|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning stylistyczny - kratek-projekt "futura diesel"
kratek - 10 Kwi 2006, 20:12 Temat postu: kratek-projekt "futura diesel" Witam wszystkich! Chcialem pokazac moj dlugo kompletowany zestaw calosc zbieralem ok 3 miesiecy. ( przedni zderzak zakupiony od Piotra RKR - wielkie THX ) tył poszukiwany dlugo i udalo sie - bo przyjechal z niemiec:-) jutro auto idzie do blacharza i lakieru - mam nadzieje,ze wyrobie sie do czasu ZG
autko bedzie stoi na takich kółkach
na klapie jest zalozona lotka od Xrki - i tutaj pytanko do wszystkich co dodac a moze co zmienic aby auto nabralo smaku ? w nastepnym czasie dodam fotki gotowego auta - Pozdrawiam
mellow - 11 Kwi 2006, 00:52
Ja bym wywalil zamek i wycieraczke ... przy okraglym zderzaku bedzie lepiej wygladala klapa z sama tablica.
Na moj gust troche fele nie pasuja do koncepcji auta, sa za kaciate... przy tych zderzakach przydaly by sie ladne RH CUP z rantem + obnizenie - taka moja koncepcja na to auto ;-)
Pozdro
KoRcZuS - 11 Kwi 2006, 10:41
Ja mam zderzaki od futury, zobacz sobie na mojej www co i jak moze cos ci sie spodoba ;]
maerik - 11 Kwi 2006, 19:07
Hehe a ja lubie takie tematy!
Po 1wsze - gleba... Conajmniej -40 bo inaczej to ja Futury nie widze.
Po 2gie - mam nadzieje ze te listwy boczne zostana usuniete :] lub zalozone wieksze w kolorze nadwozia (pasujace do projektu Futury).
Po 3cie usuniecie znaczkow i naklejek ale to juz jest opcjonalne i kwestią gustu.
Pryśnij sobie od razu przedni hak holowniczy czy jak to sie tam nazywa bo ruda nadchodzi
Co by tu jeszcze - jakbys bardzo chcial to zamek klapy + wycieraczka out lub zastosowac wycieraczke od MK4.
Lusterka i lotke w kolor nadwozia.
No i jeszcze mozna zaspawac rynny/listwy na dachu
Badlook nie ostry lecz półkolisty i ew. usuniecie przetloczenia na masce
Jedna wycieraczka zamiast 2 - po co męczyć akumulator heehhe
No dobra juz dosc
Pozdrawiam!
kratek - 11 Kwi 2006, 19:48
Auto juz jest u blacharza - pod koniec tygodnia bedzie lakierowane - ruda zadomowila sie na dobre , szczegolnie spodobaly jej sie progi i okolice uszczelek - przedni hak - to pikus - w porownaniu z tym co widzialem przy rozkrecaniu auta Wiem napewno ze listwy i emblematy wylatują heh - gleba tez bedzie - wyslalem maila w sprawie sprezyn (-35), ale pewnie dopiero po ZG zrobie... narazie czekam na nakladki przednich blotnikow - bo tylko to mi brakuje...a w miedzyczasie kiera idzie do obszycia Pozdrawiam i dzieki za wypowiedzi
Piesek - 12 Kwi 2006, 12:42
mellow jak takiś mądry to daj namiar na te fele :1xf: bo z rozstawem 4x108 to praktycznie nieosiagalne hihiih
mellow - 12 Kwi 2006, 22:01
Piesek napisał/a: | mellow jak takiś mądry to daj namiar na te fele :1xf: bo z rozstawem 4x108 to praktycznie nieosiagalne hihiih |
No widzisz piesku musz teraz Ci pokazac podwojnego :1xf: :1xf: albo nawet potrojnego :1xf: :1xf: :1xf: ...
...bo wystarczy wlaczyc allegro ...
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96677509
...nie mowiac juz o gieldach i o handlarzach ktorzy sprowadzaja na zamowienie, a na zachodzie leza tego stosy...
o dystansach zmieniajacych rozstaw srub tez niewspomne...
