|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Jaki wzmacniacz?
Radziu - 20 Mar 2006, 22:45 Temat postu: Jaki wzmacniacz? Witam Mam pytanko czy ten wzmacniacz wystarczy http://www.allegro.pl/ite...a_wysylka_.html do tego glosnika http://www.allegro.pl/ite...towe_ceny_.html zeby wyciagnac z niego dobry bas!
I czy dobry dedzie efekt jak wmontuje go w polke?
Artone^ - 21 Mar 2006, 00:14
moim zdaniem pociagnie
a co do wmontowywania w polke ... hmmm ... jezeli chcesz to zrobic na dole ( od strony bagaznika ) to spoko, ale jak na gorze tak ze bedzie widoczny to nie polecam, chyba ze chcesz kupowac nowa szybke
ja mam swojego wzmaka przykreconego do tylnej kanapy i jest SI
pzdr
// bleh edit
zle zrozumialem i myslalem ze chodzi o wzmaka :] a chodzi o glosnik odrazu ci mowie ze efekt bedzie mizerny ... juz lepiej zrobic sobie z desek skrzynke i wsadzic ten glosnik niz dac go na polke bas bedzie taki jak bys wsadzil sobie w polke zwykly glosnik 3 drozny :]
abla - 21 Mar 2006, 16:44
Zgadzam się z Artone, jeśli chcesz mieć dobry bas musisz wsadzić ten głośnik w skrzynię - zaprojektowaną pod parametry tego głośnika. Tylną półkę sobie daruj, zniszczysz półkę a basu nie będzie. Najłatwiej oczywiście zbudować skrzynię zamkniętą, obudowa typu bass-reflex daje głośniejszy bas ale w zamkniętej za to schodzi niżej (a i tak jest wystarczająco głośny). Przy projektowaniu pomoże Ci prosty programik WinISD. Musisz się liczyć ze znacznym zmniejszeniem pojemności bagażnika - ale coś za coś
Pozdrawiam
Radziu - 21 Mar 2006, 21:39
Juz sie jednak zdecydowalem na skrzynke taka 50 litrow!
Tylko czy na tym wzmacniaczu da rade wykozystac maksymalnie ten glosnik? czy potrzeba mocniejszy?
andrew - 22 Mar 2006, 15:55
radziu a nie chcesz oryginalnej tuby lub skrzynki od woofera
Radziu - 22 Mar 2006, 16:54
Dzieki Andrew za propozycje ale ja juz wlasnie zaczalem robic skrzynke i juz wszystko do niej mam, jeszcze tylko zmachor musze kupic.
andrew - 22 Mar 2006, 22:18
to kup z wyjsciem na subwoofer
nicos - 29 Mar 2006, 20:18
ten wzmak napewno nie ma takiej mocy co podaje producent - niekupuj tego bo bedziesz zalowal, czterekanalowka nowa za 60zl - dziwne. lepiej dozbieraj pare zloty i kupisz sobie cs konkretniejszego. z takiego wzmaka nieosiagniesz dobrego basu. glosnik oczywiscie do skrzyni a wzmaka przykrec w bagzniku do kanapy.
andrew - 29 Mar 2006, 21:00
a moze chcesz A6 firmy helix tylko sprzedaj fieste aby go kupic ale powera ma superanckiego
nicos - 29 Mar 2006, 22:28
jesli ma byc dobry sprzet to napewno nie wzmak za 60zl:):)
|
|