Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - kratek-projekt "futura diesel"

kratek - 10 Kwi 2006, 20:12
Temat postu: kratek-projekt "futura diesel"
Witam wszystkich! Chcialem pokazac moj dlugo kompletowany zestaw :D calosc zbieralem ok 3 miesiecy. ( przedni zderzak zakupiony od Piotra RKR - wielkie THX :ok: ) tył poszukiwany dlugo i udalo sie - bo przyjechal z niemiec:-) jutro auto idzie do blacharza i lakieru - mam nadzieje,ze wyrobie sie do czasu ZG :he:

autko bedzie stoi na takich kółkach

na klapie jest zalozona lotka od Xrki - i tutaj pytanko do wszystkich co dodac a moze co zmienic aby auto nabralo smaku ;) ? w nastepnym czasie dodam fotki gotowego auta - Pozdrawiam

mellow - 11 Kwi 2006, 00:52

Ja bym wywalil zamek i wycieraczke ... przy okraglym zderzaku bedzie lepiej wygladala klapa z sama tablica.

Na moj gust troche fele nie pasuja do koncepcji auta, sa za kaciate... przy tych zderzakach przydaly by sie ladne RH CUP z rantem + obnizenie - taka moja koncepcja na to auto ;-)

Pozdro

KoRcZuS - 11 Kwi 2006, 10:41

Ja mam zderzaki od futury, zobacz sobie na mojej www co i jak moze cos ci sie spodoba ;]
maerik - 11 Kwi 2006, 19:07

Hehe a ja lubie takie tematy! :P

Po 1wsze - gleba... :D Conajmniej -40 bo inaczej to ja Futury nie widze.
Po 2gie - mam nadzieje ze te listwy boczne zostana usuniete :] lub zalozone wieksze w kolorze nadwozia (pasujace do projektu Futury).
Po 3cie usuniecie znaczkow i naklejek ale to juz jest opcjonalne i kwestią gustu.
Pryśnij sobie od razu przedni hak holowniczy czy jak to sie tam nazywa bo ruda nadchodzi :P
Co by tu jeszcze - jakbys bardzo chcial to zamek klapy + wycieraczka out lub zastosowac wycieraczke od MK4.
Lusterka i lotke w kolor nadwozia.
No i jeszcze mozna zaspawac rynny/listwy na dachu :P
Badlook nie ostry lecz półkolisty i ew. usuniecie przetloczenia na masce :D
Jedna wycieraczka zamiast 2 - po co męczyć akumulator heehhe :D
No dobra juz dosc :)
Pozdrawiam!

kratek - 11 Kwi 2006, 19:48

Auto juz jest u blacharza - pod koniec tygodnia bedzie lakierowane - ruda zadomowila sie na dobre , szczegolnie spodobaly jej sie progi i okolice uszczelek - przedni hak - to pikus - w porownaniu z tym co widzialem przy rozkrecaniu auta :devil: Wiem napewno ze listwy i emblematy wylatują heh - gleba tez bedzie - wyslalem maila w sprawie sprezyn (-35), ale pewnie dopiero po ZG zrobie... narazie czekam na nakladki przednich blotnikow - bo tylko to mi brakuje...a w miedzyczasie kiera idzie do obszycia :D Pozdrawiam i dzieki za wypowiedzi :ok:
Piesek - 12 Kwi 2006, 12:42

mellow jak takiś mądry to daj namiar na te fele :1xf: bo z rozstawem 4x108 to praktycznie nieosiagalne hihiih
mellow - 12 Kwi 2006, 22:01

Piesek napisał/a:
mellow jak takiś mądry to daj namiar na te fele :1xf: bo z rozstawem 4x108 to praktycznie nieosiagalne hihiih

No widzisz piesku musz teraz Ci pokazac podwojnego :1xf: :1xf: albo nawet potrojnego :1xf: :1xf: :1xf: ...

...bo wystarczy wlaczyc allegro ...

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96677509

...nie mowiac juz o gieldach i o handlarzach ktorzy sprowadzaja na zamowienie, a na zachodzie leza tego stosy...

o dystansach zmieniajacych rozstaw srub tez niewspomne...