Piesek - 12 Kwi 2006, 22:34
Mellow ja akurat w temacie alusów siedze od zeszłego roku ;p jak sprzedalem swoje dezenty i szukam 14" szerokich i jak narazie to tylko na rozstaw 4x100 i jak się pytałem (a pytałem się 4) kolesi co robią dystanse na zamówienie to koszt ze śróbami od 450-600zł, więc raczej mija się z celem. Co do giełd to od 3 tygodni jeżdzę na giełdę i wiesz kolesie obiecują że za tydzień że za tydzień coś przywiozą... i śmiać mi się chce bo typowe standardy przyworzą. A co do "na zamówienie" to tego już niema przyworzą wszystko jak idzie... pod dany model felgi to do vw owszem załatwią bo tego w pip jest... 15" odpadają bo niewejdą do mnie narazie mam 2 modele na oku... znaczy już "do wzięcia" ale z faktu że jestem wybredny ciągle to szukam coraz lepszych... narazie są schmidt revolution, ale niemają dekielków z literką S to już mi się niewidzą i riale z bardzo fajnymi oponkami... ale niestety niesą aż tak fajnie szerokie bo "tylko" 7 cali...ale oponki praktycznie nówki... mellow jak masz na kogoś namiar kto załatwia alu pod zamówienie to daj cynk
maerik - 13 Kwi 2006, 00:47
Piesiu ma racje. Mi tez sie marza RH CUPY 8J z rozstawem 108 na dluzszych szpilkach niestety jest to prawie niemozliwe do znalezienia...
Wiem - nie mam co narzekac ale zawsze jest ktos/cos lepszego
mellow - 13 Kwi 2006, 23:31
Swego czasu sam jezdzilem do Niemiec i wiem ze troche tam tego mieli, ten typ co Wy szukacie wygladajacy mniej wiecej tak :
i tak jest duzo drozszy niz zwykle RH bo najczesciej tyly maja z cal wiecej niz przody do tego offset jest mocno zblizony do -10 a nawet czasem 0 ...
No coz wyglad kosztuje , teraz niestety nie wiem kto to moze miec bo siedze za granica i nie mam kontaktu z ludzmi ktorzy jezdza na zachod po czesc :-/
Czemu myslisz ze 15 nie wejdzie do Ciebie ?? ja jezdzilem na 16 i jak byly dobrze nakola przygotowane to nie bylo zadnego problemy z ocieraniem itd...
Pozdro
maerik - 14 Kwi 2006, 08:27
mellow napisał/a: | Czemu myslisz ze 15 nie wejdzie do Ciebie ?? ja jezdzilem na 16 i jak byly dobrze nakola przygotowane to nie bylo zadnego problemy z ocieraniem itd... |
Wyrecze go - jakbys mial glebe -80mm to tez by ci nie weszla 16"...
mellow - 14 Kwi 2006, 15:22
Mialem - 60 na gwincie KONI... jak zmienilem na 16 to poprostu wsadzilem inne zawieszenie bo fakt nie weszlo .
Pytanie tylko co bardziej ceni male kolka i niskie auto, czy duza fele i niskie zawieszenie.
Pozdro
Piesek - 14 Kwi 2006, 16:07
mello tą fotke co kokazałeś to jest z allegro nawet dzwoniłem do kolesia i gadałem... Et jej to 35.... ale już się nieprzejmuje już felgi są jutro jadę za Warszawę po moje aluśki też są niczego sobie... nawet sam mearik powiedział że są zajebiste A ma przecież RH cup
Co do 15" felg to przymierzałem i nieweszły oparły się o błotnik jak auto stało jeszcze na lewarku...
