|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - wyciszanie radia
marcus_87 - 25 Maj 2006, 20:05 Temat postu: wyciszanie radia czy daloby sie zrobic w fiescie tak zeby radio sie stopniowo wyciszalo i podglaszalo przy wlaczeniu-przekreceniu kluczyka?? zeby nie bylo takiego urwania tylko lagodnie sie sciszalo i dopiero wylaczalo tak samo przy wlaczeniu
jaco11 - 25 Maj 2006, 21:34
Cytat: | czy daloby sie zrobic w fiescie tak zeby radio sie stopniowo wyciszalo i podglaszalo przy wlaczeniu-przekreceniu kluczyka?? zeby nie takiego urwania tylko lagodnie sie sciszalo i dopiero wylaczalo tak samo przy wlaczeniu | a lampki maja gasnąć i się rozjaśniać czy rozjaśniać i gasnąć napisz mi o co chodzi dokładnie
marcus_87 - 25 Maj 2006, 22:50
u kumpla w r19 jest tak: gasi silnik-radio samo sie przycisza i wylacza. jak wlaczy radio to nie gra od razu glosno tylko powoli dochodzi do glosnosci jaka byla ustawiona przed wylaczeniem. sory jak zagmatwalem tamtego posta ;-)
Kamil - 17 Cze 2006, 10:13
niestety radyjko musi mieć taką opcje...
wiem bo kumpel ma Clariona i się specjalnie pytałem
djpleban - 17 Cze 2006, 11:53
zawsze można ręcznie wykonywac taką operację
jak przedmówcy- program musi byc w radiu
Kamil - 21 Cze 2006, 09:41
ewentualnie można zrobić śmieszną jak dla mnie opcje.
Jezeli w radiu jest funkcja zestawu głośnomówiącego,oczywiście do której jest potrzebny odpowiedni zestaw żeby działało...
Kabelek z radia wydzielony to tego zestawu działa na zasadzie masy(-)jeżeli dotkie się nim gdzie bedzie ta masa radio się przycisza lub wycisza całkowicie w zależności od opcji.
Mój kolega podłączył taki właśnie kabelek do tego włącznika dzięki któremu zapala się lampka w samochodzie gdy otwieramy drzwi...
Czasami śmiesznie to wyglądało.Słychać muze,podjeżdza bliżej muza łupie nagle otwiera drzwi a tu cisza...Ale jemu die to podobało...
Jest również opcja zapalania sie podświetlenia guzików w radiu,oczywiscie gdy radio jest wyłączone,gdy zapalamy światła...Nawet fajnie to wygląda.
|
|