Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Brak prawego przedniego kierunku a tylny szybko mryga ...

Artone^ - 7 Kwi 2006, 13:01
Temat postu: Brak prawego przedniego kierunku a tylny szybko mryga ...
Tylny mryga jak by zwariował a przedni wogole ... z przodu wymienilem zarowke bo Kasperaz podpowiedzial mi ze to moze byc tego wina ale dalej jest tak samo ...

Jak kabelkami od tylnej lampy poruszam to przestaje mrygac kierunek wogole i przekaznik strasznie " bzyczy ".

Co dalej sprawdzac ? Bo troszke nie na reke jezdzic mi bez kierunku ...

jackrzec - 7 Kwi 2006, 13:52

sprawdź oprawkę - może nie styka
xeper - 7 Kwi 2006, 16:05

wymien zarowke proste
silvercar - 7 Kwi 2006, 21:48

A kierunek w błotniku miga. Sprawdź masę, może się ukruszyła albo nie styka (brązowy).
jackrzec - 7 Kwi 2006, 22:18

silvercar napisał/a:
A kierunek w błotniku miga. Sprawdź masę, może się ukruszyła albo nie styka (brązowy).
W jakim błotniku?! Przecież on ma fiestę z 91 roku, a tam nie było kierunków w blotnikach! Wiem, bo widziałem "na żywo" :)
Artone^ - 7 Kwi 2006, 23:50

Napisalem moi drodzy koledzy ze wymienilem zarowke na nowa i dalej jest dupa ... Kable masowe maja nowe koncowki i sa poczyszczone miejsca masowe bo mialem male problemy z elektryka i doszedlem co i jak i juz problemu nie ma :]

kierunkow bocznych nie mam wiec nie mam jak sprawdzic ... a oprawka tez jest ok bo lookałem :)

co jeszcze moge obadac ?

pzdr

jaco11 - 8 Kwi 2006, 09:41

Może w przełączniku kierunkowskazów masz juz syf ze smaru i opiłków (skostniały smar) i takie rzeczy wpływają na osłabienie kontaktu acha przekaźnik może pada . posprawdzaj to pozdr.... :D
tygrysjch - 10 Kwi 2006, 11:10

Sprubój psiknąć kontakt sprayem w przekaźnik zespolony. Jeżeli nic nie da wymontuj przekaźnik i go oczyść. Ale radze go wymienić jeżeli to sprawka przekaźnika-ja ostatnio wymieniłem(dałem za używany 25 zł) i teraz wszystko hula.
krajeś82 - 10 Kwi 2006, 20:08

Witam! Tez miałem taki problem z kierunkami,wymianiałem żarówki,sprawdzalem kable,itp po czym się okazało ze miałem wypaloną blaszkę w przełaczniku.Wymienilem i jest cacy:) teraz planuje wymienic na przełacznik z czasowymi wycieraczkami :D pozdro i sprawdź ten przełącznik.
domin1 - 11 Kwi 2006, 19:51

jackrzec napisał/a:
silvercar napisał/a:
W jakim błotniku?! Przecież on ma fiestę z 91 roku, a tam nie było kierunków w blotnikach! Wiem, bo widziałem "na żywo" :)

ja mam fieste z 1990 roku i mam fabrycznie wmontowane kierunkowskazy z błotnikach.wiec sie pomyliłeś a że jego fiesta nie ma kierunkowskazów w błotnikach to już fabryku mu ich nie założyłą