maerik - 14 Kwi 2006, 17:24
A Kratek nas powinien teraz siarczyście zj**ac za zaśmiecanie jego wątku
Pozdrawiam i mam nadzieje, że Kratek tez kocha german style
LOY - 14 Kwi 2006, 18:50
maerik napisał/a: | A Kratek nas powinien teraz siarczyście zj**ac za zaśmiecanie jego wątku :hahaha |
eeee nie Kratek ale ja powinienem
Ale gadacie ciekawie-więc kontynuujcie dyskusje a jak temat sie wyczerpie - to pousuwam OT-y. Niema problemu ..warnów nie będzie
kratek - 14 Kwi 2006, 18:56
Cytat: | A Kratek nas powinien teraz siarczyście zj**ac za zaśmiecanie jego wątku
Pozdrawiam i mam nadzieje, że Kratek tez kocha german style |
Stary - luzzz, fajnie poczytac o smacznych autach...german style zaje*** sprawa
podoba mi sie jeszcze styl w jakim angole robią swoje fiesty...
i cos na ten styl bede robił tylko emblematy wywale :mad:
...bo wlasnie z tej stronki dostalem oswiecenia zeby zrobic z mojej fofki futro
jeszcze interesuje mnie sprawa trojkątnych kierunkow od focusa - duzo trzeba przerabiac?
Pozdro
Fordon - 14 Kwi 2006, 22:56
Mam nadzieje ze do ZG bedzie juz pomalowana Fiestka Futura tak jak mowiles...
Pozdrawiam
maerik - 15 Kwi 2006, 09:59
A więc tak (zaporzyczone z www.fiesta-ka-forum.de):
Robisz szablon, wycinasz kawalek blaszki:
Stare oprawki od fiesty po '94 będą pasowały tylko trochę może być dziubaniny:
A to efekt jaki powinieneś uzyskać:
Niektórzy twierdzą, że to fuszera i lepiej wspawać blache z focusa, która ma oryginalnie wytłoczenie na kierunek i jest on odrobinę schowany. Niemniej jednak jeśli nie chcesz nic lakierować to polecam pierwszą metodę.
LOY - 15 Kwi 2006, 12:15
panowie dajcie spokój tym migaczom - to jest szukanie na siłę-akurat te migacze były spacjalnie projektowane pod linie stylistyczna focusa -przyjzyjcie się uważnie góra migacza nawiązuje do poziomego przetłoczenia błotnika a linia z przodu wpasowuje sie w skos błotnika-tam to mam sens, a w Fiescie-zadnego. Nowoczesny ,bardzo charakterystyczny migacz w starym nadwoziu.uwazam że nie upiekszy to fiesty.
maerik - 15 Kwi 2006, 20:10
Tak to prawda - stylistycznie ten kierunek nie pasuje do fiesty ale mimo tego dość sporo osób go stosuje
jackrzec - 16 Kwi 2006, 06:55
Bo większość jak założy taki kierunek, to mysli że po takim tuningu całe miasto ich i że im przynajmniej 10 km przybyło... Wg mnie ten kierunek do fiesty pasuje, jak świni siodło...
Piesek - 16 Kwi 2006, 12:48
w angielskich fiestach może i to ma sens... bo oni są niezdecydowani jak chcą mieć nowo wyglądające autko to niech kupią sobie fieste mk5 sport wsadzą silnik 1.6 frst i tyle... ja np u siebie wogule usunełem kierunek boczny bo po co mi on i tak niebędę przyczepki ciągnąć
kratek - 17 Kwi 2006, 20:16
Tak chcialem z ciekawości zobaczyc ile z tym pracy...widze,ze jest troche cięcia - co raczej odpada bo nie chce zeby "ruda" zadomowiła sie pod kierunkiem :mad: - myślałem ze to kwestia oprawki a kierunek przychodzi na wierzch blachy - jednak jest z tym wiecej roboty...Pozdro i dzieki
RKRman - 17 Kwi 2006, 23:06 Temat postu: kierunek
maerik napisał/a: | Tak to prawda - stylistycznie ten kierunek nie pasuje do fiesty ale mimo tego dość sporo osób go stosuje |
..".owczy pęd .."... ...
