Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Gdzie jest wtrysk w 1.3i

DeDalus - 13 Maj 2006, 23:59
Temat postu: [MK3] Gdzie jest wtrysk w 1.3i
Mam pytanie do posiadaczy Fiesty z '95 roku.sam poruszam się fiesta 1.3 z '92 i umnie widac gdzie zamontowane są wtryski.kuzyn kupił fieste z 95 i nie moge obczaić gdzie są wtryski.czy sa zamontowane gdzie pod filtrem powietrza z tyłu??z góry dzieki
diodalodz - 14 Maj 2006, 03:54

a moze powiesz co ma za silnik ?? jeśli 1.25 zetec to sa na stronie silnika od pasażera . Pozasz po listwie wtryskowej idacej w wzdłuż . Do każdego wtrysku dochodzi kostka z 2 przwodami . Hm z tego co pamiętam to trzeba jakiś plastik zdemontować coby był lepszy widok . Idziesz po plaskikowym kolektorze i na końcu kolektora w głowicy beda sterczały wtryski . Mogłem zamienić strony silnika bo teraz coś mi świta że kolektor ssący chyba jest przed silnikiem anie za . Hm zapodaj fotke to ci domaluje co i jak .
jackrzec - 14 Maj 2006, 06:27

Jeśli fiesta '95, to mk3. może być 1,4, 1,6 lub 1,8 na wtrysku - napewno na pełnym, bo jeśli by był jednopukt, to by był pod filtrem. Napisz pojemność silnika.
DeDalus - 14 Maj 2006, 11:31

jest to silnik 1.3 na wtrysku jednopunktowym
diodalodz - 14 Maj 2006, 12:27

to masz wtryskiwacz w "gaźniku" choć nie wiem dlaczego ludzie tak mowia. Jak zdejmiesz filtr powietrza i dobrze poszukasz to znajdzesz gdzie wchodzi główna magistrala paliwa i do kąd biegnie . Wtryskiwacz z tego co pamiętam jest na środku .l
Michael - 14 Maj 2006, 12:34

no to masz ten wtrysk pod pucha filtra powietrza