|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Kierunki zwalniają...aż do zawieszenia :(
krasnal - 18 Maj 2006, 12:01 Temat postu: Kierunki zwalniają...aż do zawieszenia :( Witam
Mam problem jak wyżej....dzisiaj rano jadąc do pracy zauważyłem, że mi kierunek nie stuka/miga - okazało się, że 2 lub 3 razy mignie coraz wolniej i się zatrzymuje (pali się cały czas kierunek).
Z której strony zacząć rozbierać
1. rozebrać kierownicę i dobrać się do przekaźnika (samochód mam 2 miesiące, więc najpierw będę musiał się dowiedzieć jak dokładnie)
2. sprawdzić najpierw lampki
3. oddać do elektryka
Rafal1504 - 18 Maj 2006, 13:02
Przerywacz kierunków jest podobno przy przełączniku zespolonym, odkręć plastyki przy kierownicy od dołu po lewej stronie jest czarna kostka włącz kierunek i zobacz czy stuka. Może wystarczy wyjąć i przeczyścić styki.
silvercar - 18 Maj 2006, 16:56
sprawdź jeszcze styki na żarówkach.
krasnal - 19 Maj 2006, 09:47
Dzięki za rady....zanim zdążyłem cokolwiek zrobić, w drodze powrotnej do domu wszystko znowu zaczęło nagle działać.
Nie znaczy to oczywiście, że uznaję problem za rozwiązany
Czeka mnie kontrola tych kierunkowskazów (żarówki, przekaźnik, styki itp.)
Pozdrawiam
Krasnal, DD#1103
stacho35 - 19 Maj 2006, 10:15
krasnal napisał/a: | samochód mam 2 miesiące, więc najpierw będę musiał się dowiedzieć jak dokładnie) |
Dokładniejszy opis kiedyś był....Znalazłem to:
http://www.fiestaklubpols...cznik+zespolony
krasnal - 21 Maj 2006, 19:15 Temat postu: Przerywacz i tajemnicze kabelki Odważyłem się rozkręcić i wyjąć ten przerywacz (mam wersję na klik). pooglądałęm, poruszałem i założyłem - niby działa.
Ale przy okazji zauważyłem coś takiego przy kierownicy
Są tam dwa kabelki, które wyglądają na urwane/ucięte - CO To JEST ??
Pozdrawiam
szynszyl - 21 Maj 2006, 21:29
podjąłes inny wątek, ten zamykam w takim razie
|
|