pomiesza³o ci zmys³y w regulatorze alternatora i z tad ognisko z radia i bunt tych diód które moga pe³niæ role stabilizatora napiêcia . Taka mam wizje co one tam moga robiæ :)
Intruder - 17 Cze 2006, 17:31

diodalodz napisa³/a:
moze pomiesza³o ci zmys³y w regulatorze alternatora i z tad ognisko z radia i bunt tych diód które moga pe³niæ role stabilizatora napiêcia . Taka mam wizje co one tam moga robiæ :)

zgad³e¶ Dioda :) dzisiaj pod³±czy³em miernik i posprawdzalem ladowanie i sie okazalo ze napiecie skakalo od 13 do 18V :/ wymienilem juz regulator i diode. Ale niestety wzmacniacz radia odmówi³ pos³uszeñstwa :(

diodalodz - 17 Cze 2006, 18:10

hm
intruder musia³em sie przespaæ z tym problemem i wpda³em na to o 3 w nocy ale nie chcia³em ju¿ dzwoniæ :)