|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Archiwum - projekt 1,25 zetec by zefir
zefir - 8 Cze 2006, 22:39 Temat postu: projekt 1,25 zetec by zefir witam,
dzis w zakladzie intruders garage
powstal maly potworek
zalozenie zestawu 57i polecam kazdemu kto ma silnik 1,25 lub 1.4 zetec-s
dolot powietrza seryjny jest lipny poprostu.
motaz zestawu jest dosyc trudny a niby deddykowany
jutro porobie fotki i opisze opis instalacji
wstepny pomiar to 10,6 do setki w 3 osoby na pokladzie (okolo 250 kg)
takze jestem happy, bo mysle ze ponizej 10 moge zejsc.
na deser fiesta intrudera bez turbo dostala na rownoleglym.
pozdrawiam
P.S. wielkie dzieki dla Janka (inrudera) bez Ciebie ten zestaw nigdy by nie znalazl sie pod maska mojej niuni.
sorki za fotke z telefonu
po prawej widac ile sie balastu wyjmuje puszka filtra i jakies niepotrzebne rzeczy od filtra
Intruder - 8 Cze 2006, 22:45
to wszystko prawda... storzek daje u Zefirka zajebiste efekty choc nie sam stozek dal mu tyle mocy jezdnej
co do naszego wyscigu to tez prawda ze moja fiesta (bez turbiny) zostala polknieta przez jego malego potworka czuje respekt bigok autko jezdzi rewelacyjnie hooray
Daras84 - 8 Cze 2006, 23:15
no nieżle nieżle Maerik teraz to sei bedziesz musiał napocić w ZG ;)
Danio - 8 Cze 2006, 23:17
widziałem jak to cisnęło w ZG i powiem że ładnie sie odpycha...ciekawe jak by sie to zachowywało w mk3 fajnie że sie bawicie wyścig zbrojeń trwa ...coby na nowe ZG znowu zaskoczyć
maerik - 8 Cze 2006, 23:25
Daras84 napisał/a: | no nieżle nieżle Maerik teraz to sei bedziesz musiał napocić w ZG ;) |
Poczekaj kilka dni - już dziś zacząłem kontratak
zefir - 8 Cze 2006, 23:30
czy ja powiedzialem ze na tym spoczne ;D
bedzie jeszcze jeden suprise bardziej skuteczny
ale narazie konstruuje kase
pozdrawiam i dzieki za pozytywne opinie
postaram sie dzwiek nagrac
oo koszt takiej imprezy to 274 zl w intercarsie, ja wynegocjowalem skromny rabacik
pozdrawiam
Mafios - 8 Cze 2006, 23:35
najpierw zmierze sie z plebanią pozniej z Toba a skonczymy na
zefir - 8 Cze 2006, 23:36
oboje wiemy jak sie to skonczy
ale przy tak latwo nie odpuszcze :DDD
Danio - 8 Cze 2006, 23:46
no dobra chłopaki....zmobilizowaliście mnie...umyję już ten silnik i dam Wam popalić 8|
yyyy fajka
zefir - 8 Cze 2006, 23:50
Danio prosze nie
maerik - 8 Cze 2006, 23:52
Zefir ale dałbyś fotki tego cacka?
Fakt - dobrze Ci to mieli bo wydechu nie zmieniałeś jeszcze i jak to zrobisz to będzie ciężko z Tobą
Jak mnie bardzo wkurzysz to mam jeszcze kilka asów w rękawie
Daras84 - 8 Cze 2006, 23:57
korde chyba musze cos pogrzebac przy motorku bo robi sie niebezpiecznie szybko
zefir - 9 Cze 2006, 00:01
no dobra powiem
w planach jest kompletny supersprint i zoptymalizowanie ECU
i tu jest basta.nie chce tykac silnika bo jest ekstra zdrowy jak narazie.
po za tym to jest auto na codzien.spala mi 7L benzynyw miescie a w trasie 5,5
wyscigi to fajna sprawa, ale generalnie nie ma co przeginac.
moglbym pobawic sie w ostre walki czy cos.ale wtedy strace silnik do codziennej jazdy.
