Forum FiestaKlubPolska -

Tuning stylistyczny - Okulary na leflektor??!!??

Mackoooo - 7 Kwi 2006, 16:04
Temat postu: Okulary na leflektor??!!??
Czy wooogle takie cos istnieje do fiesty MK3 (tył przód)??? Jak tak to może wiecie gdzie moge takie cos dostac :P i zoabczyc
andrew - 7 Kwi 2006, 16:41
Temat postu: okulary fiesta
ale do fiesty to raczej brewki ale sa napewno w 100% poszukaj na ebay
marcel20 - 7 Kwi 2006, 16:49

Są ale wieś jednym słowem... :D Na allegro kiedyś były, a teraz hm... sam nie wiem.
jackrzec - 7 Kwi 2006, 19:48

A jak to wyglądada? Bo okulary raczej zakłada się na podwójne lampy, a w mk3 jest pojedyncza z jedną zarówką (nie liczac postojówki :hahaha: ). Założyć blachę z dziura? Przeglądu nie przejdzie, bo zakryje więcej niż 10% powierzchni lampy! Tak jak napisał Marcel - wieś i to totalna!
easy - 7 Kwi 2006, 20:07

żeby mieć z przodu okulary to raczej trzeba cale lampy kupić które są cholernie drogie i niełatwo je dostać, Puzon chyba ma u siebie jakieś podróbki o ile pamiętam.
andrew - 7 Kwi 2006, 22:21
Temat postu: porażka
PANOWIE TO JUZ STAJE SIE NAPRAWDE NUDNE jezeli ktos ma taka inicjatywe zrobienia czegos nawet wbrew logice i przepisom to dajmy mu to zrobic jezeli mamy posiadamy taka wiedzeto pomagajcie a jezeli nie posiadacie takiej wiedzy czy mamy inne podejscie co do tuningu innego niz GERMAN STYL to nie jedzmy p[o kolegach ze to
W I E Ś bo kazdy moze tez na wasz styl to samo powiedziec
jak zauważyłem to co niektóre osoby doceniaja tylko i wyłacznie GERMAN STYL

i jada po kolesiach ,a z tego robi sie nieprzyjemna atmosfera
jezeli tym postem urazilem kogos lub coś to przepraszam ale naprawde juz za dużo tych chamskich epitetów

Artone^ - 8 Kwi 2006, 00:06

@ andrew przed dodaniem posta kliknij sobie na zakładke " pisownia " bo twoje " zaÓważyłem " bardzo razi w oczy ... co do German Style'u to wg mnie jest on najodpowiedniejszy do aut pokroju Fiesta ... HaxTuning badz ExtremeTuning to troszke niepodchodzi pod fieste kazdej masci bo po pierwsze nie te silniki a po drugie nie te gabaryty ... jednak jak kto woli ... :)

Co do tematu o okularach to byly montowane orginalnie takie w fiestach ... Pvzon ma CHYBA ( nie jestem pewien ) orginalne :) ponizej foto Fiesty Pvzona gdy nie byla jeszcze jego :)

pzdr

marcel20 - 8 Kwi 2006, 08:45

Artone^ napisał/a:
montowane orginalnie takie w fiestach

Orginalnie ??
Lampy te robiła robi i pewnie będzie robić firma morette.
Te lampy o których mówisz to są akurat samoróbki.
Kup Lampy od fiata ritmo, albo od poldka i zrób sobie sam ;)

_-MoKrY-_ - 8 Kwi 2006, 10:54

Artone^ napisał/a:
@ andrew przed dodaniem posta kliknij sobie na zakładke " pisownia " bo twoje " zaÓważyłem " bardzo razi w oczy ... co do German Style'u to wg mnie jest on najodpowiedniejszy do aut pokroju Fiesta ... HaxTuning badz ExtremeTuning to troszke niepodchodzi pod fieste kazdej masci bo po pierwsze nie te silniki a po drugie nie te gabaryty ... jednak jak kto woli ... :)

Co do tematu o okularach to byly montowane orginalnie takie w fiestach ... Pvzon ma CHYBA ( nie jestem pewien ) orginalne :) ponizej foto Fiesty Pvzona gdy nie byla jeszcze jego :)