Piesek - 12 Kwi 2006, 22:34

Mellow ja akurat w temacie alusów siedze od zeszłego roku ;p jak sprzedalem swoje dezenty :P i szukam 14" szerokich i jak narazie to tylko na rozstaw 4x100 i jak się pytałem (a pytałem się 4) kolesi co robią dystanse na zamówienie to koszt ze śróbami od 450-600zł, więc raczej mija się z celem. Co do giełd to od 3 tygodni jeżdzę na giełdę i wiesz kolesie obiecują że za tydzień że za tydzień coś przywiozą... i śmiać mi się chce bo typowe standardy przyworzą. A co do "na zamówienie" to tego już niema przyworzą wszystko jak idzie... pod dany model felgi to do vw owszem załatwią bo tego w pip jest... 15" odpadają bo niewejdą do mnie :P narazie mam 2 modele na oku... znaczy już "do wzięcia" ale z faktu że jestem wybredny ciągle to szukam coraz lepszych... narazie są schmidt revolution, ale niemają dekielków z literką S to już mi się niewidzą i riale z bardzo fajnymi oponkami... ale niestety niesą aż tak fajnie szerokie bo "tylko" 7 cali...ale oponki praktycznie nówki... mellow jak masz na kogoś namiar kto załatwia alu pod zamówienie to daj cynk
maerik - 13 Kwi 2006, 00:47

Piesiu ma racje. Mi tez sie marza RH CUPY 8J z rozstawem 108 na dluzszych szpilkach niestety jest to prawie niemozliwe do znalezienia...
Wiem - nie mam co narzekac ale zawsze jest ktos/cos lepszego :P

mellow - 13 Kwi 2006, 23:31

Swego czasu sam jezdzilem do Niemiec i wiem ze troche tam tego mieli, ten typ co Wy szukacie wygladajacy mniej wiecej tak :

i tak jest duzo drozszy niz zwykle RH bo najczesciej tyly maja z cal wiecej niz przody do tego offset jest mocno zblizony do -10 a nawet czasem 0 ...

No coz wyglad kosztuje :he: , teraz niestety nie wiem kto to moze miec bo siedze za granica i nie mam kontaktu z ludzmi ktorzy jezdza na zachod po czesc :-/

Czemu myslisz ze 15 nie wejdzie do Ciebie ?? ja jezdzilem na 16 i jak byly dobrze nakola przygotowane to nie bylo zadnego problemy z ocieraniem itd...

Pozdro

maerik - 14 Kwi 2006, 08:27

mellow napisał/a:
Czemu myslisz ze 15 nie wejdzie do Ciebie ?? ja jezdzilem na 16 i jak byly dobrze nakola przygotowane to nie bylo zadnego problemy z ocieraniem itd...

Wyrecze go - jakbys mial glebe -80mm to tez by ci nie weszla 16"... :P

mellow - 14 Kwi 2006, 15:22

Mialem - 60 na gwincie KONI... jak zmienilem na 16 to poprostu wsadzilem inne zawieszenie bo fakt nie weszlo :he: .

Pytanie tylko co bardziej ceni male kolka i niskie auto, czy duza fele i niskie zawieszenie.

Pozdro

Piesek - 14 Kwi 2006, 16:07

mello tą fotke co kokazałeś to jest z allegro nawet dzwoniłem do kolesia i gadałem... Et jej to 35.... ale już się nieprzejmuje już felgi są jutro jadę za Warszawę po moje aluśki :) też są niczego sobie... nawet sam mearik powiedział że są zajebiste :) A ma przecież RH cup :)
Co do 15" felg to przymierzałem i nieweszły oparły się o błotnik jak auto stało jeszcze na lewarku...

maerik - 14 Kwi 2006, 17:24

A Kratek nas powinien teraz siarczyście zj**ac za zaśmiecanie jego wątku :hahaha:
Pozdrawiam i mam nadzieje, że Kratek tez kocha german style :-P