pozdrawiam
fotki beda jutro
maerik ja Cie szanuje i efekt pracy w Twoim aucie bo serio
Twoja fiesta 1,4 to pierwsze autko ponizej generalnie 1,6 ktore nawiazalo ze mna walke.
dodam ze ostatnio lyknalem mondeo tdci to slabsze raczej na odcinku 250m
zycie to nie bajka.trzeba bylo zobaczyc mine te goscia :yyy: :yyy:
Daras84 - 9 Cze 2006, 00:10
Zefir a powiedz mi czy kolektor tez zmieniasz na rurowy??
zefir - 9 Cze 2006, 00:13
niestety kolektora 4-2-1 do mojego 1,25 nie robi zadna firma na swiecie.
chodzilo mi o srodek i koncowy.
robi jeszcze ten sam zestaw firma remus.ale wole supersprinta raczej
zreszta kolektor to najlepsze ogniwo mojego wydechu
djpleban - 9 Cze 2006, 12:12
normalnie jak wyjeżdżał od nas z podwórka to zauważyłem przyrost na oko 17.36 KM jeszcze troche i te wszystkie plebany, mafiozy, darasy i fazy będą mogły se pójśc na pifffko a na podium będzie MK4 dream team red power maniac
zefir - 9 Cze 2006, 12:56
nie przesadzaj michal
dobra sa fotki i dzwieki
a wiec tak
tak wyglada caly zestaw :
specjalnie na ta okazje Janek handmadem zrobil przelot w atrapie zderzaka
teraz beda fotki juz zalozonego stozka i dolotu od zderzaka gdyz zapomnialem wziac aparat i robic fotki podczas instalacji banghead
a to jest co zostalo ze starej puszki filtra i reszte plastiku
pozdrawiam
maerik - 9 Cze 2006, 13:07
Zefir nie ma jak sprawdzone rozwiązanie. !
Mógłbyś ewentualnie w wolnej chwili zmierzyć i podać rozmiar stożka? Średnicę podstawy i średnicę góry oraz jego wysokość?
zefir - 9 Cze 2006, 13:18
12,5 cm doł
9 cm góra
11 długość
maerik - 9 Cze 2006, 13:24
Hehe, właściciel szybki jak auto ;-)
Jeszcze spytam - jaka jest średnica dolotu w miejscu mocowania stożka?
zefir - 9 Cze 2006, 13:42
ile ja sie kurna nalaze
7,5 cm mniej wiecej
pozdr
RKRman - 9 Cze 2006, 13:44 Temat postu: tlen CZE
..nieeeeeeeeee panowie dlaczego Wy mi to robicie ..plizzzzz tyle starań , kasy a i tak lekko idziecie na łatwiznę ....przecież aż się prosi..władować płaski akumulator z japoniczyka ( bozakładam że przeniesienie go do bagażnika jest cokolwiek uciążliwe hehe ) , potem rajd po szrotach i wyłuskać za grosze cylindryczną ,metalową obudowę filtra powietrza od jakiegoś japończyka również ( chyba ich starsze Diesle tak mają ) , przez to ciśnienie w tej mini-komorze filtr będzie się na stożek rozchodziło równomiernie,dorobić mu ekran cieplny..i wtedy powinno być fajnie ....prawda ...a może jestem w błędzie
POZDRAWIAM ;-)
PS ..zefir ..masz serce do tego ..wieć dodatkowe 2xpo 5 metrów pasa którym okręcisz kolektor wydechowy też nie zaszkodzi a to nie straszny koszt ...
zefir - 9 Cze 2006, 14:00
bedzie ekran cieplny w najblizszym czasie. )
nie kukam o co chodzi z obudowa do stozka
i tym pasem wokol kolektora
ogolnie jeszcze jest plan zrobic dolot miedzy silnikiem a stozkiem z nierdzewki
pozdrawiam i dzieki za rady
czlowiek sie uczy cale zycie
RKRman - 9 Cze 2006, 14:44 Temat postu: heheh CZE
już mówię :lol:
.....chodzi mi o cylindryczną obudowę na cały stożek ..wkładasz go do niej - ekran cieplny prosto zrobić do tego ..ale najważniejsze że przy podaniu z jednej strony tubusa powietrza i wylocie z przeciwległej ,ciśnienie tlenu na stożek się ładnie równo rozchodzi ..czyli cały filtr "równno" ssie ....co do pasów - taki bandaż także robi ekran tylko tutaj chodzi o to żeby spaliny za szybko się nie wystudzały zaraz po wylocie z głowicy ....wszystko jasne ?
