Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Halogeny - rozmiar lub zamiennik do XR2i

doogi - 2 Kwi 2006, 13:01
Temat postu: [MK3] Halogeny - rozmiar lub zamiennik do XR2i
witam.
mam pewien problem :)

chodzi mi o rozmiar halogenów od xrki.
chodzi mi o to zeby one były, nie musza byc podlaczone i świecić ale zeby były :)
i tutaj prośba jezeli ktoś zna rozmiar halogenów lub, jezeli ktoś zna zamienniki o takim samym rozmiarze z innego auta to bym prosił o marke albo model :)

dzieki z gory pozdro ;]

marcus_87 - 2 Kwi 2006, 23:39

jak juz beda to musza swiecic bo mozesz mandat dostac :-P
hans666 - 3 Kwi 2006, 09:21

Gebal, mam jednego wyciagnietego...w domu mi na polce lezy ..pomierze linijka i Ci powiem...co do zamiennika..to moze byc lipa...tez szukalem i kombinowalem jakis czas ale odpuscilem...troche nietypowe te halogeny....moze wstaw zaslepki tak jak to zrobil Paszczak

16 x 7 cm

doogi - 3 Kwi 2006, 21:33

jak policja zapyta powiem ze atrapa i sa jako element zderzaka :D
Halogeny pasują np od opla recorda bo sprawdzalem teraz i mam juz halogenki teraz brakuje mi jednej ramki i bedzie cacy :)

Rycho - 4 Kwi 2006, 09:27

Boję sie, że jednak Policja i KRD nie mają wyczucia smaku i skierują Cię na dodatkowe badanie techniczne :( Jeśli już założysz halogeny to zrobienie elektryki jest proste i nie powinno Ci zając dużo czasu. Powiem Ci jeszcze że te dodatkowe drogowe w zderzaku naprawdę w nocy ładnie doświetlają drogę i w sumie się przydają. Z przeciwmgielnymi na razie się nie mogę dogadac i nie świecą tak jak bym chciał :(

Rycho

andrew - 4 Kwi 2006, 09:51
Temat postu: halogeny
gebal powiem ci tak jeżeli masz zamątowane obojętnie jakie jakiekolwiek dodatkowe światła przy samochodzie które sa jako element oświetlenia na wyposażeniu autka to musza być sprawne > a jeżeli nie świeca to mogą być zaklejone taśmą lub musza być zdemontowane aby nie było widać lustra światła (klosza) bo zapłacisz za ponowne badanie techniczne i prócz tego możesz dostać mandat
doogi - 4 Kwi 2006, 16:24

tylko ze te ramki bede miał 2 lewe :)
ciezko dopasować halogeny by świeciły na wprost a nie we wszystkie strony świata i zeby jednoczesnie nie wystawały z jednej strony poza ramke a z drugiej do wewnatrz zderzaka ??