|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Co to jest i do czego służy ?
domin1 - 10 Kwi 2006, 20:28 Temat postu: [MK3] Co to jest i do czego służy ? część 1
część 2
z góry dzięki
armasis - 10 Kwi 2006, 21:31
witam nr 2 to jest chyba złącze diagnostyczne ,nr 1 nie wiem
niech się wypowiedzą fachmany
mdcs - 10 Kwi 2006, 23:16
Jak na mój gust to pierwsze to elektrozawór układu udsysania par paliwa z pochłaniacza, a drugie to kondensator układu zapłonowego EDIS4 wiszący przy cewce.... ale to tylko moje sugestie:)
jackrzec - 11 Kwi 2006, 00:33
armasis napisał/a: | witam nr 2 to jest chyba złącze diagnostyczne ,nr 1 nie wiem
niech się wypowiedzą fachmany |
Złącze diagnostyczne ma trzy wyjścia a nie cztery!
1 to na bank elektrozawór pochłaniacza par paliwa, a drugie to pojęcia nie mam - być może jest to to co pisze mdcs (w sumie to niewiedziałem że jest takie coś w aucie - aż jutro to sprawdzę)
domin1 - 11 Kwi 2006, 07:18
elektrozawór i pochłaniacz opar paliwa hmm ciekawe .to jest podłączone pod kolektor ssący.piszcie dalej to będziemy wtedy wiedzieli co to napewno może być.ja też będę starał się jeszcze dziś dowiedzieć po co i co to są za wynalazki
Rycho - 11 Kwi 2006, 09:09
To pierwsze to też mi wygląda na elektrozawór i jest podłączane pod ssący. Jeśli widzisz jakieś numery to podaj może uda się w katalogu sprawdzic.
Rycho
mdcs - 11 Kwi 2006, 09:18
Elektrozawór pochłaniacza wygląda dokładnie tak jak na Twojej fotce. Jeden wężyk idzie na kolektor ssący, drugi na pochłaniacz zamontowany przy zderzaku. Kabelek idzie do kompa.
Drugie to kondensator montowany na przegrodzie komory silnika, obok układu zapłonowego EDIS... Napisz gdzie to występuje w aucie.
domin1 - 11 Kwi 2006, 18:28
ok chłopacy dzięki za pomoc
wasze odpowiedzi mnie zadowalaja ja również dowiedziałem sie od szefa i w katalogach o tych częściach i to jest dokładnie tak jak piszecie
jeszcze raz dzięki wam za pomoc.pozdrawiam
|
|