zefir - 9 Cze 2006, 15:55
musze wypic browara
bo tak na sucho to ciezko
a tak serio
usiade do tego na bank zwlaszcza do ekranu cieplnego ale to nie teraz bo w najblizsze dwa tygodnie mam sesje natezona ;D,
moze w ostatnim tygodniu czerwca uda mi sie ekran juz zrobic.
chyba musimy na gg to obgadac ;D
pozdrawim i dzieki za rady
[ Dodano: Pią Cze 09, 2006 16:02 ]
oo i co mi sie jeszcze podoba do 3200 obr/min jak makiem zasial cisza spokoj cos do codziennej jazdy a od 3200 basik od 5500 robi sie grzmot bigok bigok bigok ale jestem happy
jeden jest wniosek po zrobieniu 150km.
auto pracuje bez zmian do 4000 obr/min potem na pierwszych trzch biegach wkreca sie rewelacyjnie. ) o wiele lepiej
takze z czystym sumieniem moge powiedziec ze stozek w moim przypadku robi swoje a nie pelni tylko funcje ozdobna ;D
pozdrawiam
djpleban - 9 Cze 2006, 16:39
a jak narzie, póki nie ma żadnej puszki na stożek- tą rurę dolotową od zderzaka bardziej zbliż do filtra, zeby się naw3et dotykał, będzie więcej z niej ssało
hbr - 9 Cze 2006, 16:48
djpleban, nie ma takiej potrzeby. Siły zasysania i tak będą dużo mniejsze niż siły przepływu wywołane różnicą ciśnien na zakończeniach tego dolotu. Zreszta jak zbliżysz na dotyk, to wtedy tylko przez pewną część stożka będzie wciagane zimne powietrze. Jak jest troche dalej to nawiew zimnego powietrza tworzy wokół stożka strefę (w miarę) chłodnego powietrza. Po dodaniu ekranu będzie super
Mhm, ja bym jeszcze podciągnał troche ten dolot do kratki w zderzaku, żeby nie było wolnej strefy, da radę?
cinot - 9 Cze 2006, 16:49
przydalaby sie hamownia, ale gratuluje, jestes chyba 1 osoba korej stozek naprawde cos dal opocz dźwięku.
Czyżby najszybszy zetec 1.25 N/A w Polsce ;-)
djpleban - 9 Cze 2006, 16:53
hbr... w sumie masz rację...
a btw to ta sprawa z zefirowym kn'em przypomniała mi że też miałem robic ekran i jakoś narazie skończyło się na planacha
ja prawdopodobnie zabiorę się za to wszystko co do zrobienia w wakacje bo narazie z czasem.... no comment :?
west - 9 Cze 2006, 17:25
raz w Gdyni widziałem jak hamowali 1.25 16v zeteca miał bardzo zdrowy silniczek i własnie stozek z dolotem oraz ekranem i karbonowym rekawem........ wyciagnal 82KM... momentu nie pamietem....
zefir - 9 Cze 2006, 17:44
u mnie pokazala 82 KM gdy nic nie bylo dlubane jeszcze przy nim
ale to bylo 2 lata temu przeszlo i robione na cichacza za free;)
gdyz taki pomiar w lodzi kosztuje 170 zl :(
zamierzam sie wybrac na hamownie ale jak skoncze wszytsko wydech i ecu
dzis zmierzylem czas do setki
wczoraj bylo 10,6 w trzy osoby okolo 250kg na pokladzie
dzis zrobilem srednio 9,7sec do setki sam 70 kg.
tylko to jest takie troche lipne liczenie
ale mam porownanie.