LOY - 14 Kwi 2006, 18:50

maerik napisał/a:
A Kratek nas powinien teraz siarczyście zj**ac za zaśmiecanie jego wątku :hahaha :-P

eeee nie Kratek ale ja powinienem ;)
Ale gadacie ciekawie-więc kontynuujcie dyskusje a jak temat sie wyczerpie - to pousuwam OT-y. Niema problemu ..warnów nie będzie ;)

kratek - 14 Kwi 2006, 18:56

Cytat:
A Kratek nas powinien teraz siarczyście zj**ac za zaśmiecanie jego wątku
Pozdrawiam i mam nadzieje, że Kratek tez kocha german style

Stary - luzzz, fajnie poczytac o smacznych autach...german style zaje*** sprawa
podoba mi sie jeszcze styl w jakim angole robią swoje fiesty...

i cos na ten styl bede robił :D tylko emblematy wywale :mad:
...bo wlasnie z tej stronki dostalem oswiecenia zeby zrobic z mojej fofki futro :devil:
jeszcze interesuje mnie sprawa trojkątnych kierunkow od focusa - duzo trzeba przerabiac?
Pozdro ;)

Fordon - 14 Kwi 2006, 22:56

Mam nadzieje ze do ZG bedzie juz pomalowana Fiestka Futura tak jak mowiles... ;)

Pozdrawiam

maerik - 15 Kwi 2006, 09:59

A więc tak (zaporzyczone z www.fiesta-ka-forum.de):

Robisz szablon, wycinasz kawalek blaszki:

Stare oprawki od fiesty po '94 będą pasowały tylko trochę może być dziubaniny:

A to efekt jaki powinieneś uzyskać:

Niektórzy twierdzą, że to fuszera i lepiej wspawać blache z focusa, która ma oryginalnie wytłoczenie na kierunek i jest on odrobinę schowany. Niemniej jednak jeśli nie chcesz nic lakierować to polecam pierwszą metodę.

LOY - 15 Kwi 2006, 12:15

panowie dajcie spokój tym migaczom - to jest szukanie na siłę-akurat te migacze były spacjalnie projektowane pod linie stylistyczna focusa -przyjzyjcie się uważnie góra migacza nawiązuje do poziomego przetłoczenia błotnika a linia z przodu wpasowuje sie w skos błotnika-tam to mam sens, a w Fiescie-zadnego. Nowoczesny ,bardzo charakterystyczny migacz w starym nadwoziu.uwazam że nie upiekszy to fiesty.
maerik - 15 Kwi 2006, 20:10

Tak to prawda - stylistycznie ten kierunek nie pasuje do fiesty ale mimo tego dość sporo osób go stosuje
jackrzec - 16 Kwi 2006, 06:55

Bo większość jak założy taki kierunek, to mysli że po takim tuningu całe miasto ich i że im przynajmniej 10 km przybyło... :hahaha: :hahaha: :hahaha: Wg mnie ten kierunek do fiesty pasuje, jak świni siodło...
Piesek - 16 Kwi 2006, 12:48

w angielskich fiestach może i to ma sens... bo oni są niezdecydowani :P jak chcą mieć nowo wyglądające autko to niech kupią sobie fieste mk5 sport wsadzą silnik 1.6 frst i tyle... ja np u siebie wogule usunełem kierunek boczny :P bo po co mi on :P i tak niebędę przyczepki ciągnąć :P
kratek - 17 Kwi 2006, 20:16

Tak chcialem z ciekawości zobaczyc ile z tym pracy...widze,ze jest troche cięcia - co raczej odpada bo nie chce zeby "ruda" zadomowiła sie pod kierunkiem :mad: - myślałem ze to kwestia oprawki a kierunek przychodzi na wierzch blachy - jednak jest z tym wiecej roboty...Pozdro i dzieki
RKRman - 17 Kwi 2006, 23:06
Temat postu: kierunek
maerik napisał/a:
Tak to prawda - stylistycznie ten kierunek nie pasuje do fiesty ale mimo tego dość sporo osób go stosuje

..".owczy pęd .."... :he: ...

