|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - co malowac-plan prostej modyfikacji mk3 pakiet RS
jaco11 - 15 Maj 2006, 19:22 Temat postu: co malowac-plan prostej modyfikacji mk3 pakiet RS dokładnie jak w temacie w związku z tym że w poniedziałek fiesta idzie do lakiernika mam pytanko co pomalować przy okazji ::
- nakładki na lampy
- lusterka
- klameczki
djpleban - 15 Maj 2006, 20:11
nakładki na tyle- obowiązkowo
co do klamek i lusterek- niekoniecznie
jeśli czwarne zderzaki robisz w kolor- możesz zrobic i ww elementy, tak aby cały był w kolor;
jeśli zderzaki zostają czarne- bynajmniej lusterka mogą też zostac; klamki- bez większej różnicy;
to zależy jak tobie się to widzi (czy chcesz usunąc jak najwięcej czerni), bo z drugiej strony, jak auto ma parę plastikowych elementów- też ma swój urok, a bynajmniej MK3
jaco11 - 15 Maj 2006, 20:54
i jeszcze jedno czy zdjąć listwy boczne , pomalować do połowy zderzaki kilka zdjęć kolejnych koledzy może ktoś pomoże u umie wykorzystać komputer aby mi to przedstawić jakimś programie graficznym pozdr... za wszystkie rady dzięki z góry
tył brakuje dokładki jest , jeszcze progi
Czekam na wasze porady pozdroooo................ jeszcze raz
Laskosz - 15 Maj 2006, 21:27
Chłopie te nakładki ze świateł won 8) i pomaluj co musisz ja bym lustereczka zostawił i klamki na czarno, ew. w kolor nadwozia jak ściągniesz listwy co doda jej uroku wg. mnie.
djpleban - 15 Maj 2006, 22:55
zdecydowanie listwy boczne- OUT.
co do nakładek na tylne lampy- mnie osobiście też się to nie podoba, ale to już twoja sprawa
co do zderzaków- moje zdanie jest takie- albo wszystko w kolor, albo zostaw trochę czerni; jak już mówiłme- ma to swój urok
jaco11 - 17 Maj 2006, 09:00
djpleban napisał/a: | co do nakładek na tylne lampy- mnie osobiście też się to nie podoba, ale to już twoja sprawa | dokładnie zawsze inne sa te lampki a co do malowania zderzaków to sam nie wiem nie potrafię za bardzo sobie tego wyobrazić
djpleban - 17 Maj 2006, 11:56
Stary. W paincie i w jakimś prościutkim programie do grafiki w 5 minut można zrobic coś takiego:
także wyobrażac sobie nie musisz; tylko na takie zdięcie nie wolno się przyglądac, bo widac te niedociągnięcia, ale chodzi ogólnie o wygląd auta a nie o detale
Crash_1 - 17 Maj 2006, 13:02
no to juz nie musisz sobi wyobrazac gdzies u siebie w zakamarkach kopa znalazlem takie foto :
mam nadzieje ze cos pomoze
http://img210.imageshack....=fiesta17qh.jpg
jaco11 - 17 Maj 2006, 13:17
Dzięki panowie za pomoc troszeczkę łyso to wygląda poczekamy jeszcze co maerik zrobi z moją fiestką już wkrótce
maerik - 18 Maj 2006, 22:58
Przedstawię kilka opcji:
Czarny pasek + lusterka i brak znaczka:
Clean front czyli usunięte przetłoczenia i wszystko w kolor nadwozia, badlook - tak zaszalałem i ten badlook mi pasuje do stylistyki RS, początkowo miał być półokrągły, delikatny ale nijak pasuje do kantów tego pakietu. Jedno oko (lewe) jest niżej (hardcore). Aha - zobacz na rejestrację :V: :
Słupek czarny, brak małych kierunków, brak listew, zderzaki w kolor, nakładka z tyłu dorobiona, wlew pod kolor, obniżenie -40mm, lusterka pod kolor:
Jeśli już chcesz nakładki (przy okazji, zderzaki w kolor + usunięte przetłoczenie):

Nie starałem się bardzo bo nie mam czasu ostatnio.
Zdjęcia marnizna! Następnym razem zapodaj większe rozmiary. Najlepiej obrabia się dobre rozdzielczości, rzędu 1600x1200 px minimum, no i jakość też musi być dobra najlepiej bez wtórnej kompresji (od razu z aparatu mailem).
A teraz napiszę co Ci polecam jako mały stylista :P
Nie wszystkie elementy mojego VT uważam za dobre. Zrobiłem je tylko dla porównania zakresu przeróbek.
Ja bym wybrał opcję - jak najmniej plastików - lakieruj pod kolor nadwozia, nie kombinuj z zostawianiem czarnych pasków, zacznij od listew bocznych.