gdyz przed zalozeniem stozka mialem na takim samym pomiarze srednio 10,5.
kolega hbr idealnie wytlumaczyl dlaczego z jankiem zrobilismy rure okolo 6 cm od stozka
wtedy idzie na caly filtr a nie na jakas jego czesc.
mam pytanie
czy serrio zdejmowanie reflektora cos daje tzn. czy wtedy powinno byc jeszcze lepsze przyspieszenie od wiekszej ilosci powietrza ??
ten dolot faktycznie troche dociagnalem na dole od kratki teraz jest na okolo 2cm moze mniej ,takze blizej nie moge juz go zrobic.
pozdrawiam
hbr - 9 Cze 2006, 17:57
Jak wyjmiesz reflektor, to powietrze wlatujące do komory stożka (tzn. do jego okolic) nie będzie mialo praktycznie żadnych oporów, ergo w ten sposób spowodujesz największy jego napływ. Możesz pokusić się o spłasczenie wlotu dolotu i szczelne połączenie go z tą kratką. Wtedy uzyskasz maksimum z tego dolotu. Ale to już detale raczej.
Daras84 - 10 Cze 2006, 11:07
a ja sadze ze budowa ekranu termicznego zleksza mija sie z celem;/ i tak dolot idzie nad glowica gdzie jest bardzo wysoka temperatura... i powietrze zdarzy sie nagrzac do temperatuty panujacej w komorze....
djpleban - 10 Cze 2006, 11:21
zawsze dolot można zaizolowac termicznie taśmexem- owijasz folią aluminiową i później szeoka taśma klejąca
Danio - 10 Cze 2006, 14:04
no chyba Darku że ktoś zastosuje mój tajemniczy patent ...niestety nie pokaże Wam go bo zamierzam nim podbić wyścigi... a Zefir ma racje że już drży przed moją xr1,1i
ech jaki ja jestem straszny i tajemniczy
hbr - 10 Cze 2006, 16:01
Danio, to na priv! Na priv! patyk
baq - 11 Cze 2006, 21:53
Zefir do fiesty 1.25 sa robione kolektory ... miltec i chociazby pro tech je robi ... nie wiem czy tylko nie bedziesz musial dorabiac flanszy ale to nie powinien byc problem
ja wlasnie zakupilem do siebie kolektor 4-2-1 protecha ponoc duplikat kolektora do forda puma racing
teraz tylko wizyta u zastecow i niech dorobia do tego wydech zobaczymy czy bedzie banglac
zefir - 11 Cze 2006, 22:01
ile kosztuje taka impreza??
baq - 11 Cze 2006, 22:17
coz kolo 200 quidow + koszty przesylki jak chcesz to porobie zdjecia ... ewentualnie mozesz podjechac i sam zobaczyc kolektor( jeszcze nie zamontowany) bo z tego co wiem jestes z lodzi
ahh zapomilem napisac... kolektorek peirwsza klasa
zefir - 11 Cze 2006, 22:33
jestem z ozorkowa ale w lodzi studiuje.
ile wychodzi to na zlotowki
bo nie znam tej waluty
pozdrawiam
Daras84 - 11 Cze 2006, 23:51
wlasnie wrzuc fotki bo mie tez interesuje
baq - 12 Cze 2006, 09:56
spoko dzis wieczorkiem postaram sie wrzucic jakies fotki a co do waluty to funciaki lacznie z przesylka jakies 1400 zl - 1500 zl zobaczymy czy cos da
Fordon - 12 Cze 2006, 12:25
Oj Zefirek widze ze taka 1.25 moze mi klekota nalac na cwiartce... zestawik ladny i tak jak mowiles w ZG ze daje efekty bo jest idealnie liczony pod ten silniczek... ale jak cos to polecam wyhamowac auto i zobaczyc co soba na chwilke obecna prezentuje...
Pozdrawiam
kaczoro - 12 Cze 2006, 16:04
Kurcze, zazdroszcze Ci ja tez miałem w planach ten kit do mojej fiestki, ale odradzono mi go na rzecz wkładki ( http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=13890 ) Jednak było warto zaczerpnąć więcej informacji w tym temacie...
