|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - ¦wiat³o biegu wstecznego.
Toooommmmi - 18 Kwi 2006, 23:52 Temat postu: ¦wiat³o biegu wstecznego. Witam wszystkich.
Sta³a sie dla mnie rzecz dziwna dzisiaj (tzn dzis sie o tym dowiedzia³em a kij wie ile juz tak je¿d¿e ) Otó¿ ca³y czas ¶wieci mi sie ¶wiat³o wstecznego biegu :/ Czy jade prosto, przy w³±czonych i wy³±czonych ¶wiat³ach, jak wy³±cze silnik i zostawie tylko zap³on (na luzie) to tez sie ¶wieci :/ I strasznie mnie zdenerwowa³ ten fakt. Czy kto¶ mo¿e wie jaka mo¿e byc tego ¶wiecenia przyczyna? Pomocy
dday - 19 Kwi 2006, 00:29
mialem kiedy¶ te¿ tak (tylko nie we fie¶cie a w maluchu) i by³ za to odpowiedzialny czujniczek w skrzyni biegów w³±czaj±cy ¶wiat³o wstecznego przy wstecznym biegu.
jogar26 - 19 Kwi 2006, 01:07
Wg mnie czujnik - 35z³ za nowy, wymienisz sam- jest z przodu po prawej stronie skrzyni biegów.
Zanim pobiegniesz do sklepu - po prostu go od³±cz (wyci±gaj±c wtyczkê-z przodu) i zobacz co siê dzieje
pzdr
andrew - 19 Kwi 2006, 08:53
koledzy maj racje w dniu wczorajszym tez musialem pokombinowac z swiatlem tylko fakt ze u mnie bylo na odwrót styki byly zasniedziale i nie bylo przejscia na czujniku a u ciebie jest na odwrót masz przejscie na styku i caly czas ci podaje impuls i dlatego ci swieci swiat³o wsteczne wyci±gnij kosc i przemyj ja ¶rodkiem odrdzewiaczem i zobacz czy nie masz przejscia na kablach czy soie gdzies nie zwieraja jezeli nie to masz czujnik do wymiany
Toooommmmi - 19 Kwi 2006, 23:35
He he he Mieli¶cie racje By³ walniêty czujnik biegu wstecznego. Wczoraj kupi³em urzywany dobry za 20 z³ i teraz jest wszystko OK. Wielkie dziêki za pomoc. Co ja bym bez was zrobi³ A ja juz chcia³em wczoraj ca³± lampe rozwalic Pozdrowionka
|
|