Z tylnymi światłami bym zrobił coś takiego jak na VT bo te różnokolorowe, seryjne są tragiczne. Nie lakieruj nakładek bo zatracisz kształt światełek i zostaną tylko okrągłe bąble. Uważam, że na czerwonym aucie czarne lampy są jak najbardziej :ok: , podobnie jak na czarnym aucie czerwone. Spray do ręki i jazda, ew. folia pod te nakładki. Tanio i oryginalnie.
Badlooka nie musisz robić, tak samo jak nie musisz usuwać przetłoczeń na zderzakach. Gleba by się przydała chociaż -35mm :D
Lusterka polecam od modelu po facelifcie (po '94) oczywiście w kolor nadwozia.
Tyłu mi się już nie chce, idę spać! zzz
Aaa masz jeszcze avatara w prezencie jakbyś chciał zmienić może :P
Nie ma za co i powodzenia w real tuningu :)
LOY - 19 Maj 2006, 00:43
dobra robota łukasz i dobre rady ..pozwolę sobie skonstatowac ....
z badlookiem radzę nie przesadzac - z tuningu wyjdzie groteska albo wiocha..nie wspominając tu o policji i naturalnemu pogorszeniu sie skuteczności świateł (i tak seryjnie nędznych)
jaco..zdejmij tylne "coś" na swiatłach-to naprawde nie poprawia ich wyglądu.
Tak na chłopski rozum -poco kraty na lampach . Lampy zrób na jakis kolor -poniewaz sa ładne proponuje skontrastowac je lekko-dymiac na ciemno (bez przesady!!!!) przyciemnij je tak by były lekko wisniowe -jestem pewien że będzie ładnie i nie bedziesz się pocił na przeglądach.
ciemny słupek "b" ma sens jedynie przy ciemniejszych szybach-albo lekko ciemna folia albo zielone seryjne odpowiedniki.Zderzak proponuje pozbawic rowka i polakierowac w kolor. Rowek na masce ma sens bo ładnie wyznacza koniec łuku badlooka.łuk jak widac proponuje również delikatny.I jeszce drobiazg -spojżcie jak łądnie wygląda opuszczona tablica -optycznie obniza auto .No kolego jaco-lepszych rad nie dostaniesz -bierz się do roboty .
jaco11 - 19 Maj 2006, 08:01
Dziękuję panowie za porady myśle ze w niedziele zamkniemy temat ??? może do tego czasu ktoś sie jeszcze wypowie ... pozdrawiam
djpleban - 19 Maj 2006, 10:34
ja od siebie dodam jeszcze tylko tyle- LOY bardzo dobrze gada
maerik - 19 Maj 2006, 14:41
LOY to Twój VT? Śliczny zaokrąglony badlook Dobry pomysł - jak JACO przerobi tak autko to bedzie kolejna smaczna fiestka! hammer
Aha jeszce chciałem dodać - JACO czy wiesz, że największą furore zrobią ładne felgi?
Laskosz - 19 Maj 2006, 17:28
Loy jesteś bogiem
Jaco nie marudź nic tylko rób jak zaproponował Loy będzie śliczna 8)
jaco11 - 19 Maj 2006, 18:36
Laskosz napisał/a: | Jaco nie marudź nic tylko rób jak zaproponował Loy | kto tu marudzi smarkaczu
[ Dodano: Sob Maj 27, 2006 17:10 ]
to juz kolejny dzien pracy przy mojej fieście dzisiaj montowałem daszek troszeczkę przy współpracy dr. Czabana został zamontowany ten piękny daszek śmiesznie to wygląda ale cóż pomysłowość ludzka nie zna granic
maerik - 27 Maj 2006, 23:37
:cojest: :rotfl: Zawodowo! :hahaha:
A kiedy się pochwalisz zdjęciami innych elementów? :D
jaco11 - 28 Maj 2006, 00:04
narazie tylko dwa kurde baterie zawiodły a mialy byc takie dobre dam je Laskoszowi bedzie miał juz cos z cyfrówki
lustereczko
przód i baterie kaput
djpleban - 28 Maj 2006, 00:37
no... lustereczka do przodu
Laskosz - 29 Maj 2006, 12:29
jaco11 napisał/a: | laskoszowi |
Ty ! napisz jesze raz moje nazwisko z małej litery to pojade do ciebie i będzie z tobą kiepsko
A poza tym to dość ładnie Ci to wyszło 8)
Pozdro
jaco11 - 29 Maj 2006, 13:33
dobre dam je Laskoszowi bedzie miał ------ piłeś ass
jaco11 - 2 Lip 2006, 13:26
piterak napisał/a: | czarne szyby | bedą powoliii
|
|