Pozdrawiam!
zefir - 2 Sie 2006, 23:46
temat odnawiam
poniewaz niedlugo akumulator wyladuje w bagazniku
dzieki koledze Pumie zalatwilem puszke z wlokna szklanego i bedzie dolot z prawdziwego zdarzenia wraz z ekranem cieplnym.
pozdrawiam
Żółwik Tuptuś - 3 Sie 2006, 10:19
- Ale CIę ubiegłem - akus jeździ w bagażniku od przedwczoraj - dzis fotki i relacja .
ps : Zmień tytuł Topika i dawaj podpisy coby łatwiej było zauważyćdaty opisu kolejnych modów
Fordon - 3 Sie 2006, 10:32
Ehhh no patrzcie ja tez wczoraj z kumplem wywalilem ako do bagaznika :lol: Zefir zakladaj wszystko tak jak bozia przykazala i jazda na hamownie... bo sam jestem ciekaw czym sie wylegitymuje silniczek...
Pozdrawiam
zefir - 3 Sie 2006, 14:57
ojciec Teres:) obgadamy to przy piwie
dzieki chlopaki za dobre slowa
obawiam sie ze bede musial zrobic topic z przerobkami i sie sporo napisze ;(
ano zycie to nie bajka
P.S. potrzebuje sponsora znacie jakiegos ???
pozdrawiam
Żółwik Tuptuś - 3 Sie 2006, 21:56
Zerir zostań przy tym topiku . jak się rozwinie to go poczyścimy i ( mam nadzieje ) podwiesimy
Temat i podpis pod tematem możesz modyfikować edytujac pierwszy post w topiku )
co do Chodcza to myślęże trzeba bedzie zbadać przydatnośćpuszek pięciolitrowych po piwie do obudowywania stożków .
zefir - 3 Sie 2006, 22:22
ja mam piekna puche z wlokna szklanego
ale browar oczywiscie pomoge CI spic
[ Dodano: Sro Sie 09, 2006 15:19 ]
tarcze ATE powerdiscs (dzieki dioda) wraz z plynem hamulcowym EBC. sa jeszcze zaciski od FRST z klockami Performus(dzieki dla Gienka) ale czekaja na malowanie bo narazie aseksualnie wygladaja fajka
kable do Akumulatora ktory wyladuje w bagazniku na rzecz dolotu bat
przy okazji dorobilem sie galeczki skorzanej EVO los
fotki upgarde Slim-S jako ze koniec wydechu by supersprint jest dostepny tak samo jak lot na marsa banghead. Puma mi go polecil jakby co bedzie na niego
ladny przelot 2,5 cala
na dniach zostanie zalozonydo fiesty poki co
na srodek supersprinta musze poczekac okolo 2/3 tygodni
jesli to nie wypali bedzie rzezba by OBR
pozdrawiam
P.S. mam na sprzedanie koniec wydechu Ultera w stanie bardzo dobrym
baq - 9 Sie 2006, 16:53
hej no niezle niezle tylko pogratulowac ... ja oczywiscie najbardziej kibicuje mk4
PumaRST - 9 Sie 2006, 21:03
Zefirek masz bardzo ładny tłumiczek
Hample też bedą sporo lepsze. I tu małe sprostowanie. Zacisko RST są identyczne jak xr2i/s/rs1800/futura
PitusK - 9 Sie 2006, 23:31
no no poczytalem i teraz bede sledzil ten temacik czesciej gratulacje auta:D Mam pytanie jaka cena tego kita dolotu do mk4?
p.s . ładny wydeszek
zefir - 9 Sie 2006, 23:38
pisalem wczesniej 274 zl w intercarsie,choc gdzies w necie spotkalem cene 240 zl
dzieki za pozytywne opinie bat
PitusK - 10 Sie 2006, 22:01
no to zaczynam sie powaznie zastanawiac nad tym kitem tylko najpierw musze wyeliminwac awarie ``dławienie``
zefir - 10 Sie 2006, 22:59
jutro jade zainstalowac upgrade ) boje sie tego co uslysze z tej duzieeej pyty
Supersprint bedzie kolo konca sierpnia, prawdopodobnie
pozdrawiam
maerik - 16 Sie 2006, 12:18
zefir napisał/a: | boje sie tego co uslysze z tej duzieeej pyty |
Hehe - ladny - nierdzefka?
