Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Montaż pompy wody - 1.1

szerszen1202 - 3 Maj 2006, 21:43
Temat postu: [MK3] Montaż pompy wody - 1.1
Witam mam pytanie czy jak sie przykreca pompe wody czy pomiedzy pompa a glowica montuje sie jakas uszczelke?? Bo ostatnio mialem wyciek z weza od chlodnicy waz wymieniony a nadal saczy sie woda miedzy pompa a glowica i chcialem sie zapytac czy mozna wymienic tylko uszczelke pod pompa (jesli taka istnieje) czy trzeba kupic nowa pompe?? (po przejechaniu 100km ubylo bardzo malo wody nie widoczne golym okiem na zbiorniczku ale jednak swieza woda saczy sie z pod pompy wody)
chary - 4 Maj 2006, 10:02

Tak, pomiędzy pomp± a głowic± powinna być uszczelka.
szerszen1202 - 4 Maj 2006, 11:44

Dzieki za szybka odpowiedz :)
diodalodz - 4 Maj 2006, 12:42

dokładnie jest uszczelka. Możesz ja wyprodukować z kartonu (pudełko po butach) . Najlepsza tektura kredowa ona naprawde daje rade. 15 min z nożyczkami i gotowe. Jak co¶ to mam szablon do mk1 i mk2 :)
szerszen1202 - 4 Maj 2006, 19:28

Ja mam MK3 wiec te szablony mi sie nie przydadza ale juz jest wszystko opanowane okazalo sie ze po wymianie weza jeden z zaciskow sie poluznil i to bylo spowodowane minimalnym wyciekiem kupilem nowa obejme zdjelem stara zalozylem nowa mocno scislem i juz wszystko jest w jak najlepszym porzadku POZDRAWIAM KLUBOWICZOW P.S. co musze zrobic zeby dostal naklejke FIESTAKLUBPOLSKA :?:
KacpeRS - 5 Maj 2006, 12:44

zatańczyć bredgensa
jackrzec - 6 Maj 2006, 05:24

Kasperaz21 napisał/a:
zatańczyć bredgensa

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :ok:

A tak poważniej to najpierw poczytaj: http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=14262