|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Alpine vs Pioneer
molu - 3 Cze 2006, 09:35 Temat postu: Alpine vs Pioneer
http://www.alpine-europe....MA-Receiver.htm
http://www.pioneer.eu/eur...roduct_id=12028
Takie byc moze czysto teoretyczne rozważanie ( a moze i nie 8) )
jaczylibodzio - 3 Cze 2006, 10:01
Mialem okazje obydwa przesluchac i alpine gra tak jakby mu mocy brakowalo (co nie znaczy ze tak jest). W dodatku w alpine masz takie lekkie, panoramiczne brzmienie, a w pionku przeciwnie - czuc dobra dynamike. Ja obstawiam za pioneerem za dzwiek ktory mi osobiscie sie spodobal. Najlepiej jakbys obydwa przesluchal bo kazdy ma inne gusta
zefir - 3 Cze 2006, 10:40
ja osobiscie bym wzial alpine.
wg mnie gra mocniej i daje lepszy bas i srednie tony.
pionek gra ciut bardziej dynamicznie ale lepsze ma tylko wysokie tony i wokal.
pozdrawiam
Fordon - 3 Cze 2006, 12:55
Ja osobiscie wiem ze seri CDA w Alpine jest jedna z elitarnych Hi-endow i wiem jak gra Alpine podpiety pod 3 wzmaki Genesis-a , dalej 2 mid basy Micropecision, sopranowki Scan-Speak, oraz 2 woofery MTX...
Pozdrawiam
molu - 3 Cze 2006, 13:04
Ty mi tu z genesisami nie wyjezdzaj 8) Takich budzetow to ja nie mam
Pomijajac dzwiek ;-) to w pionku neci mnie ten Bluetooth mysle ze to dosc cwane jest i nieźle dziala I pionek jednak nieco tańszy :-D
pooozdro
Fordon - 3 Cze 2006, 14:29
Fakt ze pionek nie co tanszy... a co do Genesis itd... to wiem ze nasze budrzety nie pozola na taki sprzet ale dalem tylko przyklad pod czym taki Alpine gral i zdobyl mistrza polski w 2004r w klasie profesjonalista...
Pozdrawiam
DziDzia - 3 Cze 2006, 15:13
hehe...wsumie nie znam sie dobrze na tym ale alpine ladniejszy ....
pozdro
Laskosz - 3 Cze 2006, 19:34
Ja też się nie znam ale Pionek jakoś kusi tą czerwienią
Pozdro
ps. Podobno czerwone są szybsze 8)
Kacper - 4 Cze 2006, 19:39
ja głosowałem za alpiną, ale to dlatego ze to takie moje skromne marzenie... za pioneerem nie przepadam poprostu, takze nie byłem obiektywny
AeRJot - 6 Cze 2006, 17:18
Niedawno równiez stałem przed podobnym wyborem, szukałem czytałem i ... ogólnie wyszło tak, ze za te same pieniadze jestes w stanie kupic alpine o klase niższą niz pioniek, i zdecydowałem sie na pionka 6800 i jestem bardzo zadowolony (szczególnie przez osobne wyjscie na SUB'a z filtrami wiec regulacja odbywa sie z poziomu radyjka i ... moze drobiazgu, ale sie przyzwyczajam czyli pilot, wydawało mi sie to smieszne, pilot w samochodzie ... ale to bardzo fajna sprawa)
Artone^ - 6 Cze 2006, 23:19
pionek
trzeci - 13 Cze 2006, 14:10
Pionka, Pionka wybierz Panie ;-)
Pozdro ...
jackrzec - 14 Cze 2006, 07:14
trzeci napisał/a: | Pionka, Pionka wybierz Panie ;-)
Pozdro ... |
Racja!, Ale tekst jak ze Shreka...
|
|