zefir - 16 Sie 2006, 16:33
nierdzefka i chodzi zabojczo zajebiscie
[ Dodano: Pią Sie 18, 2006 22:47 ]
hamulce zalozone.
zostal do zrobienia dolot,srodek supersprinta bedzie w polowie wrzesnia i aku w bagazniku.
fotki beda jutro hantlii i wydechu
a teraz ide kimac
[ Dodano: Sob Sie 19, 2006 12:11 ]
obiecane fotki
dzieki wielkie dla Intrudera za pomoc a wlasciwie instalacje hamulcy
pozdrawiam
[ Dodano: Sob Sie 19, 2006 22:59 ]
jesli ktos musi wymieniac tarcze i klocki w mk4 niech przerabia na te z XR, RS lub RST podchodza bez problemu a kolosalna jest roznica warto to zrobic.
pozdrawiam
Bad_Boy__Zabrze - 20 Wrz 2006, 22:57
mam nadzieje zefir, ze nie bedziesz mial mi zazle jesli zadam krotkie pytanie w Twoim temacie ( jakbym zalozyl tamat o stozku to chyba z miejsca bym zostal zbanowany ) chodzi o wkladke k&n, co o niej sadzicie? gosciu w sklepie mi powiedzial, ze dziala prawie podobnie jak stozek ( pewnie i tak nie tak dobrze zefir jak u ciebie ) i ze efekty akustyczne poprawia tak samo jak stozek ( powiem tylko, ze mam tlumik sportowy ulter ) , ale chcialbym sie upewnic przed zakupem...
z gory dzieki za info.
PumaRST - 21 Wrz 2006, 08:57
Bad_Boy__Zabrze, właśnie ten efekt akustyczny jest znacznie mniejszy niż przy stozku. zasadniczo wkłądka też poprawia przepływ powietsza.
zefir - 21 Wrz 2006, 09:32
szczerze tez slyszalem o tym ze wklad daje podobne efekty jak stozek
ale ten dzwiek stozka u nas w zeteckach jest niezapomniany.
popytaj ziomow ze slaska jak brzmiala moja fiesta na wysokich obrotach
tyle tylko ze trzeba zrobic dobry dolot.
aporpo zeteckow u nas jest "zadżebisty" seryjny dolot (wazy sporo i ma okolo 7 puszek)
jak cos wal na gg
lub poprostu moze kiedys sie spikniemy w Wyrazowie na torze
cinot - 21 Wrz 2006, 15:07
Ja poi przejażdzce z Zefciem na 1.4 mili stwierdzam ,ze jego samochód to
klasyczny ,,sleeper", okolo 10 sekund do setki to super wynik
Fiesta 1.3 rady nie dała, 1,4 tez nie bierz się za xr i koniecznie załp sie z Bmw e36 1.8 is
Kurpiu - 29 Wrz 2006, 15:59
Siemka Zefir czym mierzyles ten czas??? Jak chcesz to mam g-techa w aucie to mozesz sobie zmierzyc dokladnie swoj czas.
zefir - 29 Wrz 2006, 17:30
takim g-techem z allegro za 600zl u znajomka z lodzi.
zgadamy sie w Ozo,fajnie ze sie zalogowales:)
chwilowo prawdopodobnie mam upalone sprzeglo i bylem holowany wczoraj z lodzi :(
mozemy sie sprawdzic na kreske, bo wiem ze gadales z Plebanem a w sumie slyszalem tylko o Twojej cali od Grzybka i Fronia.
