|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Co zrobic ...
Artone^ - 6 Kwi 2006, 22:43 Temat postu: Co zrobic ... No wlasnie ...
Jak zapuszcze sobie konkretniej muze w autku to od basu jaki daje skrzynka lata mi cała blacha i ramka ... przy okazji troszke przechodzi na klape ...
co zrobic zeby tak sie nie dzialo ? ramka i tablica na klapie musz± byc
pzdr
andrew - 6 Kwi 2006, 22:53 Temat postu: bas wyłaczyc muze i spewnoscia bedziesz jechal bez wstrzasów klapy
molu - 6 Kwi 2006, 23:01
Ja przyklejalem mate od spodu tablicy-troche pomoglo 8)
pzd
Artone^ - 6 Kwi 2006, 23:10 Temat postu: Re: bas
andrew napisał/a: | wyłaczyc muze i spewnoscia bedziesz jechal bez wstrzasów klapy |
ambitna odpowiedz ... nie ma co ...
maty wygluszajace pod ramke od blachy molu sugerujesz ?
jaco11 - 7 Kwi 2006, 07:41
spróbuj podłożyć kawałki filcu takie jak się stosuje pod krzesła na pewno wstrz±sy b±d± zminimalizowane pozdr... Arton
pab2002 - 9 Kwi 2006, 15:29
albo silikon taki zwykły budowlany pomiędzy tablice a podkładke wcisn±ć, podobno też pomaga. A ramke do klapy przykręcić na jakie¶ podkładki gumowe
cinot - 9 Kwi 2006, 18:25
Mialem ten sam problrm, aby mu zaradzic zastosowałem pod tablicę uszczelkędo okien z castoramy to najlepsze rozwi±zanie
marcus_87 - 10 Kwi 2006, 20:44
sluchaj glosniej to nie bedziesz slyszal jak tablica sie tlucze
andrew - 10 Kwi 2006, 21:13
ok widze ze masz problem to posłuchaj tak jak kolega cinot ju napisal moze byc uszcelka do uszczelniania drzwi czy okien
ale ja proponuje cos innego jest to uszczelka do łaczenia szybów wentylacyjnych jest szersza i sie nie poddaje sie zniekształceniu lub t5ez dobry patent jest tasma do podklejania dywanów( ma to znaczenie antyposlizgowe ) i jest amortyzujacai mysle ze to juz spewnoscia wystarczy mam tak zrobione u siebie i zdało egzamin
jackrzec - 11 Kwi 2006, 01:15
Problem z tablica? Przecież u niego skacze cała fiesta! a tylnej klapy mało w kosmos nie wyp..li! Jak wsadziłem łeb do srodka auta, to byłem w szoku! Daje niesamowicie, ale dĽwiek jest czysty
tallaff - 16 Kwi 2006, 23:39
No jest to problem do¶ć powszechny. A rozwi±zań jak widać, równie wiele;)
Ja polecam zaopatrzyć się w specjaln± do tego celu, wkładke samoprzylepn±. Jest to taka mata...no jakby grubsza ta¶ma samoprzylepna. Maj± to w każdym sklepie car audio i jest to maxymalnie niedrogie;) U mnie spisuje się znakomicie, gorzej natomiast z reszt± klapy, heh. Próbowałem już wszelkich rodzaji wytłumiaczy i nadal drży...cóż, koszty dobrego basu;)
Pozdrawiam
marcus_87 - 17 Kwi 2006, 23:52
szukalem na allegro i nie moge znalezc czegos takiego, ma to jakas swoja fachowa nazwe?
Rasta - 18 Kwi 2006, 00:10
Ja między klapę a ramkę od rejestracji wsadziłe kawałek foli takiej, z której można strzelać i cisza hehe
Bongo - 20 Kwi 2006, 12:50
a ja wsadziłęm g±bke...mozna tez wsadzic taka gabke jak pod panele sie daje ale to trzeba kilka warstw chyba
molu - 20 Kwi 2006, 13:13
Filce i gabki maja zasadnicza wade-trzymaja wilgoc a to za bardzo nie jest wskazane
Bongo - 20 Kwi 2006, 22:41
fakt....ta g±bke ostatnio musiałem wyciskac
|
|