Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Pilot do centralnego zamka

stefan86 - 11 Cze 2006, 01:08
Temat postu: Pilot do centralnego zamka
Poprzedni właściciej mojej Fiesty zgubił pilota do centralnego zamka :-/ bardzo chciałbym mieć ten gadżet więc tu mam do Was pytanie: Da się jakos dorobić ten pilot?
pawloplus - 11 Cze 2006, 22:53

oczywiście że sie da.. Kwestia tylko ile to kosztuje i czy nie taniej bedzie kupić nowa centralke z pilotem....
jackrzec - 11 Cze 2006, 23:51

Skoro zgubił pilot, a kluczyki masz tzn, że centralny na pilota nie jest fabryczny (bo jeśli fabrycznie był na pilota, to pilot był w kluczyku), i masz do centrala (który był fabrycznie bez pilota) dołożoną centralkę na pilota. Pilota nieopłaca się dorabiać i lepiej jest kupić nową centralkę z pilotami. np: http://moto.allegro.pl/sh...?item=107704734 i po kłopocie
stefan86 - 12 Cze 2006, 00:14

Fiesta 4 wersja GHIA bez pilota? :yyy:

To po co niby mam zamontowany oryginalny czujnik sygnału pilota koło luterka kierowcy na podufitce? :fox:

Jednym słowem nie było czasem fiest które miały pilota niezintegrowanego z kluczykami? :fox:

Załóżmy jednak iż moja fiesta ma jednak centralkę na pilota ale ten plot się zgubił - czy jak kupię jakiegoś oryginalnego fiestowskiego pilota to da sie go jakos zaprogramować/zakodować aby otwierał moją fiestę?

jackrzec - 12 Cze 2006, 00:29

"• Kluczyk główny z układem zdalnego
otwierania drzwi
Nadajnik na promienie podczerwone znajduje
się w kluczyku, zaś odpowiednie odbiorniki w
zewnętrznych klamkach przednich drzwi."

To jest cytat z instrukcji obsługi mk4

Masz jeszcze dwie strony:

p.s. Nigdy nie widziałem, żeby oryginałlny pilot był osobno z kluczykiem - ale ford to ford i mogli coś wymyśleć...

stefan86 - 12 Cze 2006, 23:56

dzięki za odpowiedzi :)

Cytat:
Załóżmy jednak iż moja fiesta ma jednak centralkę na pilota ale ten plot się zgubił - czy jak kupię jakiegoś oryginalnego fiestowskiego pilota to da sie go jakos zaprogramować/zakodować aby otwierał moją fiestę?

A co powiecie na temat tego?

P.S. Mam identyczna instrucję jak tą której zamieściłeś skany ale niestety w wersji niebieckiej :|

Prześlesz mi na maila pozostałe skany z calej tej instrukcji?

jackrzec - 13 Cze 2006, 00:31

na maila to trochę duzo bo 25 mb.

Zreszta takie materiały są dostępne dla klubowiczów w downloadzie i mozna sobie ściągnąć :)

stefan86 - 16 Cze 2006, 23:14

Wracająć do pilota to na innym forum na bazie dekodowania mojego VIN (programem Ford Microcat) doszli do wniosku, że jednak rzeczywiscie moja fiesta fabrycznie ma montowany centralny zamek z pilotem tyle, że JAKO BRELOCZEK A NIE ZINTEGROWANY Z KLUCZYKIEM!

Więc jednak jest tak jak podejrzewałem - pilot został zgubiony.

Niestety nie jestem w stanie sie skontaktować z byłym właścielem samochodu :-/

Na tamtym forum również czytałem iż ktoś miał identycznie jak ja i że załatwił sobie pilota na allegro i go przeprogramował

Ludzie no udzielajce rad!!