Kurpiu - 29 Wrz 2006, 17:57
Ale co slyszales o tym moim strumpolu?? Slyszalem tez ze chciales mnie wrobic w wyscig z Plebanem cfaniaki:) hehe A ja sie ustawie z plebanem jak przyjdzie na to czas:) hehe z Toba chetnie nie ma problemu:D G-techa mam caly czas w aucie wiec luzik:D
P.S. jak masz przypalene sprzeglo topopusc linka ne maksa tak zeby biegi CI wchodzily zawsze jeszcze troche pojezdzisz. No chyba ze masz hydrauliczne to wtedy co innego.
djpleban - 30 Wrz 2006, 13:11
to ja bym chętnie też skorzystał dla porównnia
Kurpiu - 30 Wrz 2006, 13:53
NIe ma problemu to sie musimy kiedys zgadac gdzies
zoharek - 14 Mar 2007, 15:07
Czyli rozumiem, że jakbym chciał do Mk4 wsadzić jakieś pokaźniejsze hamulce z przodu, to nie ma dużego problemu? Ile może kosztować taki kompletny zestaw od czegoś silniejszego?
I drugie pytanie, jak bardzo bolałoby założenie tarcz na tył??
zefir - 14 Mar 2007, 16:38
tarcze na tyl )) hehe to bylby magiczny projekt,
widziales kogos z klubu z tarczami z tylu, nie mowie o tarczo-bebnach
szczerze powiedziawszy po co???
nigdy i tak w pelni nie scigajac sie w np. KJS nie wykorzystasz tarcz z tylu.
a przod:) hmm ja kupilem zaciski od RST za 150 zl juz z twardymi klockami plus tarcze ATE nacinane 240zl kpl.
ale generalnie zaciski kupujesz za 100zl plus klocki jakies 120-150 zl i tarcze 240 zl, przewaznie zawsze trzeba zaciski odnowic:)
pozdrawiam
[ Dodano: Sro Mar 14, 2007 16:39 ]
oo i one nie beda pokazniejsze tylko przede wszystkim wentylowane;)
Slaweeek - 14 Mar 2007, 19:02
dobra to i ja si podepne pod temacik bo mam wBa[nie tarcze do wymiany... Zefir powiedz czy te zaciski od RST pasuj bez zadnych ale , znaczy czy tylko sie odkreca stare i otwory pasuja????? i w jaki sposob tarcza jest mocowana do (nie wiem czego- piasat????)) no ogolnie do tego na czym sie trzyma... I na koniec odpowietrzales caly uklad czy 6ylko przod
PS: wie ktos moze czemu mi polskie znaki nie wchodza ?? tylko np: [Bz|
[ Dodano: Sro Mar 14, 2007 19:04 ]
a i pytanko któredy powedrowal kabel do aku w bagazniku??
zefir - 14 Mar 2007, 19:23
aku nie wyladawal jeszcze w bagazniku i chyba nie wyladuje
odpowietrzalem tylko przod
hamulce pasuja plug and play
czarny - 16 Mar 2007, 15:25
witam!!! dawno tu nie zaglądałem i jest fajnie! na tłumik załóż kratke zeby dzieci nie wchodziły do tłunika się bawić. bo średnica jak u żony w kadecie. pozdrawiam!!!
maerik - 22 Mar 2007, 12:53
czarny napisał/a: | na tłumik załóż kratke zeby dzieci nie wchodziły do tłunika się bawić. |
A w czym będzie gotował? :mad:
zefir - 16 Kwi 2007, 20:30
troche sie ruszylo:))
tzn. dzis rozebralem spora czesc podlogi oczyscilem troche syfu, nasmarowalem sruby, poczyscilem mocowania, zdjalem kosz zapasowaego kola, ktory nigdy nie byl zdejomowane, wszystko bylo czyszczone:))
mala fotorelacja:)
wczoraj stuknela fofi przebieg 77777km:))
zaczynamy
wyjety kosz
kosz i zapas
zestaw wypoczynkowy
wyjete pasy i mocowania do czyszczenia i nasmarowania
srubeczki wd40 i smar graftiowy
ukladanie kabli audio i brak foteli,czyszczenie ogolne
usuniecie naklejek z fofi z tylu
fotki ogolne
maly gift od zolwia:)
opony na tor dunlop sp sport 175/50/13 lekko zjechane;)
wykres z hamowni
i dwa wideo
pozdro
Mafios - 16 Kwi 2007, 22:42
odsprzedaj te kapcie
PumaRST - 24 Cze 2007, 09:45
kiedy jakiś upDate??
