|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - Pasek rozrządu - wybór
Laskosz - 6 Maj 2006, 18:31 Temat postu: Pasek rozrządu - wybór Witam.
Potzrebuje jasnej i konkretnej odpowiedzie na temat:
co myślicie na temat pasków rozrządu firmy Dayco ? (komplet z napinaczem za 100zł)
bo mam do wyboru albo Dayco za 100 albo Gates i SKF za około 200.
Co polecacie?
Pozdro
Fordon - 6 Maj 2006, 18:56
Gates i SKF to klasa sama w sobie... a Dayco ja zakupile tak dla testu tzn 2 paski 2 napinacze i kolo zebate... zestawik do TDintercooler 300zl kpl puki co jest ale i tak z doswiadczenie sprawdze to po przejechaniu 4-5tys.km czy nie "zuzywaja" sie nadmiernie...
Pozdrawiam
Powertech - 6 Maj 2006, 19:16
Dayco mam w fieście od września i przejechałem ponad 12 tys. kilometrów i na razie odpukać. Na temat rolek nie potrafię się wypowiedzieć ponieważ zakupiłem SKF żeby się niczym nie martwić. Dużo nieciekawych rzeczy słyszałem o Gatesie o czym sam się przekonałem bo założyłem pasek na alternator Gatesa, który się rozciągnął. Nie była to wina źle naciągnięcia paska. Przyjaciel ma warsztat samochodowy i sam w swoich samochodach (Passat i Polo) pozakładał Dayco i też jest zadowolony.
Pozdrawiam
xr2fun - 6 Maj 2006, 19:18
Wybierz wersję drugą ale i tak nie będziesz na 100% pewny, że nie kupiłeś podróbki (pasek). Człowiek już niczego nie może być pewien przy zalewie podrób wszelkiej maści.
Laskosz - 6 Maj 2006, 20:30
Właśnie boje się tych podróbek no ale już prawie się zdecydowałem na drugą opcje.
Dziękuje za odpowiedzi, temat można skasować.
|
|