Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Pyle czy Magnat?

RzEzNiK - 24 Maj 2006, 01:43
Temat postu: Pyle czy Magnat?
No to tak jak w temacie :) , zastanawiam sie nad zaileniem mojej samorobki skrzynki z glosnikiem niewiadomych parametrow :) narazie gra , ale zapragnelo mi sie wzmaka i sie zastanawiam czy Magnat classic 360 /Magnat BULL POWER 4600 czy Pyle qa 4400X , oba modele wysypaly sie na allegro jak grzybki po deszczu a sa bardzo przystepne cenowo a ze 4 kanaly to i sie midbasy w drzwiach posili...Czy ktos ma jakies zdanie o tych wzmakach ??
Pomozcie :)

kratek - 24 Maj 2006, 07:16

Jesli chcesz zasilic skrzynie - to predzej poleciłbym jakąś mocną dwukanałówke - i dac ją w mostek...bo 4 kanały nie bardzo nadają sie do napędzania suba. Nie wiem jakie glosniki chcesz podlączyc - ale taki magnat spokojnie nada sie do napędzenia midbasów - tyle z mojej strony ;) acha jakby ten glosnik ze skrzynki okazał sie dosc mocny - polecam monoblok sinuslive SL - A500 :D Pozdro :-P
jaczylibodzio - 24 Maj 2006, 12:09

Jak juz to magnat. Pyle to ta sama polka co "buszmen". I dobrze cI kolega radzi, lepiej mocny dwukanalowy jak jakas czterokanalowka.
Artone^ - 24 Maj 2006, 14:28

bierz magnata 2 kanalowego :] dobre i jedyne słuszne :D
Fordon - 24 Maj 2006, 16:51

jaczylibodzio napisał/a:
Jak juz to magnat. Pyle to ta sama polka co "buszmen". I dobrze cI kolega radzi, lepiej mocny dwukanalowy jak jakas czterokanalowka.

Ze co :?: :?: :?: :yyy: Chyba kolega wstal nie ta noga... Pyle jest to jedne z bardziej uznanych sprzetow na rynku USA... wiec porownanie do buszmena troszkq ci nie wyszlo... ;) Moze jeszcze MTX-a porownasz do Alpharda ?? :P
Z reszta jesli nie wierzysz... to polecam dopytac sie w firmach ktore naglasniaja auta lub poszukaj na necie...
Ja osobiesie mam takie zdanie Magnat jest to najtanszy sprzet markowy ktory gra nad wymiar dobrze w stosunku co do ceny... na tomiast Pyle to juz inna klasa...

Pozdrawiam

jaczylibodzio - 24 Maj 2006, 17:04

A ja polecam zajac sie sekcja zwlok takich glosnikow. Robie w tym i mozesz mi wierzyc lub nie ;-) W obudwu w przypadku niskotonowych glosnikach cewki podczas "gry" wyskakuja poza magnes glosnika. I to ma byc dobry jakosciowo glosnik?
Fordon - 24 Maj 2006, 17:15

Cytat:
ale zapragnelo mi sie wzmaka i sie zastanawiam czy Magnat classic 360 /Magnat BULL POWER 4600 czy Pyle qa 4400X

Mowa o wznacniaczu a nie o glosnikach... ;) glosnikow nie oceniam bo nie znam ani Pyle ani Magnata co soba prezentuja...

Pozdawiam

jaczylibodzio - 24 Maj 2006, 17:20

ups... tak to jest jak sie z pracy wraca zmeczony :ups: :ups: :ups:
molu - 24 Maj 2006, 23:13

Mam takiego pylaka 4400 i chodzil u mnie na przód na hertze i na suba w mostku i dosyc dawal rade 8) Teraz chodzi zmostkowany na sam przód-i jest duzo lepiej :evil: Na pewno nie jest to jakas super pólka cenowa :D Sa lepsze :twisted:

pozdro

RzEzNiK - 25 Maj 2006, 00:17

to co brac?? :
http://www.allegro.pl/ite...0_watt_max.html
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=103640596
http://www.allegro.pl/ite...aka_tanio_.html

sklaniam sie ku Pylakowi lub temu magnatowi 560w...
zalezy mi na 4 kanalowcy bo chce obskoczyc i skryznie i midy jednym piecem bo mam slaby aku i instalacje el.(duze spadki napiecia itp) a nie zanosi sie na wymiane...
Panowie meska decyzja?

maerik - 25 Maj 2006, 01:34

Wez PYLE - moim zdaniem jest lepszy.
andrew - 25 Maj 2006, 08:59

ja bym proponował

molu - 25 Maj 2006, 12:15

http://allegro.pl/item105..._1000watt_.html jesli taki pyle kogos interesuje to bedzie do wziecia wkrótce 8)
Żuraw - 4 Cze 2006, 13:41

MAGNAT to MAGNAT kumpel ma w eskorcie na tylnej półce zamontowane chodza zajebiscie rejestracje tylko pierdza dał za nie 170zł na alegro ładne maskownice i efekt az milo wlańczac łupane :cry:
Kacper - 4 Cze 2006, 17:12

Żuraw napisał/a:
MAGNAT to MAGNAT kumpel ma w eskorcie na tylnej półce zamontowane chodza zajebiscie rejestracje tylko pierdza dał za nie 170zł na alegro ładne maskownice i efekt az milo wlańczac łupane :cry:

ma wzmacniacze na tylnej półce ? dwa ? zajebiscie, i tak chodzą ze az rejestracja pierdzi ? nie no super,a na przyszłość to czytaj o czym mowa, a nie tylko "magnat czy pyle"...bo tutaj rozmowa jest o wzmacniaczach, a nie głośnikach...
ja sam polecałbym pyle, najlepiej weź od molu, będziesz miał pewny wzmacniacz (napewno go dostaniesz - zaden przekret, i kolega siedzi w car-audio takze byle czego nie kupuje old )
Pozdrawiam
KACPER