I pytanie do Moda, czemu ten topik nie jest w "projektach". Dario ty wiesz ile mi zaeszło ze znalezieniem go
Żółwik Tuptuś - 25 Cze 2007, 16:51
Puma ma rację - Zefir był ostatnio u mnie w odwiedzinach Swoim Autem i Fajnie wyglądały obok siebie dwie czyściuteńkie Fiestki . Choć wiele je dzieli ale mają jedną wspólną cechę - sąobie " prawie " seryjne a w chwili gdy pojechaliśmy na mały objazd mojego osiedla niejedna beemka zapłakała ( wraz z właścicielem ) nie mówiąc już o naszych ulubionych hądah ciwic ( chyba sie zapiszemy z Zefirem do łódzkiego klubu miłośników tego autka i będziemy uczęszczali na wszystkie zloty regionalne )
TAk więc autko jeździ tak że już dawno powinno być w Aleii Zasłużonych tym bardziej że projekt jest cały czas rozwijany
Zefir
zefir - 25 Cze 2007, 17:22
obiecany update
fotki z pleneru:)
nowy suwenir (znajomy pojechal na urlop i mi przywiozl ) z UK, przeplywomierz podobno wydlubana z Pumy 1,7 nie ma scislosci jakiego 1,7.
ale zdecydowanie po wymianie poprawil sie dol , ciagnie od 2500 a nie jak wczesniej bylo ze od 4200.
srodek wydechu bedzie zrobiony w te wakacje moze nawet z kolektorem, zobcze jak z kasa wyjdzie fiesta wzbogacila sie o 3 zlote medale i puchar z radomia;D
pare filmikow w akcji
http://youtube.com/watch?v=TpFeF0qlquI
pozdro
Fordon - 25 Cze 2007, 19:01
auto jak najbardziej jezdzi zaskakujaco dobrze biorac pod uwage ze to tylko i az 1.25... mialem okazje przejechac sie z Zefirem i chlopak potrafi wykorzystac potencjal auta
Ale z tej naklejki na tylnej szybie to cie wylecze
zoharek - 25 Cze 2007, 21:53
Hehehehe
zefir - 7 Lip 2007, 20:40
zoharek co autor wiersza chcial powiedziec??
zoharek - 7 Lip 2007, 20:45
A nic, rechoczę z naklejki na tylnej szybie
zefir - 27 Wrz 2007, 10:09
w zwiazku sytuacja ktora obecnie mnie dopadla , projekt fofi uznaje za zamkniety.
w ciagu miesiaca, bedzie na sprzedaz sportowy przeplywomierz, sprzeglo wzmocnione, stozek k&N z dolotem, i pare innych rzeczy. chetni na priv..
prosze moda o zamkniecie tematu, moze komus sie przyda to co zrobilem przy niej.
Kolin - 27 Wrz 2007, 10:35
sprzedajesz swojego zatykacza...
zefir - 27 Wrz 2007, 10:39
nie, auto bedzie ze mna do codziennej jazdy.
zreszta nikt mi nie odda tego ile w to auto zostalo wlozone to raz a dwa, wiem co mam.
a to auto jak sie nim delikatnie jezdzi i jak jest seryjne spala smieszne ilosci benzyny rzedu 6-7L
Kolin - 27 Wrz 2007, 10:51
a tak z czystej ciekawości to moge zapytać ile ci spalało przy obecnych modach ?? ;-)
zefir - 27 Wrz 2007, 11:05
przy dynamicznej jezdzi 9-9,5 na tej dlubanej przeplywce, bo go ciut zalewal. kwestia strojenia.ale bylo byczo bo juz od 2500 obr ciagla.
a podczas scigania ile spalal, nawet nie chce myslec:D
Daras84 - 27 Wrz 2007, 15:00
na zyczenie włąsciciela
ps: to teraz czekamy na jakas RS1800 lub RSt
|
|