Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Guziki od elektrycznych szybek XR2i

Leo82 - 10 Maj 2006, 14:25
Temat postu: Guziki od elektrycznych szybek XR2i
Witam!!!
Założyłem sobie siłowniki od szybek, pociągnąłem kabelki i nie wiem jak podłączyć kabelki pod oryginalne guziki od szybek gdyż nie mam oryginalnych wtyczek do tych przełączników. Jest tam 5 bolców. Jeden to na pewno plus (tylko który?) dwa do silniczka i dwa masowe. Wie ktoś jak to podłączyć? Czekam na propozycje. Pozdro

andrew - 10 Maj 2006, 15:21

a mam pytnie a przekazniki masz i jakie masz przełączniki
Leo82 - 10 Maj 2006, 17:14

Mam oryginalne guziki od XR2 (razem z guzikiem od tylnej klapy)
squadak - 10 Maj 2006, 17:28

tu masz schemat polaczenia elektrycznych szybek w xrce (dlugo sie otwiera bo obraz ma ponad 1mega)
plus podlaczasz pod zlacze nr 4 w przelacznikach, mase pod 3 i 5, a pod 1 i 2 silniczki szyb, nie ma tam zadnych przekaznikow, polaczenie proste jak konstrukcja cepa :D na przelacznikach od spodu sa te numerki o ktorych pisze, przyjamniej na moich je mam

szynszyl - 10 Maj 2006, 22:12

squadak a nie masz do mondeo do podwójnego przełącznika (w podłokietniku od kierocy) rozpiski? musze sie dopiąć do tych orginalnych od xr2 równolegle. sprwdzałem na 1000 sposobów i nie moge dojśc.. jak sa w nim styki. a wydawałoby sie takie proste.
squadak - 11 Maj 2006, 09:30

niestety nie mam zadnych schematow do mondeo
jackrzec - 11 Maj 2006, 23:01

szynszyl napisał/a:
squadak a nie masz do mondeo do podwójnego przełącznika (w podłokietniku od kierocy) rozpiski? musze sie dopiąć do tych orginalnych od xr2 równolegle. sprwdzałem na 1000 sposobów i nie moge dojśc.. jak sa w nim styki. a wydawałoby sie takie proste.

Może to ci pomoże:

szynszyl - 12 Maj 2006, 06:14

tak na oko, to jasne że pomoże... dzięki. chodziło mi o schemat możliwych połączeń, a ten jest możliwy i tłumaczy to co pokazywał omomierz.
jackrzec - 12 Maj 2006, 07:38

To jest z książki "Sam naprawiam mondeo", więc schemat jest raczej dobry.