Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Pompa wody w 1.1 - ocena stanu

Marian010 - 31 Mar 2006, 11:34
Temat postu: [MK3] Pompa wody w 1.1 - ocena stanu
mam fieste 1.1 v2 nigdy nie wymieniałem pompy wodnej autko jest już wiekowe od 7 lat nikt tam nie zaglądał. Wybieram sie w trase i mam obawy czy wytrzyma.
diodalodz - 31 Mar 2006, 14:48

zdejmij pasek klinowy i zobacz czy nie ma luzów jeśli ma to do kosza ja .
Matis - 31 Mar 2006, 16:55

jak nic się nie dzieje to po co ruszać.
KacpeRS - 31 Mar 2006, 17:39

a jeśli pompa wdona piszczy ale nie ma luzów to będzie je niedługo miała? Piszczenie pojawiło się po tym jak ją wikręciłem żeby wymienić łańcuszek rozrządu i napuściłem troche oleju w dziurki które chyba służą do tego by w razie przepuszczania wody przez zimering tamtędy wylatywała
diodalodz - 31 Mar 2006, 17:44

pompa ma łożyska kulkowe zamknięte . Niesmaruje sie ich . Albo jest dobra albo piszczy i jest do wymiany . Innych stanów nie ma . Ja swoja dojeździłem do końca aż zaczeła lecieć .
Marian010 - 3 Kwi 2006, 20:00

dzienki ale moja pompa niema luzów i nie piszczy a jak zmieniałem łancuch rozrządy to wszystko było oki ;-)

[ Dodano: Pon Kwi 03, 2006 19:01 ]
boje sie tylko jednego że mi padnie gdzieś nagle na trasie!!!!!!!!!!!!!!

picio_18 - 3 Kwi 2006, 21:04

obawaisz sie o pompe... a w mk3 tyle rzeczy może sie popsuć ;) :D
Marian010 - 4 Kwi 2006, 11:23

Ja bije sie o pompe bo moja frytka jeszcze mnie nigdy nie zawiodla wymieniam na biezonco wszystkie czesci i wszystko gra!!!!!!!
:-P

basia - 4 Kwi 2006, 12:49

To ja się podepnę...Wytłumaczcie mi,czyli jak coś piszczy lub świszczy tak jak pasek klinowy,a z paskiem jest wszystko ok (wymieniany w lutym i naciąnięty odpowiednio),to znaczy że to piszczy pompa wodna?Bo u mnie tak coś rankiem lub jak jest wilgotno piszczy,ale to nie pasek...
Pozdrówka!

picio_18 - 4 Kwi 2006, 13:11

basia napisał/a:
To ja się podepnę...Wytłumaczcie mi,czyli jak coś piszczy lub świszczy tak jak pasek klinowy,a z paskiem jest wszystko ok (wymieniany w lutym i naciąnięty odpowiednio),to znaczy że to piszczy pompa wodna?Bo u mnie tak coś rankiem lub jak jest wilgotno piszczy,ale to nie pasek...
Pozdrówka!

a moze to łożyska w alternatorze!?

diodalodz - 5 Kwi 2006, 21:23

raczej masz wyjechane koła albo ci cieknie delikatnie z zimeringu wału korbowego .