..ale co by w przyrodzie była równowaga....niektórzy zaślepiają całkowicie otwory po tych "migadełkach " .......prosta , gładka linia błotnika ...coś w tym jest ..zakładając że ktoś lubi styl ..cicho-ciemno ale zapierrrrrrrrnicza to to ..że ho ho
POZDRAWIAM ;-)
marcus_87 - 17 Kwi 2006, 23:46
fajny VT sam robiles badlook pasuje do futury bo nie jest kanciaty
RKRman - 18 Kwi 2006, 20:15 Temat postu: hehehe
marcus_87 napisał/a: | fajny VT sam robiles badlook pasuje do futury bo nie jest kanciaty |
..nieeeee ..no taki zdolny to ja jeszcze nie jestem ...ale za kilka dni jak rolki przeschną to już będzie "VT po mojemu" ..czyli ..na żywca hehe
POZDRAWIAM ;-)
kratek - 19 Kwi 2006, 07:24
Cytat: | ...ale za kilka dni jak rolki przeschną to już będzie "VT po mojemu" ..czyli ..na żywca hehe
|
jak tylko skończysz - zapodaj foty, oblukam sobie- i moze dostane jakies inspiracji 8)
badlook - rzeczywiście fajnie wyszedl a i widze ze przetłoczenie na masce zostawiłes - nawet nienajgorzej to wyglada Pozdro
RKRman - 20 Kwi 2006, 00:21
kratek napisał/a: |
widze ze przetłoczenie na masce zostawiłes - nawet nienajgorzej to wyglada Pozdro |
no właśnie się zastanawiam bo maske i tak muszę przelakierować ..raczej wypełnię ten rowek...........a rolki najpierw zobaczysz na ...Eśku ..już niedługo osobiście
LOY - 20 Kwi 2006, 21:39
RKRman napisał/a: |
no właśnie się zastanawiam bo maske i tak muszę przelakierować ..raczej wypełnię ten rowek.......... |
no niereformowalny gość poprostu.......
kratek - 24 Kwi 2006, 21:28
Oto kilka fotek po pracy blacharza...niestety auto nie bedzie polakierowane do czasu zlotu :-/ a poza fofka jest cały czas skladana - i mam nadzieje,ze zdząrze wszystko porobic heh
QBOSS - 25 Kwi 2006, 07:52
kratek --> Powiedz mi ,te koła to śa 14" czy 15" ??
kratek - 25 Kwi 2006, 07:57
To są fele 15" z mk6 - opona 195/50/15 pozdro
abla - 2 Cze 2006, 16:11
No i jak tam projekt? Wiem, że doszły nowe lampy i są plany na dalsze zmiany... może się pochwalisz
kratek - 23 Sie 2006, 10:09
troszke topic odszedl w zapomnienie...ale czas go odkurzyc zaszlo troche zmian w aucie - m.i.n doszedl srodeczek z niebieskiego weluru pochodzący z wersji S...boczki drzwi zostaly wykonczone w ciemnych barwach podobnie kanapa tylna - te dosc nieciekawe blaszane wykończenia sa teraz mile i przytulne - cale w materiale...wiekszoc prac skoncentrowala sie na wnetrzu - wymienilem cale audio od podstaw praktycznie - Ci co widzieli wiedzą jak to sie spisuje...a do calosci sprawilem sobie nowy zestaw kółek - 14" dezenty z polerowanym rantem , ktore lepiej komponują sie z okraglosciami futra niz moje poprzenie 15 calówki ;-) niedlugo zamieszcze foto. pozdro
maerik - 23 Sie 2006, 12:22
Ooo, czyżby german style? fajka
tomekk58 - 23 Mar 2007, 11:06
troche odgrzeje kotleta ale jak tam projekt?? jakieś fotki na dezentach może, proze o aktualizacje bo baaardzo ciekawy jest ten projekt
Piter - 22 Cze 2007, 10:51
tomekk58 napisał/a: | troche odgrzeje kotleta ale jak tam projekt?? jakieś fotki na dezentach może, proze o aktualizacje bo baaardzo ciekawy jest ten projekt |
He furka juz dawno jest na 14" bo na tych 15" to jezdzi Wooja
Heyka Michał.
Ty robisz ten zawias czy nie?
Bo w Radomiu nie chciałeś na seryjnym jeździć 8)
|
|