|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - pytanie? g³osnik zamiast tuby
marcinnysa23 - 6 Kwi 2006, 10:29 Temat postu: pytanie? g³osnik zamiast tuby mam mk3 i w bagarzniku butle z gazem wiec o wsadzeniu tuby nie ma mowy wiec czy jak w pulce wytne dziure i wsadze g³osnik ok 25 cm srednicy czy to pociagnie basem czy nie? pytam bo jak to ma lipnie grac to szkoda mi pu³e ci±æ 8)
[ Dodano: Czw Kwi 06, 2006 09:35 ]
ten g³osnik to pod takie radio ma byæ
[ Dodano: Czw Kwi 06, 2006 09:35 ]
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=94845682
[ Dodano: Czw Kwi 06, 2006 09:36 ]
kupi³em se takie tylko ze nowe w sklepie co o nim myslicie????
marcus_87 - 6 Kwi 2006, 13:28
mysle ze w seryjna polke nie ma sensu wsadzac takiego glosnika bo bedzie sie uginala pod basem i wogole beznadziejnie bedzie to gralo, zreszta szkoda jej niszczyc, jak nie chcesz miec niczego w bagazniku to mozesz zrobic druga polke z grubej sklejki i dobrze ja przymocowac, ale i tak najlepsza bedzie skrzynia dopasowana do twojego bagaznika, pozdr
_-MoKrY-_ - 6 Kwi 2006, 20:30
¿eby osi±gn±æ dobry basik trzeba g³o¶nik zamkn±æ w dobrze skrojonej obudowie,
zrób sobie eksperyment. wyjmij g³o¶nik basowy z kolumny i pos³uchaj wtedy a wszystko bêdzie jasne
je¶li to dobry g³o¶nik to obudowa nie musi byæ bardzo du¿a ,wiêc powiniene¶ siê zmie¶ciæ z butl± w baga¿niku no chyba ¿e zajmuje ona ca³a przestrzeñ ³adunkow±
u¿yj WinISD taki program do obliczania obudów i bedziesz wiedzia³ ile przestrzeni ci potrzeba
a poza tym pod³±czanie g³o¶nika bezpo¶rednio pod radio nie wyjdzie za zdrowo ani efektywnie
potrzebny bêdzie wzmacniacz.
|
|