[url=http://img412.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

pzdr

ble... ochydnie te lamy wyglądają, tak jakby gały jej zaraz na asfalt wypaść miały

marcel20 - 8 Kwi 2006, 11:46

Hehe kwestia gustów, ale świecą napewno o niebo lepiej niż seria. Cena też
z nieba 8)

jaco11 - 8 Kwi 2006, 13:12

marcel20 napisał/a:
Hehe kwestia gustów, ale świecą napewno o niebo lepiej niż seria. Cena też
z nieba

Dokładnie czy wszyscy wszystko muszą krytykować jednym się podoba drugim nie brewki chyba jednak ładniej wyglądają pozdr.. ;)

malek - 8 Kwi 2006, 13:43

A ja mam takie pytanko, bo nie za bardzo w temacie jestem: jaki to jest tuning german style :ups:
marcel20 - 8 Kwi 2006, 14:29

malek napisał/a:
A ja mam takie pytanko, bo nie za bardzo w temacie jestem: jaki to jest tuning german style :ups:

Ja bym lamp nie przypisywał do jakiegoś stylu tuningu. Te same lampy możesz spotkać
w Angielskich czy Niemieckich fiestach. Moim zdaniem powninno sie patrzeć na walory
technicze.

Dodam, że w fieście te lampy są charakterystyczne, ponieważ specyficznie wystają.
W escorcie są schowanei ładniejsze :D
http://www.morette.com/pr.../HLFIESTA89.htm

Piesek - 8 Kwi 2006, 14:34

co do tych lamp, to też miałem film na nie :P są to moretty, chciałem nawet je zamówić z Angli... ale po przeliczeniu tego doszłem że lepszym pomysłem jest zamontowanie xenonów, zapewno dużo lepiej będą świecić od morettow i napewno niewygladaja tak wyłupiasto, a xeoniki napewno robią znacznie lepszy efekt :) Co do pvzona i mitów o jego lampach to jest tak: rozmawiałem z pvzonem z 2 miesiące temu i powiedział że jego kuzynowi się nudziło i wpadł na pomysł wykonania odpowiedników moretta, jedne lampy pochodzą od poldka i polowki... z tego co pamietam...
marcel20 - 8 Kwi 2006, 16:58

Piesek napisał/a:
są to moretty

Piesek napisał/a:
wykonania odpowiedników moretta

Ty ale ja już to pisałem ;-| hihi tylko troche z inną odmianą :D

3eci - 15 Maj 2006, 22:25

Artone^ napisał/a:

[url=http://img412.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

pzdr

na białe kierunki jeszcze zamienić i można oceniać ;) nie każdemu się to podoba :P

maerik - 16 Maj 2006, 12:08

malek napisał/a:

A taki na przykład:

Albo taki jak w moim avatarze :P

W skrócie: nisko i szeroko + fela z rantem. Niektórzy uważają jeszcze, że auto ma być odpowiednio gładkie, bez zbędnych spojlerów i dodatków, etc.

lukesk - 16 Maj 2006, 13:58

maerik napisał/a:
W skrócie: nisko i szeroko + fela z rantem. Niektórzy uważają jeszcze, że auto ma być odpowiednio gładkie, bez zbędnych spojlerów i dodatków, etc.

hehe zapomniałeś dodać: skrzela na błotniku dla lepszego chłodzenia akusa :P

maerik - 16 Maj 2006, 14:12

lukesk napisał/a:

Jak widać nie wszyscy gustują w tego typu tuningu :devil:
Ale ehem... o czym tu było? Okulary, brewki? Niektórzy lubią, ja nie :2xf:

3eci - 16 Maj 2006, 16:40

http://img224.imageshack....ge=205yq0le.jpg

Podoba mi się obniżenie tego samochodu, nabrał estetyki, ale na nasze drogi to niezbyt dobry pomysł. Ten zderzak nie jest zbyt ładny. I te śmieszne "to coś" na tej przedniej klapie :D można to lepiej zrobić. Też właśnie kwestia gustu.

