|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK4] Ko³o zapasowe - jak wyj±æ
yara - 9 Kwi 2006, 21:27 Temat postu: [MK4] Ko³o zapasowe - jak wyj±æ Witam Forumowiczów !
Wczoraj by³em zamieniæ kapcie na letnie i w trakcie wymiany poogl±da³em sobie podwozie i moj± uwagê zwróci³.... zapas. Otó¿ nie dopatrzy³em siê jak wyci±ga siê kó³ko z tej pó³ki Mo¿e to g³upie pytanie ale jak je wyci±gn±æ. Nie z³apa³em jeszcze gumy ale ¶miesznie by by³o jakbym nie wiedzia³ jak wyj±æ zapas.
marcus_87 - 9 Kwi 2006, 21:38
w bagazniku na podlodze jest sruba, jak ja odkrecisz to ta polka z kolem sie opusci i bedziesz mogl je wyjac
pab2002 - 9 Kwi 2006, 22:02
a odkrêca siê t± ¶rube kluczem do kó³, tym co przy lewarku jest ;-)
ciaastus - 10 Kwi 2006, 16:49
Lepiej je odkrêæ i sprawd¼, czy ju¿ ca³kiem Ci rdza zapas zjad³a (tak jak mi! 96r.), czy jeszcze nie! K³odawska sól na drogach zim± robi swoje!
mikolaj_r - 10 Kwi 2006, 18:07
1)odkrêcasz ¶rubê w bagazniku o jakies 10-15 obrotów.
2)odpinasz od kosza linkê zakoñczon± tak± ¶mieszn± gruszk±
3)unosisz lekko kosz i ¶ciagasz go z haka(musisz go tam wyczuæ)
4)dziwisz siê op³akanym stanem Twojego ko³a zapasowego
Najlepiej jed¼ sobie na kana³ i poogl±daj co i jak, ale my¶lê ¿e bez kana³u te¿ sobie dasz rade.
yara - 10 Kwi 2006, 22:53
super ! Pewnie nie¼le siê zdziwiê jak bêdzie sama opona. W sumie to trochê siê obawiam. Jutro z ciekawo¶ci sprawdzê. Dziêki za pomoc !
Pozdro!
dday - 10 Kwi 2006, 23:31
heh.. dzisiaj zmienialem te¿ kapcie na letnie i sobie my¶le ze sprawdze zapas i:
1) chaczyk przyrdzewia³ do druta
2) unosz±c troche poluzowany kosz podno¶nikiem wyrwa³em t± blaszke w baga¿niku (2 nity) :-/
3) wysypa³o mi sie 2 ³opaty piasku i kamieni z tego kosza
4) ale kó³ko mimo i¿ troszke przykorodowane to w ca³kiem niez³ym stanie
...szwystko wyczyszczone i wypsikane jakim¶ badziewiem - w razie awarii nie powinno wiêkszego oporu stawiaæ
odyniec - 11 Kwi 2006, 16:30
uwazajcie bo niewiem jak wy, ale ja tam mam jeszcze linke specjalna ;] ktora zabezpiecza aby zbyt nie spadlo, lub by sie trzymalo (w zaleznosci czy sie sciaga cza zaklada spowrotem kolo zapasowe).
jackrzec - 12 Kwi 2006, 07:05
Ju¿ kiedy¶ pisa³em, mia³em tak samo jak dday pisze! Srubkê ³adnie odkrêci³em - posz³o lekko, ale z tego haka, to ¶ci±ga³em chyba z pó³ godziny, Tak to gówno przyrdzewia³o, ¿e nawet m³otkiem niechcia³o pu¶ciæ. Wspó³czuje jakiej¶ kobiecie zmieniaæ ko³o w e fie¶cie. Wg mnie rozwi±zanie tragiczne i bardzo wkur...ce. Z drugiej strony niezajmuje miejsca w baga¿niku...
jjrz - 13 Kwi 2006, 13:20
to rekord bijê tu chyba ja - wje¿d¿am kiedy¶ na parking a tu ³ubudu!!!! okaza³o siê ¿e zapas nie by³ dokrêcony (z rok temu po "gumie" zmieniany w serwisie) o ko³o mi spod auta wypad³o - cha cha dobrze ¿e nie na trasie :lol:
pab2002 - 13 Kwi 2006, 13:42
a mo¿e se takie cudo kupiæ i olaæ zapasówke?
http://www.allegro.pl/ite...ncja_2010r.html
szynszyl - 13 Kwi 2006, 14:47
od razu uprzejmie donosze, ze trzeba wiedziec co kupic. w tamtym roku chyba auto ¶wiecie, chyba... opisywali te spraye. wiekszo¶c jest do kitu. chodzi o to jakie cisnienie zapewniaja i jak daleko i jak szybko mozna na nich jechaæ - ale to juz szczegól .
dday - 13 Kwi 2006, 17:21
jjrz napisa³/a: | to rekord bijê tu chyba ja - wje¿d¿am kiedy¶ na parking a tu ³ubudu!!!! okaza³o siê ¿e zapas nie by³ dokrêcony (z rok temu po "gumie" zmieniany w serwisie) o ko³o mi spod auta wypad³o - cha cha dobrze ¿e nie na trasie :lol: |
noooooo proste - jak se sam nie przykrêcisz to nikt za ciebie tego nie zrobi :-/
te¿ po wizycie w warsztacie zapomnia³em sprawdziæ i po 3 dniach zgubi³em
_-MoKrY-_ - 13 Kwi 2006, 21:26
jackrzec napisa³/a: | Ju¿ kiedy¶ pisa³em, mia³em tak samo jak dday pisze! Srubkê ³adnie odkrêci³em - posz³o lekko, ale z tego haka, to ¶ci±ga³em chyba z pó³ godziny, Tak to gówno przyrdzewia³o, ¿e nawet m³otkiem niechcia³o pu¶ciæ. Wspó³czuje jakiej¶ kobiecie zmieniaæ ko³o w e fie¶cie. Wg mnie rozwi±zanie tragiczne i bardzo wkur...ce. Z drugiej strony niezajmuje miejsca w baga¿niku... |
a w takim audi np to zajmuje miejsce w baga¿niku?
nie bo pod³oga jest tak wyprofilowana ze kolo jest wpuszczone we wnêkê, to taka marketingowa ¶ciema "nie zajmuje miejsca w baga¿niku, za to baga¿nik jest mniejszy" takie to jest gadanie
p.s. nie z czasownikami piszemy odzielnie
Lokmen - 13 Kwi 2006, 21:33
dobra - koniec pitolenia.
|
|