Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - czujnik temperatury powietrza??? (IAT sensor) pomozcie!!!

plaster7 - 12 Maj 2006, 17:06
Temat postu: czujnik temperatury powietrza??? (IAT sensor) pomozcie!!!
witam!! jestem posiadaczem fiesty 1,3 katalizator z 1992r. i moje pytanie brzmi czy ktos wie gdzie znajduje sie czujnik temperatury powietrza???? podobno inaczej mowi sie na to IAT sensor lub czujnik temperatury masy powietrza.... wystepuje on osobno lub ponoc jezeli auto posiada przeplywomierz to znajduje sie tam lecz moglby mi ktos powiedziec gdzie znajduje sie ten przeplywomierz lub sam ten czujnik????!!!! :? mile widziane wytlumaczenie za pomoca zdiec lub w miaro zrozumialego opisu....... z gory dzieki za p :-) omoc..... :-)
Darsek - 12 Maj 2006, 18:15

czujnik ten znajduje sie w gardzieli gaźnika od strony podszybia patrzac na silnik, w połowie wysokosci jest takie cos co wystaje do wnętrza gaznika. To jest to.
Lopez26 - 12 Maj 2006, 18:18

witam

Czujnik temperatury zasysanego powietrza jest pod filtrem powietrza.

sory fota z komury

Charaktwrystyka

temp °C rezystancja kΩ
0 89-102
+20 35-40
+40 15-17

Może on też być w kolektorze dolotowym.

A przepływomierz powietrza to inna bajka, to jużtylko chyba przy pełnej szprycy, ja mam zaraz za filtrem powietrza ale ja mam całkiem inny filtr niż ty :-P

plaster7 - 12 Maj 2006, 23:02

wielkie dzieki za pomoc :-)

[ Dodano: Pią Maj 12, 2006 22:05 ]
Lopez26 napisał/a:
A przepływomierz powietrza to inna bajka, to jużtylko chyba przy pełnej szprycy, ja mam zaraz za filtrem powietrza ale ja mam całkiem inny filtr niż ty
a co do tego przeplywomierza to chodzi ci o wielopunktowy wtrysk???