[ Dodano: Wto Maj 16, 2006 15:41 ]
maerik napisał/a:
Okulary, brewki? Niektórzy lubią, ja nie

też to nie dla mnie :D

Darekmk3 - 16 Maj 2006, 16:46

http://img224.imageshack....ge=205yq0le.jpg

co do tego zdjecia to jest zajebista mk3 z pakiete futura a te "to cos" na masce hmm ;-) nie jedna osoba chciala by taka maseczke ,tu ukłon w strone intrudera ;) ,co do zawiasu to Piesek w ZG pokazal ze idzie wszedzie wjechac zdrowo obniżona mk3-warunek trza miec fotele recaro :-D
sory za OT
pozdro 4all

djpleban - 16 Maj 2006, 17:32

3eci napisał/a:
ale na nasze drogi to niezbyt dobry pomysł. Ten zderzak nie jest zbyt ładny. I te śmieszne "to coś" na tej przedniej klapie :D można to lepiej zrobić. Też właśnie kwestia gustu.

dlaczego nienaleprzy momysł :?: :D
ty byś nawet sie nie musiał martwic że słaby silnik masz, bo prawie wszędzie i tak byś musiał powolutku wjeżdżac :D
co do tego"czegoś śmiesznego na przedniej klapie"- stary nie bluźnij :!:
fakt- widac, że to nie oryginał, ale takie wloty ma RST w oryginale i ludzie się zabijają o takie frykasy...
powiedz ten swój teks Pieskowi albo Mafiosowi to cie zaszlachtują jak prosiaka chair

[ Dodano: Wto Maj 16, 2006 16:34 ]
Darek, z tym że Intruder ma oryginał a na photo widzac, że nand made bigok

Darekmk3 - 16 Maj 2006, 17:38

djpleban napisał/a:

Darek, z tym że Intruder ma oryginał a na photo widzac, że nand made bigok

wiem ,wiem :-D ,ale w ZG były plany na takie fanty ;-) ,ale inni ie dali rady :hahaha:
no a to fakt ze taka maska orginalna to rarytas nad rarytasy i .

3eci - 16 Maj 2006, 17:51

Ja tylko wyrażam swoją opinię. Jeżeli jest to zrobione profesionalnie to ok. To jest moja sugestja :D mam swoje zdanie.

A z tym zawieszeniem u mnie to na pewno nie dało by rady :P nie mam takiej mocy, żeby szaleć po asfaltach to szaleje na piaskach :D Ale jak na asfalcie jest trochę piasku to i mój ręczny niezawodzi :P

djpleban - 16 Maj 2006, 17:55

3eci... hehe hooray
3eci - 16 Maj 2006, 17:58

Ja bym chyba wszystkie zderzaki pourywał. teraz czasami nawet o spód zachaczę :-/
Daras84 - 16 Maj 2006, 23:47

lukesk napisał/a:
maerik napisał/a:

z tym chlodzeniem akusa to nie do konca.... mozliwe ze aku ma w bagazniku!! a skrzelami zasysa elegancko powietrze stozek!!

maerik - 19 Cze 2006, 22:36

Dokładnie, mówcie co chcecie ale ja tam widzę kawał dobrej fiesty fajka
doogi - 20 Cze 2006, 09:03

slyszalem ze od coswortha mozna ładnie wpasować...

LOY - 20 Cze 2006, 15:57

taaak .wchodzisz do sklepu i mówisz dwie przednie lamy z okręgłymi reflektorami od coswortha proszę ...pestka :D
Lokmen - 20 Cze 2006, 16:57

no wiesz jak ma 4000zł to może i pestka dla niego
marcel20 - 20 Cze 2006, 17:00

Gebal napisał/a:
lyszalem ze od coswortha mozna ładnie wpasować...

Są zadługie i za niskie...
Już predzej jak chcesz mieć za troche taniej to polecam
ksenony od polówki...

doogi - 20 Cze 2006, 20:48

no wiecie, moze isc do sklepu i jak mu sypna cene to juz nie bedzie pisał przynajmniej na forum :D