Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - brzeczyk do centralnego zamka.

cipojsza - 29 Maj 2006, 13:05
Temat postu: brzeczyk do centralnego zamka.
Zakupilem sobie wlasnie takowy brzeczyk na 12V i mam zamontowany centralny zamek sterowany pilotem. Problem jest tylko taki ze nigdy nie wiem czy jak wcisne to sygnal dotarl do odbiornika i zamek sie reaktywowal czy nie (w sloncu nie widac kierunkowskazow).

Czy macie jakies pomysly w co wpiac ów brzęczyk? Czy w ten obwód który pika kierunkowskazami ? czy sa jakies inne pomysly ?

Rafal1504 - 29 Maj 2006, 13:11

Witam
Trzeba sie podpiąć pod centralke od centralnego zamka, nie mam schematu ale musiałbyś sprawdzić który zacik od centralki podaje plus (lub minus) w trakcie zamykania drzwi i podpiąć się pod niego a minus do minusa w samochodzie (lub plus w samochodzie jeśli sterowanie jest minusem).
Pozdrawiam

cipojsza - 29 Maj 2006, 16:27

ale czy to daje wystarczajcy dlugi sygnal ?
marekw - 29 Maj 2006, 19:49
Temat postu: re
Poczekaj z miesiąc. Popracują sobie siłowniki,a później gwarantuje ,ze brzęczyk będzie zbędny. :-) Siłowniki będa na tyle głośno chodziły,ze napewno ich pracy nie przeoczysz. :lol: [/center]
picio_18 - 1 Cze 2006, 00:08

kurcze jakie udogodnienia, ja tam u siebie dobrze słusze czy sie zamknoł czy nie!!
a jak już chcesz zakładac to podłącz sie pod jeden z przekaźników od centralnego zamka (jeżeli masz zasilane przekaźniki + i - :)