..ale co by w przyrodzie była równowaga....niektórzy zaślepiają całkowicie otwory po tych "migadełkach " .......prosta , gładka linia błotnika ...coś w tym jest :yes: ..zakładając że ktoś lubi styl ..cicho-ciemno ale zapierrrrrrrrnicza to to ..że ho ho :-)

POZDRAWIAM ;-)

marcus_87 - 17 Kwi 2006, 23:46

fajny VT sam robiles :fox: badlook pasuje do futury bo nie jest kanciaty
RKRman - 18 Kwi 2006, 20:15
Temat postu: hehehe
marcus_87 napisał/a:
fajny VT sam robiles :fox: badlook pasuje do futury bo nie jest kanciaty

..nieeeee ..no taki zdolny to ja jeszcze nie jestem ...ale za kilka dni jak rolki przeschną to już będzie "VT po mojemu" ..czyli ..na żywca :D hehe

POZDRAWIAM ;-)

kratek - 19 Kwi 2006, 07:24

Cytat:
...ale za kilka dni jak rolki przeschną to już będzie "VT po mojemu" ..czyli ..na żywca hehe

jak tylko skończysz - zapodaj foty, oblukam sobie- i moze dostane jakies inspiracji 8)
badlook - rzeczywiście fajnie wyszedl :D a i widze ze przetłoczenie na masce zostawiłes - nawet nienajgorzej to wyglada :-P Pozdro

RKRman - 20 Kwi 2006, 00:21

kratek napisał/a:

widze ze przetłoczenie na masce zostawiłes - nawet nienajgorzej to wyglada :-P Pozdro

no właśnie się zastanawiam bo maske i tak muszę przelakierować ..raczej wypełnię ten rowek...........a rolki najpierw zobaczysz na ...Eśku :D ..już niedługo osobiście :ok:

LOY - 20 Kwi 2006, 21:39

RKRman napisał/a:

no właśnie się zastanawiam bo maske i tak muszę przelakierować ..raczej wypełnię ten rowek.......... :ok:

no niereformowalny gość poprostu....... :he:

kratek - 24 Kwi 2006, 21:28

Oto kilka fotek po pracy blacharza...niestety auto nie bedzie polakierowane do czasu zlotu :-/ a poza fofka jest cały czas skladana - i mam nadzieje,ze zdząrze wszystko porobic heh ;)

QBOSS - 25 Kwi 2006, 07:52

kratek --> Powiedz mi ,te koła to śa 14" czy 15" ??
kratek - 25 Kwi 2006, 07:57

To są fele 15" z mk6 - opona 195/50/15 pozdro
abla - 2 Cze 2006, 16:11

No i jak tam projekt? Wiem, że doszły nowe lampy i są plany na dalsze zmiany... może się pochwalisz :?: :!: :fox:
kratek - 23 Sie 2006, 10:09

troszke topic odszedl w zapomnienie...ale czas go odkurzyc :-) zaszlo troche zmian w aucie - m.i.n doszedl srodeczek z niebieskiego weluru pochodzący z wersji S...boczki drzwi zostaly wykonczone w ciemnych barwach :-) podobnie kanapa tylna - te dosc nieciekawe blaszane wykończenia sa teraz mile i przytulne - cale w materiale...wiekszoc prac skoncentrowala sie na wnetrzu - wymienilem cale audio od podstaw praktycznie - Ci co widzieli wiedzą jak to sie spisuje...a do calosci sprawilem sobie nowy zestaw kółek - 14" dezenty z polerowanym rantem :D , ktore lepiej komponują sie z okraglosciami futra niz moje poprzenie 15 calówki ;-) niedlugo zamieszcze foto. pozdro ;)
maerik - 23 Sie 2006, 12:22

Ooo, czyżby german style? fajka
tomekk58 - 23 Mar 2007, 11:06

troche odgrzeje kotleta ale jak tam projekt?? jakieś fotki na dezentach może, proze o aktualizacje bo baaardzo ciekawy jest ten projekt :)
Piter - 22 Cze 2007, 10:51

tomekk58 napisał/a:
troche odgrzeje kotleta ale jak tam projekt?? jakieś fotki na dezentach może, proze o aktualizacje bo baaardzo ciekawy jest ten projekt :)

He furka juz dawno jest na 14" bo na tych 15" to jezdzi Wooja

Heyka Michał.
Ty robisz ten zawias czy nie?
Bo w Radomiu nie chciałeś na seryjnym jeździć 8)